Bacon Week - csillagászati ár

Sydney egyik éttermében 120 dollárért kínálnak egy tojásos-szalonnás szendvicset. Az összetevők miatt ritka étel a Bacon Week (vagyis Szalonna Hét) keretei között jött létre - olvastuk a Hír.Ma-n.

A Surry Hills-ben lévő 4Fourteen elnevezésű étterem csak egy héten keresztül fogja árulni az extravagáns reggelit az étlapján – számolt be róla a The Sunday Telegraph.
A szendvicsben díjnyertes szalonna van, melyet a Slade Point Meat Specialists hússzakértői készítenek Mackayben, Queenslandben. A különös szendvics másik fő összetevője a serpenyőben sült kacsatojás; valamint tartalmaz még félig szárított és füstölt paradicsomot, kacsamájat, kaviárt, crème fraîche-t (ez egy francia eredetű, 30% tejzsírt tartalmazó tejfölváltozat), szarvasgombát és angol cheddar sajtot – mindez egy kézzel készített zsemle közé szorítva. A szendvicset sültkrumpli és szarvasgombás aioli társaságában szolgálják fel.
A 4Fourteen főszakácsa – Carla Jones – szerint nem sokan fogják megkóstolni az új szendvicset.
“Ez nem olyan dolog, amit valaha is gondoltam, hogy csinálok, de érdekes lesz látni, hogy mennyit adunk majd el belőle.” Azt hiszem, néhány ember megveszi majd, hogy lássa, milyen. Nem vagyok biztos benne, hogy megenném – nem szeretem a szarvasgombát és az ilyesmiket.” – mondta el Carla.

A Bacon Week-et azért hozták létre, hogy promotálják a minőségi, ausztrál disznóhúst. Sydney szakácsai szalonnát tartalmazó ételeket tesznek menüikre.
“Ausztráliában a szalonna-értékesítésnek körülbelül kétharmada importált sertéshúsból van, és az átlag fogyasztó nem tudja, mi folyik itt.” – mondta el Andrew Spencer, az ausztrál disznóhússal foglalkozó szervezet vezérigazgatója.

Forrás: UPI


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.