Bacon Week - csillagászati ár

Sydney egyik éttermében 120 dollárért kínálnak egy tojásos-szalonnás szendvicset. Az összetevők miatt ritka étel a Bacon Week (vagyis Szalonna Hét) keretei között jött létre - olvastuk a Hír.Ma-n.

A Surry Hills-ben lévő 4Fourteen elnevezésű étterem csak egy héten keresztül fogja árulni az extravagáns reggelit az étlapján – számolt be róla a The Sunday Telegraph.
A szendvicsben díjnyertes szalonna van, melyet a Slade Point Meat Specialists hússzakértői készítenek Mackayben, Queenslandben. A különös szendvics másik fő összetevője a serpenyőben sült kacsatojás; valamint tartalmaz még félig szárított és füstölt paradicsomot, kacsamájat, kaviárt, crème fraîche-t (ez egy francia eredetű, 30% tejzsírt tartalmazó tejfölváltozat), szarvasgombát és angol cheddar sajtot – mindez egy kézzel készített zsemle közé szorítva. A szendvicset sültkrumpli és szarvasgombás aioli társaságában szolgálják fel.
A 4Fourteen főszakácsa – Carla Jones – szerint nem sokan fogják megkóstolni az új szendvicset.
“Ez nem olyan dolog, amit valaha is gondoltam, hogy csinálok, de érdekes lesz látni, hogy mennyit adunk majd el belőle.” Azt hiszem, néhány ember megveszi majd, hogy lássa, milyen. Nem vagyok biztos benne, hogy megenném – nem szeretem a szarvasgombát és az ilyesmiket.” – mondta el Carla.

A Bacon Week-et azért hozták létre, hogy promotálják a minőségi, ausztrál disznóhúst. Sydney szakácsai szalonnát tartalmazó ételeket tesznek menüikre.
“Ausztráliában a szalonna-értékesítésnek körülbelül kétharmada importált sertéshúsból van, és az átlag fogyasztó nem tudja, mi folyik itt.” – mondta el Andrew Spencer, az ausztrál disznóhússal foglalkozó szervezet vezérigazgatója.

Forrás: UPI


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.