Az internetes szavazás eredményeként jövőre az Év Gombája a kevéssé ismert sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus) lesz, amely sokféleképpen felhasználható.
Mint a Magyar Mezőgazdaság írja, e taplógomba termőtestével tavasztól őszig találkozhatunk, amely először dudoros, élénksárga esetleg narancsszínű, majd idővel ellaposodik, színük kifakul és fehéres lesz.
A sárga gévagomba fogyasztásra csak puha, lédús állapotában alkalmas, ahogy az idő múlásával fás lesz, a fogyasztásra alkalmatlanná válik.
A taplógomba íze kissé savanykás, de ha felhasználás előtt tejbe áztatjuk, akkor elveszti kellemetlen ízét. Mivel nincs jellegzetes gombás íze, ezért olyanok számára is hasznos fehérjeforrás, akik nem igazán kedvelik a gombát, derült ki a cikkből, és talán ezért nem véletlen az sem, hogy angolul chicken of the woods, azaz az „erdő csirkéjeként" is nevezik.
Magas a C-vitamin és kálium tartalma miatt számos gyógyhatása ismert.