Az édes élet és a "Bondi Beach" koktél receptje

Az Asterisk The Live – in Gallery egy izgalmas művészeti-és gasztro színtér Budapesten, mely első nyarát terasznyitással és különleges koktélkínálattal ünnepli.

Az Asterisk egy művészeti és antikvitás galériát ötvöz egy bisztró-bárral, ahol olasz kávékülönlegességeket és brunch-fogásokat szolgálnak fel. Mindehhez gondosan válogatott gineket, whiskyket és egyedi koktélokat kínálnak, ami nyáron igazán frissítő élményt hoz mindenkinek.

A belvárosi ékszerdoboz különlegességét az adja, hogy a finom falatokat, ízletes italokat egy csodás művészeti-galériában, vintage használati tárgyak között fogyaszthatja el a vendég. A művészeti galéria gyűjteményét múlt századi, eredeti antik és vintage használati tárgyak alkotják az Art Deco korszakra összpontosítva: a bornyitóktól a csillárokig, a hamutálcáktól a kisasztalokig itt minden megtalálható. A kávézó-bár zsongásában ezek a tárgyak új életre kelnek és megszépítik a mindennapokat.

"A művészet iránti szenvedélyem édesanyámtól örököltem, és egy pillanatra sem szakadtam el ettől a világtól. Amióta az eszemet tudom, rajongok a műtárgyakért, 17 éves koromban elkezdtem ötvösműhelybe járni, magával ragadott a fémek szeretete, majd ékszerészként végeztem. Régóta dédelgetett álmom volt, hogy nyitok egy különleges üzletet, ahol minden én vagyok, ahol összeér a közösségi-és gasztroélmény, valamint a művészet szeretete. Az Asteriskben arra törekszünk, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ahol az élet apró szépségei és örömei állnak a középpontban, és ahol egy időre kiléphetünk a stresszes mindennapokból egy frissítő ital, egy ínycsiklandó fogás révén, és rácsodálkozhatunk a minket körülvevő műtárgyak szépségére." - mondja Fazakas Ágnes, a galéria megálmodója.

"Bondi Beach" cocktail

 Hozzávalók:

 40ml Gin (Nordés gin)

70ml 100 %-os kókuszvíz

15ml limelé

Indian Tonic (Fitch & Leedes márkájút használtam)

10ml Blue Curacao likőr

Elkészítés:

Egy long drink-es poharat megtöltünk jéggel. Beleöntjük a gint, kókuszvizet és limelevet. A pohár tetejéig felöntjük - jó minőségű - tonic-kal. A tejére öntjük a Blue Curacao likőrt, úgy, hogy az "ússzon a jégen". Lime karikával díszítjük.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.