Bajban a vendéglátóipari beszállítók

A hírekben leginkább az éttermek, szállodák és kávézók helyzetéről olvasni, ám ezekhez a vállalkozásokhoz beszállítók ezrei is szorosan kötődnek, akik szintén nehéz helyzetben vannak. Az ország újranyitásához azonban szükség van a szakma összefogására is.

„Rengetegen gondolták azt, hogy a vendéglátó egységek kiszolgálása biztos piac. De ma nem az. Se szeri, se száma azoknak, akik végleg lehúzták a rolót” – nyilatkozta Szabó László alias Kávés Laci, az X-Presso Coffee tulajdonosa, akiknek fő profilja szintén a vendéglátó egységek kiszolgálása.

A szakember úgy látja, hogy legalább akkora, ha nem nagyobb bajban van nagyon sok beszállítói és kapcsolódó szakma, mint a vendéglátás és szállodaipar. „Bele sem gondolunk, hogy mennyi ember, mennyi beszállító megélhetése múlik azon, hogy egy ételsort elfogyasztunk-e egy étteremben. Alapanyagok, higiéniai termékek és egyéb eszközök beszállítói, szinte végeláthatatlan a sor. Nagyon sok cégnél túlsúlyos vagy egyenesen egyedüli a vendéglátásba beszállítás” – mondta a tulajdonos, és hozzátette: "Úgy gondolom, csak akkor van esélyünk jól túlélni a kialakult helyzetet, ha mindenki a nála eggyel rosszabb helyzetben lévőnek segít. Ha ez az egész társadalmon átívelő gondolat lesz, akkor senki sem érzi majd magát elhagyatottnak” – mondta Szabó László.

Ezer adag ingyen kávé üzletenként

A cég most valódi, kézzel fogható, pénzben mérhető segítséget nyújt a partnereinek, és erre biztatja a többi beszállítót is. „Ezer adag kávét biztosítunk teljesen ingyenen azoknak, akik kávégépet bérelnek tőlünk. Sem az általunk biztosított kávéfőző gépért, sem a kávéért nem kell fizetni egy fillért sem. Ez egy hónapra szól, nem lehet hosszabbítani. Akinek nem fogy el ezer adag kávéja, az annyi kávét kap ingyen, amennyit egy hónap alatt lefőzött. Azt tanácsoljuk, hogy aki eleve tudja, hogy nem szokott ennyi kávét eladni, az adja tovább ingyen a vásárlóknak, így üdvözölve az újranyitást. Az ezer adag ingyen kávé mellett fizetési haladékot is adunk a partnereknek, így csak a második hónap végén kell fizetniük” – mondta Szabó László.



Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.