Árpád Párlat Koktélverseny a Sirha előnapján

Második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni. A döntőt hétfő délután tartják - amely a nagyközönség számára is nyilvános.

Ezzel a versennyel nem csak a párlat sokoldalúságát szeretnék bemutatni a szervezők, hanem azt is, hogy a magyar pálinka manufaktúra italainak van helye a világ koktél kultúrájában, írják a programmal kapcsolatos közleményükben a szervezők.

Forrás: Árpád Pálinka
Forrás: Árpád Pálinka

A jelentkezők száma felülmúlta a várakozásokat

Mint közlik, a versenyre magas számú jelentkezés érkezett rengeteg kreatív recepttel -

a Magyar Bártender Szövetség információi alapján Magyarországon ez az első olyan koktélverseny, amire ekkora volt az érdeklődés.

Ez azt mutatja, hogy a magyar pálinka manufaktúra nem csak a szakma és a közönség tiszteletét élvezi, hanem inspirációt is ad a bártendereknek új, izgalmas ízkombinációk és koktélreceptek születéséhez. A váratlanul magas jelentkezőszám és a versenyzők által beküldött rendkívüli kreációk arra ösztönözték a szervezőket, hogy az elő show keretében megrendezésre kerülő döntőbe jutók számát 10-ről 12-re bővítsék. 

A rendezvény a nagyközönség számára is látogatható

Az Árpád Párlat Koktélversenyt

március 4-én a Hard Rock Hotel Bárban tartják.

A döntő egy pálinka és párlat vakteszttel kezdődik, aminek célja, hogy a bártenderek még jobban megismerjék a pálinka világát. Ezután kerülnek bemutatásra a kiválasztott receptek, amelyből a zsűri végül kiválasztja a dobogós helyezéseket.

Az Árpád Pálinka új termékkel debütál a versenyen

Az Árpád Pálinka Manufaktúra egy családi vállalkozás, ahol közel fél évszázad pálinkafőző szenvedélye és tudása ötvöződik. Kiárólag prémium minőségű pálinkák és különleges ízprofilú párlatok érhetőek el a kínálatban, és nem csak a hagyományos gyümölcsöket, hanem az egzotikus különlegességeket is használják alapanyagként. 

A koktélversenyen mutatják be új termékcsaládjukat, az Árpád Gint.

A hétfői rendezvény nem csak a versenyzők, hanem a nagyközönség felé is nyitott.

A koktélokkal bélelt délutáni esemény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges: https://bit.ly/3USqA1f


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.