Aggódik Lyon turizmusa miatt a francia szállodaszövetség

A városban olyan rossz lett a közbiztonság, hogy a francia szállodai és éttermi szakszövetség szerint a gasztronómia fővárosának tartott Lyonban sem a lakosok, sem a turisták biztonsága nem garantált - írja a v4na.com.

Nem csillapodnak az indulatok Lyonban, a gasztronómia fellegvárának tartott francia nagyvárosban ugyanis az utóbbi időben rendkívüli módon megromlott a közbiztonság, ami miatt éles ellentét alakult ki a belügyminiszter és a város zöldpárti polgármestere között. A rendkívüli helyzetről az UMIH nevű francia szállodai és éttermi szakszövetség számolt be, egy, a sajtónak eljuttatott közleményben azt írták, hogy a városban olyan mértékben megromlott a közbiztonság, hogy már sem a lakosok, sem a turisták nincsenek biztonságban, de a vendéglátásban dolgozók is napról napra egyre kevésbé érzik magukat biztonságban.

Az UMIH egyértelműen elítéli a lyoni zöldpárti városvezetés cselekvésének és reagálásának hiányát a növekvő problémával szemben. Az szövetség ezért sürgős tárgyalásokat szeretne a városvezetéssel és a hatóságokkal a probléma megoldása érdekében. Azt szeretnék, hogy a vendéglátásban dolgozók jó körülmények között, baráti szellemben gyakorolhassák szakmájukat. Hozzáteszik, hogy a szálloda- és vendéglátó szektor fontos része Lyon imázsának, ám a városról alkotott kép az utóbbi időben erősen megromlott országszerte és külföldön egyaránt.

A városban olyan rossz a helyzet, hogy idén áprilisban a no-go zónaként ismertté vált La Guillotière nevű kerülettel szemléltette a német televízió a megromlott franciaországi közbiztonságot. A ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) német közszolgálati televízió, egyben Európa legnagyobb közszolgálati műsorszórója a bűnözésről ismert kerületen keresztül mutatta be a problémát.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.