Aranyérem a Jammertalnak

Magyar borbirtok nyert aranyérmet az International Magnum Awards 2020 versenyen.

A Jammertal Borbirtok Madridban, egyetlen magyar díjazottként, az International Magnum Awards 2020 versenyen a Cassiopeia MCS*Achird 2012 Magnum aranyérmet nyert.

Az International Magnum Awards 2008 óta kerül megrendezésre a spanyol fővárosban, ahol kizárólag prémium minőségű magnum palackokat minősítenek. Ez a verseny a nagyobb kiszerelésű tételek megjelenését szorgalmazza, mivel a szakértők véleménye szerint ez a formátum jelentősen javítja a borok minőségét. A legjobb magnum palackoknak járó elismerést átadásával népszerűsítik ezt az exkluzív borérlelési formát is.

Mi az a Magnum?

A „magnum” latin eredetű szó, jelentése „nagy”. E palackok űrtartalma a normál 0,75 literes palackok duplája. A nagyobb méret egyrészt elegánsabb megjelenést kölcsönöz a bornak. Azonban a nagyobb palack fontossága túlmutat a megjelenésen, mert emellett az érlelésre is hatással van. A bor palackos érése alatt a dugón keresztül bejutó minimális levegővel érintkezve változik. Mivel a palackban lévő bor mennyisége a duplája a hagyományos mennyiségnek, ezért az azonos méretű dugón kevesebb oxigén tud a borba oldódni. Minél kevesebb oxigén jut a palackba, az érési folyamat annál lágyabban, annál lassabban megy végbe, a végeredmény sokkal kifinomultabb lesz.

A Jammertal Borbirtokról

A villányi borvidék világviszonylatban is ritka szerencsés adottságait felismerve a Jammertal Borbirtok fejlesztéseit 2001-ben kezdték el. Mára Közép–Európa egyik legjelentősebb vörösbor készítő műhelyévé fejlődtek. Két tökéletesen felszerelt, egymással szomszédos és szoros egységben működő borászati üzemben folyik nemzetközileg magasan elismert tételeik termelése.

Feldolgozásra kerülő kimagasló szőlő-alapanyagaik 75 hektárnyi saját, különös gonddal kiválasztott területeikről származnak. Ezen kívül évtizedes munkakapcsolatokra visszatekintő beszállítóik mintegy 25 hektárnyi kiváló ültetvényeiről vásárolnak fel rendszeresen nagyon magas minőségű kékszőlőt.

Forrás: Jammertal / Turizmus Online


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.