Aggódnak a britekhez beszállító kisvállalkozók

Aggódnak a brit kisvállalkozások tulajdonosai, hogy mi lesz az Egyesült Királyság az Európai Unióból történő kilépési folyamatának átmeneti időszaka után.

A fő kérdés persze az, hogy végül lesz-e brexit-megállapodás, vagy sem, mert ha nem, a két fél csak vámok beiktatásával kereskedhet, ami sokak vállalkozását ellehetetlenítheti, véli az euronews.com tudósítója.

Egy londoni francia sajtárus, Quentin Coulombel Du Badiez azt mondja, ha 30 százalékos adó lesz bizonyos sajtokon, kétséges, hogy az emberek meg tudják-e venni, főként, ha hozzávesszük ehhez a koronavírus-járvány gazdasági hatásait. A gazdagok ugyan gazdagok maradnak, de a szegények még szegényebbek lesznek, fogalma sincs, hogy tudnak majd megélni. Ha a font értéke esik, minden drágább lesz, mert ők az árut euróban szerzik be, úgyhogy megvan a kockázata annak, hogy le kell húzniuk a rolót.

Az, hogy a brexit-tárgyalások ennyire elhúzódtak, már most is jelentős gondokat okoz a brit iparban és mezőgazdaságban, egy esetleges megállapodás nélküli brexit után pedig a helyzet várhatóan még rosszabb lesz.

A farmerek elveszíthetik az EU-s támogatásokat, melyeket a brit kormány pótolna. Ettől azonban még számos más tisztázandó probléma marad, minimum a brexit-tárgyalások lezárásáig, de valószínűleg utána is.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT

 

 

 

Forrás: Euronews.com


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.