Az elektromos kanál megédesíti az ételeket

Angliai tudósok olyan evőeszközök kifejlesztésén fáradoznak, amelyek pusztán áram segítségével segítik elő a válogatós gyerekek egészséges táplálkozását. Az írás a The Daily Meal cikke alapján készült. 

Ha mondjuk a gyermekünk odavan az édességért, de például konkrétan utálja a kelbimbót, – legalább is ebben a tekintetben – végre megnyugodhatunk. Lehet, hogy a tudósok megoldást találtak a problémára.

A Taste Buddy (szójáték: a taste bud ízlelő bimbót, a taste buddy pedig kb. „ízhavert” jelent) nevű találmány lényegében egy digitális evőeszköz, amely az alacsony cukortartalmú ételeket a nyelven található ízreceptorok elektromos stimulálásával édesebbé varázsolja.

A kelléket a University of London tudósai fejlesztették ki.

A csapat per pillanat egy prototípus kanálon dolgozik, ám a technológia idővel elméletileg késekre és villákra is átvihető lesz.

„A Taste Buddy végül is akár életeket is menthet, amennyiben az embereket arra ösztönzi, hogy egészségesebb élelmiszerekre váltsanak – mondta a The Telegraphnak a tudósok egyikeként Dr. Adrian Cheok. – Sok gyerek utálja a zöldségek ízét. Szóval, amikor mérnök lettem, egy olyan eszközt akartam létrehozni, amely a gyerekek számára lehetővé tenné, hogy csokoládé ízű zöldségeket ehessenek.”


Az elektromos eszköz egy olyan frekvenciára igazodik, amellyel becsapja a nyelvet (és az agyat), elhitetvén vele, hogy valami édeset ízlel. Ezt úgy éri el, hogy 25 °C-ról hirtelen 40 °C-ra melegíti fel a szervet.

A Taste Buddy még tesztelés alatt áll, de a 2017. márciusi Big Bang Fairen bizonyosan előrukkolnak majd vele.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.