Amikor a föld is a barack körül forog

Minden nyáron, a barackérés idején Boldogkőváraljára érkezik, aki szereti a kajszik királyát. Július első hétvégéjén, az V. Gönci Barack Vígasságon ünnepelhetjük e nemes gyümölcsöt és mindent, ami abból készül.

A rendezvény elsősorban természetesen a barackról szól majd: lesznek ebből készült helyi finomságok – lekvár, szörp, palacsinta, rétes, fagyi és persze pálinka. A kézműves termékek mellett megkóstolhatják a környék neves éttermei közül az Anyukám Mondta legendáit, a Sárga Borház grillrácson sültjeit, az Aranygombos házias kínálatát, a Kassai Séfek mindig kreatív ételeit, a Keszegsütő ropogós finomságait és a helyiek eszeveszetten ízletes barackos gombócait is.

A Gönci Barack Vigasság ideje alatt a BESTILLO Pálinkaházban különleges „párlatvezetés” alkalmával megtekinthető, hol is született a barackünnep ötlete és persze az is, hogyan készül a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka.

A gasztronómiai élvezetek mellett sokszínű program is gondoskodik a színvonalas szórakozásról: részt lehet venni kézműves bemutatókon és foglalkozásokon, Csernik Szende a kicsiknek mesél majd, Habók János pedig bűvészmutatványait mutatja be.

Szombaton fellép a Kowalsky meg a Vega és a Blahalouisiana, vasárnap Freddie, valamint még sokan mások – a házigazda pedig Badár Sándor és Czinege Tamás lesz. Igazi kulturális és gasztronómiai élményben lehet része annak, aki július 2-3. között ellátogat az 5. Gönci Barack Vigasságra. Ünnepeljük újra együtt a gönci barackot!

Forrás: Vendég & Hotel Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.