Átadták a Syngenta Országos Borverseny díjait

(MTI) - Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett Syngenta Országos Borversenyen a Quadris-díjat a Béres Szőlőbirtok 2007-es Béres Tokaji 6 Puttonyos Aszúja, a Schieber Pincészet 2011-es Cabernet Franc-ja és a Varga Pincészet 2009-es 'Aranymetszés" Balatoni Olaszrizling bora érdemelte ki - közölte a verseny szervezője csütörtökön.

Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte: a versenyre 140 borász nevezett az ország szinte összes borvidékéről. A beérkezett 373 nevezést a versenyen induló cégek borászaiból kialakított bizottságok bírálták el.
Magyarországon jelenleg csaknem 80 ezer termelő foglalkozik szőlőtermesztéssel, ebből jelentős arányt képviselnek az 1 hektár alatti területtel rendelkezők - hangsúlyozta Czigány Tibor, aki szerint az ágazat fejlődése egyértelmű, a borászatok szép sikereket érnek el a nemzetközi mezőnyben is.
A közlemény idézi Májer Jánost, a Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatóját, aki kifejtette: az egymást követő második száraz év sok helyen kényszerérést okozott, ezért tapasztalható volt a magas mustfokok mellett az alacsony savtartalom, így azok a pincék tudtak magas minőségű, fajtakarakterrel bíró bort produkálni, amelyek borászai időben leszüretelték a szőlőt.
A borverseny szerdai esti gáláján a legkiválóbb boroknak járó Quadris-díjakat mellett hét bor nagyarany, 74 arany, 161 ezüst, 109 bronz minősítést kapott, 18-at pedig oklevéllel ismertek el.

Forrás: MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.