Bacon Week - csillagászati ár

Sydney egyik éttermében 120 dollárért kínálnak egy tojásos-szalonnás szendvicset. Az összetevők miatt ritka étel a Bacon Week (vagyis Szalonna Hét) keretei között jött létre - olvastuk a Hír.Ma-n.

A Surry Hills-ben lévő 4Fourteen elnevezésű étterem csak egy héten keresztül fogja árulni az extravagáns reggelit az étlapján – számolt be róla a The Sunday Telegraph.
A szendvicsben díjnyertes szalonna van, melyet a Slade Point Meat Specialists hússzakértői készítenek Mackayben, Queenslandben. A különös szendvics másik fő összetevője a serpenyőben sült kacsatojás; valamint tartalmaz még félig szárított és füstölt paradicsomot, kacsamájat, kaviárt, crème fraîche-t (ez egy francia eredetű, 30% tejzsírt tartalmazó tejfölváltozat), szarvasgombát és angol cheddar sajtot – mindez egy kézzel készített zsemle közé szorítva. A szendvicset sültkrumpli és szarvasgombás aioli társaságában szolgálják fel.
A 4Fourteen főszakácsa – Carla Jones – szerint nem sokan fogják megkóstolni az új szendvicset.
“Ez nem olyan dolog, amit valaha is gondoltam, hogy csinálok, de érdekes lesz látni, hogy mennyit adunk majd el belőle.” Azt hiszem, néhány ember megveszi majd, hogy lássa, milyen. Nem vagyok biztos benne, hogy megenném – nem szeretem a szarvasgombát és az ilyesmiket.” – mondta el Carla.

A Bacon Week-et azért hozták létre, hogy promotálják a minőségi, ausztrál disznóhúst. Sydney szakácsai szalonnát tartalmazó ételeket tesznek menüikre.
“Ausztráliában a szalonna-értékesítésnek körülbelül kétharmada importált sertéshúsból van, és az átlag fogyasztó nem tudja, mi folyik itt.” – mondta el Andrew Spencer, az ausztrál disznóhússal foglalkozó szervezet vezérigazgatója.

Forrás: UPI


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.