Az Asterisk egy művészeti és antikvitás galériát ötvöz egy bisztró-bárral, ahol olasz kávékülönlegességeket és brunch-fogásokat szolgálnak fel. Mindehhez gondosan válogatott gineket, whiskyket és egyedi koktélokat kínálnak, ami nyáron igazán frissítő élményt hoz mindenkinek.
A belvárosi ékszerdoboz különlegességét az adja, hogy a finom falatokat, ízletes italokat egy csodás művészeti-galériában, vintage használati tárgyak között fogyaszthatja el a vendég. A művészeti galéria gyűjteményét múlt századi, eredeti antik és vintage használati tárgyak alkotják az Art Deco korszakra összpontosítva: a bornyitóktól a csillárokig, a hamutálcáktól a kisasztalokig itt minden megtalálható. A kávézó-bár zsongásában ezek a tárgyak új életre kelnek és megszépítik a mindennapokat.
"A művészet iránti szenvedélyem édesanyámtól örököltem, és egy pillanatra sem szakadtam el ettől a világtól. Amióta az eszemet tudom, rajongok a műtárgyakért, 17 éves koromban elkezdtem ötvösműhelybe járni, magával ragadott a fémek szeretete, majd ékszerészként végeztem. Régóta dédelgetett álmom volt, hogy nyitok egy különleges üzletet, ahol minden én vagyok, ahol összeér a közösségi-és gasztroélmény, valamint a művészet szeretete. Az Asteriskben arra törekszünk, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ahol az élet apró szépségei és örömei állnak a középpontban, és ahol egy időre kiléphetünk a stresszes mindennapokból egy frissítő ital, egy ínycsiklandó fogás révén, és rácsodálkozhatunk a minket körülvevő műtárgyak szépségére." - mondja Fazakas Ágnes, a galéria megálmodója.
"Bondi Beach" cocktail
Hozzávalók:
40ml Gin (Nordés gin)
70ml 100 %-os kókuszvíz
15ml limelé
Indian Tonic (Fitch & Leedes márkájút használtam)
10ml Blue Curacao likőr
Elkészítés:
Egy long drink-es poharat megtöltünk jéggel. Beleöntjük a gint, kókuszvizet és limelevet. A pohár tetejéig felöntjük - jó minőségű - tonic-kal. A tejére öntjük a Blue Curacao likőrt, úgy, hogy az "ússzon a jégen". Lime karikával díszítjük.