Az édes élet és a "Bondi Beach" koktél receptje

Az Asterisk The Live – in Gallery egy izgalmas művészeti-és gasztro színtér Budapesten, mely első nyarát terasznyitással és különleges koktélkínálattal ünnepli.

Az Asterisk egy művészeti és antikvitás galériát ötvöz egy bisztró-bárral, ahol olasz kávékülönlegességeket és brunch-fogásokat szolgálnak fel. Mindehhez gondosan válogatott gineket, whiskyket és egyedi koktélokat kínálnak, ami nyáron igazán frissítő élményt hoz mindenkinek.

A belvárosi ékszerdoboz különlegességét az adja, hogy a finom falatokat, ízletes italokat egy csodás művészeti-galériában, vintage használati tárgyak között fogyaszthatja el a vendég. A művészeti galéria gyűjteményét múlt századi, eredeti antik és vintage használati tárgyak alkotják az Art Deco korszakra összpontosítva: a bornyitóktól a csillárokig, a hamutálcáktól a kisasztalokig itt minden megtalálható. A kávézó-bár zsongásában ezek a tárgyak új életre kelnek és megszépítik a mindennapokat.

"A művészet iránti szenvedélyem édesanyámtól örököltem, és egy pillanatra sem szakadtam el ettől a világtól. Amióta az eszemet tudom, rajongok a műtárgyakért, 17 éves koromban elkezdtem ötvösműhelybe járni, magával ragadott a fémek szeretete, majd ékszerészként végeztem. Régóta dédelgetett álmom volt, hogy nyitok egy különleges üzletet, ahol minden én vagyok, ahol összeér a közösségi-és gasztroélmény, valamint a művészet szeretete. Az Asteriskben arra törekszünk, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ahol az élet apró szépségei és örömei állnak a középpontban, és ahol egy időre kiléphetünk a stresszes mindennapokból egy frissítő ital, egy ínycsiklandó fogás révén, és rácsodálkozhatunk a minket körülvevő műtárgyak szépségére." - mondja Fazakas Ágnes, a galéria megálmodója.

"Bondi Beach" cocktail

 Hozzávalók:

 40ml Gin (Nordés gin)

70ml 100 %-os kókuszvíz

15ml limelé

Indian Tonic (Fitch & Leedes márkájút használtam)

10ml Blue Curacao likőr

Elkészítés:

Egy long drink-es poharat megtöltünk jéggel. Beleöntjük a gint, kókuszvizet és limelevet. A pohár tetejéig felöntjük - jó minőségű - tonic-kal. A tejére öntjük a Blue Curacao likőrt, úgy, hogy az "ússzon a jégen". Lime karikával díszítjük.


Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.