Aggódnak a britekhez beszállító kisvállalkozók

Aggódnak a brit kisvállalkozások tulajdonosai, hogy mi lesz az Egyesült Királyság az Európai Unióból történő kilépési folyamatának átmeneti időszaka után.

A fő kérdés persze az, hogy végül lesz-e brexit-megállapodás, vagy sem, mert ha nem, a két fél csak vámok beiktatásával kereskedhet, ami sokak vállalkozását ellehetetlenítheti, véli az euronews.com tudósítója.

Egy londoni francia sajtárus, Quentin Coulombel Du Badiez azt mondja, ha 30 százalékos adó lesz bizonyos sajtokon, kétséges, hogy az emberek meg tudják-e venni, főként, ha hozzávesszük ehhez a koronavírus-járvány gazdasági hatásait. A gazdagok ugyan gazdagok maradnak, de a szegények még szegényebbek lesznek, fogalma sincs, hogy tudnak majd megélni. Ha a font értéke esik, minden drágább lesz, mert ők az árut euróban szerzik be, úgyhogy megvan a kockázata annak, hogy le kell húzniuk a rolót.

Az, hogy a brexit-tárgyalások ennyire elhúzódtak, már most is jelentős gondokat okoz a brit iparban és mezőgazdaságban, egy esetleges megállapodás nélküli brexit után pedig a helyzet várhatóan még rosszabb lesz.

A farmerek elveszíthetik az EU-s támogatásokat, melyeket a brit kormány pótolna. Ettől azonban még számos más tisztázandó probléma marad, minimum a brexit-tárgyalások lezárásáig, de valószínűleg utána is.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT

 

 

 

Forrás: Euronews.com


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.