Anuga: Tíz szakvásár egy fedél alatt

Idén rekordszámú magyar kiállító lesz a világ legnagyobb élelmiszer szakvásárán, az októberben megrendezendő Kölni Anugán. Részletek a jegyvásárlásról. 

„Már biztos, hogy rekord számú magyar kiállító vesz részt a világ idei legnagyobb élelmiszer szakvásárán. Minden eddiginél több, hetvenkét hazai vállalat biztosan bemutatja kínálatát idén október 10-14. között, a legutóbbi kölni Anuga katalógusában szerepelt negyvenhét után. Örvendetes, hogy jelentős részük kis- vagy középvállalat” – tájékoztat Kakuk Márta, a Köln Messe magyarországi képviselője. – „Új csúcsra számítunk a német rendezőkkel együtt a látogatók számánál is, az eddig tapasztalt nagy érdeklődés alapján. Legutóbb hétszázhúsz magyar szakmai érdeklődő tájékozódott a Rajna menti vásárközpontban, azt megelőzően nyolcszáz, de idén az előzetes nagy érdeklődés alapján számuk várhatóan több mint ezer lesz”.

Jól teljesítő vállalatok

Több évtizedes vásárszervezői tapasztalatai alapján Kakuk Márta a magyar kiállítók és látogatók kiemelkedő érdeklődésével kapcsolatban három fő okot lát. Az egyik, hogy bizonyos szegmensekben itthon a kereslet nem növekszik, amit az érintett vállalatok egy része nagyobb exporttal igyekeznek kompenzálni. Másik, hogy az orosz embargó és más nemzetközi feszültségek miatt egyesek kénytelenek új külföldi piacokat keresni. Harmadik pedig, hogy jól teljesítő vállalatok szerves fejlődésük jegyében magától értetődően szeretnének többet eladni külföldön. Látogatókat nyilván az említett üzleti törekvésekhez kapcsolódó információk vonzanak októberben Kölnbe. Azon kívül nagy súlyt fektetnek arra, hogy tájékozódjanak a piaci mozgásokról, újdonságokról, kereslet és kínálat trendjeiről, és persze egyáltalán nem utolsó sorban erősítsék, növeljék kapcsolatrendszerüket.

Saját standot bérel a többség

A korábbiaknál komolyabb szakmai igényeket és tudatosságot jelez Kakuk Márta szerint, hogy a kiállító magyar cégek csak kevesebb mint egyharmada veszi igénybe az Agrármarketing Centrum által támogatott közös tematikus standokat. Többségük inkább önálló nagy standon várja az érdeklődőket. Például Kiskunfélegyházáról a Hungarymeat/Pini csoport 150 négyzetméteren állít ki, a kaposvári Kométa 96, a debreceni Tranzit-Food 72, míg a szentesi Hungerit 60 négyzetméteres standot tervez. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a magyar kiállítók mezőnye a következő négy termékcsoportban lesz kiemelkedően erős: hús és húskészítmény, bio, mélyhűtött áru, valamint általános élelmiszer.

Öt nap alatt 155 ezer látogató

Szokás szerint tíz különböző nagy élelmiszer termékcsoportban mutatkozik be száz ország 6800 kiállítója. Bizonyítja az Anuga vonzerejét, hogy legutóbb, 2013-ban száznyolcvanhét országból 155 ezer szakmai látogatót regisztráltak a pénztáraknál.

„Tíz szakvásár egy tető alatt” a néhány éve bevált új koncepció lényege, ami lehetővé teszi, hogy a vendégek könnyen és gyorsan tájékozódjanak” – hangsúlyozza Christine Hackmann, aki több mint húsz éve az Anuga sajtófőnöke. – „A legnagyobb termékcsoportoknál, húskészítménynél és tejterméknél elmondhatjuk, hogy mindkettő esetében ez a világon a legnagyobb üzleti jellegű vásár”. Átfogó és részletes tájékozódást az Anuga látogatói számára a következő tíz termékcsoportban, illetve témakörben tesznek lehetővé: 1. Általános élelmiszer. 2. Mélyhűtött áru. 3. Hús és húskészítmény. 4. Hűtött és friss élelmiszer. 5. Tejtermék. 6. Kenyér, sütőipari termékek és forró ital. 7. Ital. 8. Bio. 9. Vendéglátás. egyike a tíz  10. Kereskedelmi technológia.

Jegyvásárlás látogatóknak

Anuga belépőjegyet legegyszerűbben bankkártyával online vagy átutalással forintért, esetleg euróval lehet vásárolni. Online, a következő oldalon lehet megvenni a belépőjegyet: http://www.anuga.com/anuga/for-visitors/Admission-ticket/index.php

A nyitó oldalon két lehetőség közül lehet választani: 

1. Admission tickets for Anuga 2015 cím alatt közvetlenül a jobbra mutató nyíllal ellátott piros mezőre kattintunk, és úgy indulunk el.
2. Az árlista alatti piros részben az 5 steps to the online ticket feliratra kattintva is el lehet indulni. A megvásárolt jegyek e-mailben érkeznek a megadott címre. Kinyomtatva tömegközlekedési eszközökön utazásra jogosító jegyként is szolgálnak Kölnben és 50 kilométeres körzetében.

 

 

Átutalással forintért vagy euróval a kölni vásár magyarországi képviseletén felár nélkül, a fenti árakon lehet jegyet venni.

 


Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat

Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat 

2024. szeptember 20-án hivatalosan bejelentésre került, kik az idei év díjazottjai.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza

Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza 

Az 50 Top Pizza Awards listája a  világ legjobb pizzáit rangsorolja. A győztes ezúttal azonban nem egy olasz étterem lett!
A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.