Az Emirates járatain is hódít a veganuár

A légitársaság járatain a leggyakrabban kért különleges ételek közé tartoznak a növényi alapú fogások, a veganuár (a vegán étrendet népszerűsítő globális mozgalom, amely minden év januárjában zajlik) alatt pedig megnő a kereslet ezen ételek iránt. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága 2021 januárjában más hónapokhoz képest közel 10%-kal több vegán ételt szolgált fel járatain, és 2022-ben ugyanez a tendencia figyelhető meg.

Az Emirates vegán kínálata több mint 170 ételből áll, amelyeket díjnyertes szakácsok és táplálkozási szakértők csapata alkotott. A légitársaság járatain a regionális ihletésű konyha hagyományaihoz híven olyan ételeket szolgálnak fel, amelyek ízvilágát az indulási vagy célvárosok ihlették. A légitársaság olyan vegán ínyencségekkel kényezteti utasait a repülés ideje alatt, mint a grillezett zöldséges crêpes spenóttal és paradicsomos concasséval, vagy a mediterrán zöldséges ravioli, és tagine zöldségek kuszkusszal. A növényi alapú desszertek között pedig olyan finomságok találhatóak, mint a kókuszkrémmel tálalt karamellás sült rizs, valamint az ananász pomelóval és gyömbérsziruppal. Ezek mellett reggelire akár kókuszos zab- és chiapuding is kérhető, mangó- és maracujás gyümölcskompóttal tálalva.

A prémium utasok a légitársaság dubaji várótermeiben is kóstolhatnak növényi alapú finomságokat. Olyan vegán fogásokat találnak, mint a vietnami rizspapírtekercsek enyhén fűszeres ecetes mártogatóssal, vagy a vegán húspogácsából készített Green Burger rukkolával. A Business Class utasai pedig a quinoa tabbouleh, vagy a zöldség- és fehérbableves ízeit élvezhetik, de a prémium Lounge különlegességei között szerepel a vegán marinált tofu is. A különleges ételek mellett a váróteremben egészséges vegán saláták, például vegán meditárran saláta, is választhatók.

Az utazók a társaság valamennyi járatán és minden utasosztályon az indulás előtt 24 órával igényelhetik a vegán ételeket, a legnagyobb forgalmú útvonalakon pedig a növényi alapú ételek a fő menüválaszték részét képezik.

Forrás: Flow pr / Store Insider


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.