Alternatív sörkorcsolyákra vadászik a Sörszövetség

Idén először hirdet pályázatot éttermek, vendéglátósok számára a Sör Világnapja alkalmából a Sörszövetség, amelynek célja, hogy megtalálja Magyarország Sörkorcsolyáját. A szomszédos országokban a sör és gasztronómia kéz a kézben járnak, a Szövetség szeretné, ha itthon is elkészíthetnénk azokat a kísérő falatokat, amelyek legjobban illenek kedvenc italunkhoz.

A modern magyar gasztronómia forradalma nem lehet teljes a sör nélkül, ezt már a Sör mi több eseménysorozat is bizonyította. A sör reneszánszát éli, jelen van a magyar mindennapokban, azonban hazánkban még nem találtuk meg hivatalosan azt a falatkát – sörkorcsolyát, amely méltó társaságot biztosítana számára. „A pályázat célja, hogy túllépve a pogácsa-virsli-földimogyoró nem túl izgalmas trióján, megtaláljuk azokat a modern magyar gasztronómiába illeszkedő, jó minőségű alapanyagokból elkészített sörkorcsolyákat, melyek igazán jól párosíthatóak a sör mellé” - mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója.

A pályázat nyitott, a versenyben részt vehet bármilyen Magyarországon bejegyzett, HO-RE-CA szegmensben működő vendéglátóegység. A

versenyt három kategóriában hirdetik meg: világos láger, búza, és félbarna, illetve barna sörök mellé kigondolt sörkorcsolyákkal lehet pályázni. A zsűriben Salamon Zsófia, a Sörszövetség titkára mellett Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke is helyet foglal, így a Magyarország Sörkorcsolyája 2016. cím büszke tulajdonosait a hazai sörszakma képviselői együtt választják ki. „Olyan sörkorcsolya recepteket várunk a nevezőktől, amelyeket könnyű fogyasztani és a rutinos szakácsok mellett a kezdők is szívesen megpróbálkoznak az elkészítésével.” – nyilatkozta Vásárhelyi István, aki sörgasztronómusként a zsűri szakmai munkáját segíti majd. A díjakat 2016. szeptember 13-án a kóstolással egybekötött eredményhirdetésen adják át.

 

 

 


Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.