Anuga: Tíz szakvásár egy fedél alatt

Idén rekordszámú magyar kiállító lesz a világ legnagyobb élelmiszer szakvásárán, az októberben megrendezendő Kölni Anugán. Részletek a jegyvásárlásról. 

„Már biztos, hogy rekord számú magyar kiállító vesz részt a világ idei legnagyobb élelmiszer szakvásárán. Minden eddiginél több, hetvenkét hazai vállalat biztosan bemutatja kínálatát idén október 10-14. között, a legutóbbi kölni Anuga katalógusában szerepelt negyvenhét után. Örvendetes, hogy jelentős részük kis- vagy középvállalat” – tájékoztat Kakuk Márta, a Köln Messe magyarországi képviselője. – „Új csúcsra számítunk a német rendezőkkel együtt a látogatók számánál is, az eddig tapasztalt nagy érdeklődés alapján. Legutóbb hétszázhúsz magyar szakmai érdeklődő tájékozódott a Rajna menti vásárközpontban, azt megelőzően nyolcszáz, de idén az előzetes nagy érdeklődés alapján számuk várhatóan több mint ezer lesz”.

Jól teljesítő vállalatok

Több évtizedes vásárszervezői tapasztalatai alapján Kakuk Márta a magyar kiállítók és látogatók kiemelkedő érdeklődésével kapcsolatban három fő okot lát. Az egyik, hogy bizonyos szegmensekben itthon a kereslet nem növekszik, amit az érintett vállalatok egy része nagyobb exporttal igyekeznek kompenzálni. Másik, hogy az orosz embargó és más nemzetközi feszültségek miatt egyesek kénytelenek új külföldi piacokat keresni. Harmadik pedig, hogy jól teljesítő vállalatok szerves fejlődésük jegyében magától értetődően szeretnének többet eladni külföldön. Látogatókat nyilván az említett üzleti törekvésekhez kapcsolódó információk vonzanak októberben Kölnbe. Azon kívül nagy súlyt fektetnek arra, hogy tájékozódjanak a piaci mozgásokról, újdonságokról, kereslet és kínálat trendjeiről, és persze egyáltalán nem utolsó sorban erősítsék, növeljék kapcsolatrendszerüket.

Saját standot bérel a többség

A korábbiaknál komolyabb szakmai igényeket és tudatosságot jelez Kakuk Márta szerint, hogy a kiállító magyar cégek csak kevesebb mint egyharmada veszi igénybe az Agrármarketing Centrum által támogatott közös tematikus standokat. Többségük inkább önálló nagy standon várja az érdeklődőket. Például Kiskunfélegyházáról a Hungarymeat/Pini csoport 150 négyzetméteren állít ki, a kaposvári Kométa 96, a debreceni Tranzit-Food 72, míg a szentesi Hungerit 60 négyzetméteres standot tervez. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a magyar kiállítók mezőnye a következő négy termékcsoportban lesz kiemelkedően erős: hús és húskészítmény, bio, mélyhűtött áru, valamint általános élelmiszer.

Öt nap alatt 155 ezer látogató

Szokás szerint tíz különböző nagy élelmiszer termékcsoportban mutatkozik be száz ország 6800 kiállítója. Bizonyítja az Anuga vonzerejét, hogy legutóbb, 2013-ban száznyolcvanhét országból 155 ezer szakmai látogatót regisztráltak a pénztáraknál.

„Tíz szakvásár egy tető alatt” a néhány éve bevált új koncepció lényege, ami lehetővé teszi, hogy a vendégek könnyen és gyorsan tájékozódjanak” – hangsúlyozza Christine Hackmann, aki több mint húsz éve az Anuga sajtófőnöke. – „A legnagyobb termékcsoportoknál, húskészítménynél és tejterméknél elmondhatjuk, hogy mindkettő esetében ez a világon a legnagyobb üzleti jellegű vásár”. Átfogó és részletes tájékozódást az Anuga látogatói számára a következő tíz termékcsoportban, illetve témakörben tesznek lehetővé: 1. Általános élelmiszer. 2. Mélyhűtött áru. 3. Hús és húskészítmény. 4. Hűtött és friss élelmiszer. 5. Tejtermék. 6. Kenyér, sütőipari termékek és forró ital. 7. Ital. 8. Bio. 9. Vendéglátás. egyike a tíz  10. Kereskedelmi technológia.

Jegyvásárlás látogatóknak

Anuga belépőjegyet legegyszerűbben bankkártyával online vagy átutalással forintért, esetleg euróval lehet vásárolni. Online, a következő oldalon lehet megvenni a belépőjegyet: http://www.anuga.com/anuga/for-visitors/Admission-ticket/index.php

A nyitó oldalon két lehetőség közül lehet választani: 

1. Admission tickets for Anuga 2015 cím alatt közvetlenül a jobbra mutató nyíllal ellátott piros mezőre kattintunk, és úgy indulunk el.
2. Az árlista alatti piros részben az 5 steps to the online ticket feliratra kattintva is el lehet indulni. A megvásárolt jegyek e-mailben érkeznek a megadott címre. Kinyomtatva tömegközlekedési eszközökön utazásra jogosító jegyként is szolgálnak Kölnben és 50 kilométeres körzetében.

 

 

Átutalással forintért vagy euróval a kölni vásár magyarországi képviseletén felár nélkül, a fenti árakon lehet jegyet venni.

 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.