Az édes élet és a "Bondi Beach" koktél receptje

Az Asterisk The Live – in Gallery egy izgalmas művészeti-és gasztro színtér Budapesten, mely első nyarát terasznyitással és különleges koktélkínálattal ünnepli.

Az Asterisk egy művészeti és antikvitás galériát ötvöz egy bisztró-bárral, ahol olasz kávékülönlegességeket és brunch-fogásokat szolgálnak fel. Mindehhez gondosan válogatott gineket, whiskyket és egyedi koktélokat kínálnak, ami nyáron igazán frissítő élményt hoz mindenkinek.

A belvárosi ékszerdoboz különlegességét az adja, hogy a finom falatokat, ízletes italokat egy csodás művészeti-galériában, vintage használati tárgyak között fogyaszthatja el a vendég. A művészeti galéria gyűjteményét múlt századi, eredeti antik és vintage használati tárgyak alkotják az Art Deco korszakra összpontosítva: a bornyitóktól a csillárokig, a hamutálcáktól a kisasztalokig itt minden megtalálható. A kávézó-bár zsongásában ezek a tárgyak új életre kelnek és megszépítik a mindennapokat.

"A művészet iránti szenvedélyem édesanyámtól örököltem, és egy pillanatra sem szakadtam el ettől a világtól. Amióta az eszemet tudom, rajongok a műtárgyakért, 17 éves koromban elkezdtem ötvösműhelybe járni, magával ragadott a fémek szeretete, majd ékszerészként végeztem. Régóta dédelgetett álmom volt, hogy nyitok egy különleges üzletet, ahol minden én vagyok, ahol összeér a közösségi-és gasztroélmény, valamint a művészet szeretete. Az Asteriskben arra törekszünk, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ahol az élet apró szépségei és örömei állnak a középpontban, és ahol egy időre kiléphetünk a stresszes mindennapokból egy frissítő ital, egy ínycsiklandó fogás révén, és rácsodálkozhatunk a minket körülvevő műtárgyak szépségére." - mondja Fazakas Ágnes, a galéria megálmodója.

"Bondi Beach" cocktail

 Hozzávalók:

 40ml Gin (Nordés gin)

70ml 100 %-os kókuszvíz

15ml limelé

Indian Tonic (Fitch & Leedes márkájút használtam)

10ml Blue Curacao likőr

Elkészítés:

Egy long drink-es poharat megtöltünk jéggel. Beleöntjük a gint, kókuszvizet és limelevet. A pohár tetejéig felöntjük - jó minőségű - tonic-kal. A tejére öntjük a Blue Curacao likőrt, úgy, hogy az "ússzon a jégen". Lime karikával díszítjük.


Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.