Akcióban a Kánikula-kommandó

Az előforduló hiányosságok miatt 137 millió forint bírságot szabtak ki a 2008. június 30-a és augusztus 25-e között zajló nyári fokozott hatósági ellenőrzések során.

A legkomolyabb szabálytalanságokra a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrei bukkantak, akik 2961 melegkonyhás vendéglátóhelyet – étterem, vendéglő, csárda, pecsenyesütő, büfé, falatozó - vizsgáltak. A kifogásolási arány 63 százalékos, ami azt jelenti, hogy 1882 egységben volt valami gond. Jellemző szabálytalanság volt az anyaghányad-nyilvántartás és a beszerzési bizonylatok hiánya, a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása, a nem hitelesített mérleg használata, a vásárlók anyagi megkárosítása. A felügyelők több, mint 110 millió forintnyi bírság kiszabására tettek javaslatot. Az ellenőrzéssorozat első két hetében 6003 előállító, kereskedelmi és vendéglátó egységet ellenőriztek a hatóságok. Az ÁNTSZ munkatársai leggyakrabban elégtelen takarítással, szabálytalan mosogatási technológiával és személyi higiénével, helytelen élelmiszertárolással és a HACCP-rendszer nem megfelelő alkalmazásával találkoztak. Összesen 9 millió forint bírságot szabtak ki 220 esetben. A vizsgált egységek 17 százalékánál volt probléma. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal szakemberei 1563 helyen végeztek ellenőrzést, és az általuk megvizsgált csaknem 22 ezer tételből 581-et kifogásoltak. Több, mint 16 ezer kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból elsősorban jelölési hibák miatt. Tizennyolc millió forint bírságot szabtak ki.


Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.