Az édes élet és a "Bondi Beach" koktél receptje

Az Asterisk The Live – in Gallery egy izgalmas művészeti-és gasztro színtér Budapesten, mely első nyarát terasznyitással és különleges koktélkínálattal ünnepli.

Az Asterisk egy művészeti és antikvitás galériát ötvöz egy bisztró-bárral, ahol olasz kávékülönlegességeket és brunch-fogásokat szolgálnak fel. Mindehhez gondosan válogatott gineket, whiskyket és egyedi koktélokat kínálnak, ami nyáron igazán frissítő élményt hoz mindenkinek.

A belvárosi ékszerdoboz különlegességét az adja, hogy a finom falatokat, ízletes italokat egy csodás művészeti-galériában, vintage használati tárgyak között fogyaszthatja el a vendég. A művészeti galéria gyűjteményét múlt századi, eredeti antik és vintage használati tárgyak alkotják az Art Deco korszakra összpontosítva: a bornyitóktól a csillárokig, a hamutálcáktól a kisasztalokig itt minden megtalálható. A kávézó-bár zsongásában ezek a tárgyak új életre kelnek és megszépítik a mindennapokat.

"A művészet iránti szenvedélyem édesanyámtól örököltem, és egy pillanatra sem szakadtam el ettől a világtól. Amióta az eszemet tudom, rajongok a műtárgyakért, 17 éves koromban elkezdtem ötvösműhelybe járni, magával ragadott a fémek szeretete, majd ékszerészként végeztem. Régóta dédelgetett álmom volt, hogy nyitok egy különleges üzletet, ahol minden én vagyok, ahol összeér a közösségi-és gasztroélmény, valamint a művészet szeretete. Az Asteriskben arra törekszünk, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ahol az élet apró szépségei és örömei állnak a középpontban, és ahol egy időre kiléphetünk a stresszes mindennapokból egy frissítő ital, egy ínycsiklandó fogás révén, és rácsodálkozhatunk a minket körülvevő műtárgyak szépségére." - mondja Fazakas Ágnes, a galéria megálmodója.

"Bondi Beach" cocktail

 Hozzávalók:

 40ml Gin (Nordés gin)

70ml 100 %-os kókuszvíz

15ml limelé

Indian Tonic (Fitch & Leedes márkájút használtam)

10ml Blue Curacao likőr

Elkészítés:

Egy long drink-es poharat megtöltünk jéggel. Beleöntjük a gint, kókuszvizet és limelevet. A pohár tetejéig felöntjük - jó minőségű - tonic-kal. A tejére öntjük a Blue Curacao likőrt, úgy, hogy az "ússzon a jégen". Lime karikával díszítjük.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.