Bajban a vendéglátóipari beszállítók

A hírekben leginkább az éttermek, szállodák és kávézók helyzetéről olvasni, ám ezekhez a vállalkozásokhoz beszállítók ezrei is szorosan kötődnek, akik szintén nehéz helyzetben vannak. Az ország újranyitásához azonban szükség van a szakma összefogására is.

„Rengetegen gondolták azt, hogy a vendéglátó egységek kiszolgálása biztos piac. De ma nem az. Se szeri, se száma azoknak, akik végleg lehúzták a rolót” – nyilatkozta Szabó László alias Kávés Laci, az X-Presso Coffee tulajdonosa, akiknek fő profilja szintén a vendéglátó egységek kiszolgálása.

A szakember úgy látja, hogy legalább akkora, ha nem nagyobb bajban van nagyon sok beszállítói és kapcsolódó szakma, mint a vendéglátás és szállodaipar. „Bele sem gondolunk, hogy mennyi ember, mennyi beszállító megélhetése múlik azon, hogy egy ételsort elfogyasztunk-e egy étteremben. Alapanyagok, higiéniai termékek és egyéb eszközök beszállítói, szinte végeláthatatlan a sor. Nagyon sok cégnél túlsúlyos vagy egyenesen egyedüli a vendéglátásba beszállítás” – mondta a tulajdonos, és hozzátette: "Úgy gondolom, csak akkor van esélyünk jól túlélni a kialakult helyzetet, ha mindenki a nála eggyel rosszabb helyzetben lévőnek segít. Ha ez az egész társadalmon átívelő gondolat lesz, akkor senki sem érzi majd magát elhagyatottnak” – mondta Szabó László.

Ezer adag ingyen kávé üzletenként

A cég most valódi, kézzel fogható, pénzben mérhető segítséget nyújt a partnereinek, és erre biztatja a többi beszállítót is. „Ezer adag kávét biztosítunk teljesen ingyenen azoknak, akik kávégépet bérelnek tőlünk. Sem az általunk biztosított kávéfőző gépért, sem a kávéért nem kell fizetni egy fillért sem. Ez egy hónapra szól, nem lehet hosszabbítani. Akinek nem fogy el ezer adag kávéja, az annyi kávét kap ingyen, amennyit egy hónap alatt lefőzött. Azt tanácsoljuk, hogy aki eleve tudja, hogy nem szokott ennyi kávét eladni, az adja tovább ingyen a vásárlóknak, így üdvözölve az újranyitást. Az ezer adag ingyen kávé mellett fizetési haladékot is adunk a partnereknek, így csak a második hónap végén kell fizetniük” – mondta Szabó László.



Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?