Árpád Párlat Koktélverseny a Sirha előnapján

Második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni. A döntőt hétfő délután tartják - amely a nagyközönség számára is nyilvános.

Ezzel a versennyel nem csak a párlat sokoldalúságát szeretnék bemutatni a szervezők, hanem azt is, hogy a magyar pálinka manufaktúra italainak van helye a világ koktél kultúrájában, írják a programmal kapcsolatos közleményükben a szervezők.

Forrás: Árpád Pálinka
Forrás: Árpád Pálinka

A jelentkezők száma felülmúlta a várakozásokat

Mint közlik, a versenyre magas számú jelentkezés érkezett rengeteg kreatív recepttel -

a Magyar Bártender Szövetség információi alapján Magyarországon ez az első olyan koktélverseny, amire ekkora volt az érdeklődés.

Ez azt mutatja, hogy a magyar pálinka manufaktúra nem csak a szakma és a közönség tiszteletét élvezi, hanem inspirációt is ad a bártendereknek új, izgalmas ízkombinációk és koktélreceptek születéséhez. A váratlanul magas jelentkezőszám és a versenyzők által beküldött rendkívüli kreációk arra ösztönözték a szervezőket, hogy az elő show keretében megrendezésre kerülő döntőbe jutók számát 10-ről 12-re bővítsék. 

A rendezvény a nagyközönség számára is látogatható

Az Árpád Párlat Koktélversenyt

március 4-én a Hard Rock Hotel Bárban tartják.

A döntő egy pálinka és párlat vakteszttel kezdődik, aminek célja, hogy a bártenderek még jobban megismerjék a pálinka világát. Ezután kerülnek bemutatásra a kiválasztott receptek, amelyből a zsűri végül kiválasztja a dobogós helyezéseket.

Az Árpád Pálinka új termékkel debütál a versenyen

Az Árpád Pálinka Manufaktúra egy családi vállalkozás, ahol közel fél évszázad pálinkafőző szenvedélye és tudása ötvöződik. Kiárólag prémium minőségű pálinkák és különleges ízprofilú párlatok érhetőek el a kínálatban, és nem csak a hagyományos gyümölcsöket, hanem az egzotikus különlegességeket is használják alapanyagként. 

A koktélversenyen mutatják be új termékcsaládjukat, az Árpád Gint.

A hétfői rendezvény nem csak a versenyzők, hanem a nagyközönség felé is nyitott.

A koktélokkal bélelt délutáni esemény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges: https://bit.ly/3USqA1f


A Botaniq Bár és a Bibo is ott lesz a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott lesz a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.