Az árpa az új kakaó

Elkészült a kakaómentes csokoládéalternatíva, amelynek ráadásul jóval kisebb az ökológiai lábnyoma, mint a kakaótartalmúnak. Hamarosan meg is lehet vásárolni.

Egy régóta használatos erjesztési eljárás segítségével gyárt kakaómentes „csokoládét” egy WNWN (ejtsd: win-win) nevű londoni startup - írja a Store Insider.

A cég specialitásának alapját egy bizonyos árpaszubsztrátum képezi, amely egy meghatározott baktériumkombináció alkalmazása mellett, fermentáció útján barna pasztává alakul. Ezzel a manőverrel a gyártó a kakaóbabok meghéjazásának és megpörkölésének mozzanatait egyaránt átugorja. A további lépések mindazonáltal a hagyományos csokoládé gyártásának fázisaival már megegyeznek, vagyis a massza először melanzsőrbe (keverő-gyúró berendezés), majd pedig öntőmintákba kerül.

Forrás: WNWN

Az új termék erényei között szerepel, hogy előállítása a valódi csokoládéénál 80 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár, illetve, hogy a nyersanyagának előállítása etikailag kifogásolhatatlan körülmények között (értsd: garantáltan gyermekmunkamentesen) zajlik.

Ha ez nem volna elég, az édesség vegán, koffein-, glutén- és pálmaolajmentes, illetve a „konkurenciánál” kevesebb cukrot tartalmaz.

A WNWN műcsokoládéja május 18-ától kezdődően kizárólag a vállalat honlapján keresztül, dobozonként 10 angol fontos áron válik elérhetővé.


Egészséges sütemények az ünnepekre

Egészséges sütemények az ünnepekre 

Karácsonykor is lehet egészségeset, de egyúttal finomat is sütni!
 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.