Az elektromos kanál megédesíti az ételeket

Angliai tudósok olyan evőeszközök kifejlesztésén fáradoznak, amelyek pusztán áram segítségével segítik elő a válogatós gyerekek egészséges táplálkozását. Az írás a The Daily Meal cikke alapján készült. 

Ha mondjuk a gyermekünk odavan az édességért, de például konkrétan utálja a kelbimbót, – legalább is ebben a tekintetben – végre megnyugodhatunk. Lehet, hogy a tudósok megoldást találtak a problémára.

A Taste Buddy (szójáték: a taste bud ízlelő bimbót, a taste buddy pedig kb. „ízhavert” jelent) nevű találmány lényegében egy digitális evőeszköz, amely az alacsony cukortartalmú ételeket a nyelven található ízreceptorok elektromos stimulálásával édesebbé varázsolja.

A kelléket a University of London tudósai fejlesztették ki.

A csapat per pillanat egy prototípus kanálon dolgozik, ám a technológia idővel elméletileg késekre és villákra is átvihető lesz.

„A Taste Buddy végül is akár életeket is menthet, amennyiben az embereket arra ösztönzi, hogy egészségesebb élelmiszerekre váltsanak – mondta a The Telegraphnak a tudósok egyikeként Dr. Adrian Cheok. – Sok gyerek utálja a zöldségek ízét. Szóval, amikor mérnök lettem, egy olyan eszközt akartam létrehozni, amely a gyerekek számára lehetővé tenné, hogy csokoládé ízű zöldségeket ehessenek.”


Az elektromos eszköz egy olyan frekvenciára igazodik, amellyel becsapja a nyelvet (és az agyat), elhitetvén vele, hogy valami édeset ízlel. Ezt úgy éri el, hogy 25 °C-ról hirtelen 40 °C-ra melegíti fel a szervet.

A Taste Buddy még tesztelés alatt áll, de a 2017. márciusi Big Bang Fairen bizonyosan előrukkolnak majd vele.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.