Bacon Week - csillagászati ár

Sydney egyik éttermében 120 dollárért kínálnak egy tojásos-szalonnás szendvicset. Az összetevők miatt ritka étel a Bacon Week (vagyis Szalonna Hét) keretei között jött létre - olvastuk a Hír.Ma-n.

A Surry Hills-ben lévő 4Fourteen elnevezésű étterem csak egy héten keresztül fogja árulni az extravagáns reggelit az étlapján – számolt be róla a The Sunday Telegraph.
A szendvicsben díjnyertes szalonna van, melyet a Slade Point Meat Specialists hússzakértői készítenek Mackayben, Queenslandben. A különös szendvics másik fő összetevője a serpenyőben sült kacsatojás; valamint tartalmaz még félig szárított és füstölt paradicsomot, kacsamájat, kaviárt, crème fraîche-t (ez egy francia eredetű, 30% tejzsírt tartalmazó tejfölváltozat), szarvasgombát és angol cheddar sajtot – mindez egy kézzel készített zsemle közé szorítva. A szendvicset sültkrumpli és szarvasgombás aioli társaságában szolgálják fel.
A 4Fourteen főszakácsa – Carla Jones – szerint nem sokan fogják megkóstolni az új szendvicset.
“Ez nem olyan dolog, amit valaha is gondoltam, hogy csinálok, de érdekes lesz látni, hogy mennyit adunk majd el belőle.” Azt hiszem, néhány ember megveszi majd, hogy lássa, milyen. Nem vagyok biztos benne, hogy megenném – nem szeretem a szarvasgombát és az ilyesmiket.” – mondta el Carla.

A Bacon Week-et azért hozták létre, hogy promotálják a minőségi, ausztrál disznóhúst. Sydney szakácsai szalonnát tartalmazó ételeket tesznek menüikre.
“Ausztráliában a szalonna-értékesítésnek körülbelül kétharmada importált sertéshúsból van, és az átlag fogyasztó nem tudja, mi folyik itt.” – mondta el Andrew Spencer, az ausztrál disznóhússal foglalkozó szervezet vezérigazgatója.

Forrás: UPI


Kihirdették az Év Mentes Séfjeit

Kihirdették az Év Mentes Séfjeit 

Február 20-án, csütörtökön a METRO Gasztroakadémián idén 7. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt. 
Megvan az ország legjobb lekvárja

Megvan az ország legjobb lekvárja 

Több kategóriában keresték az ország legjobb helyi termékét, a legjobb lekvár címet a Szatmári Éden nyerte el.
Hat furcsa étterem a nagyvilágból

Hat furcsa étterem a nagyvilágból 

A világ számos pontján találhatók olyan éttermek, amelyek nemcsak kulináris élvezeteket kínálnak, hanem egyedi és szokatlan környezetükkel is maradandó élményt nyújtanak.
Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja?

Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja? 

Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 25. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.