Becsapják a vevőket az ételszállítást végző cégek

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálata szerint pontatlanok azok az adatok, amelyek az ételek összetételéről tájékoztatnak. Például kisebb a mennyiség, több a kalória, vagy magasabb a zsírtartalom. A minták mindössze tizenhárom százaléka felelt meg a feltüntetett értékeknek - hallhattuk a Kossuth rádióban.

A diétázóknak készült ételek nagy valószínűséggel több zsírt tartalmaznak, mint ahogy azt az egyes házhozszállítással foglakozó cégek fitness menüi ígérik, sőt a szénhidrát és fehérje tartalommal is ugyanez a helyzet - ismertette a Fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálatát Koltai Tünde a Nemzeti Egészségügyi Tanács tagja. Hatvan megvizsgált mintából mindössze nyolc, azaz tizenhárom százalék felelt meg a gyártók által megadott valamennyi paraméternek - közölte. Azt, hogy a fogyasztót megtévesztik az egy dolog, de sokszor még az egészségére is káros hatással van – tette hozzá.

A laboratóriumi vizsgálatot tavaly készítette a fogyasztóvédelmi hatóság, egy cég se felelt meg saját előírásainak - mondta el Kathy Attila, a szervezet szóvivője. Több mint 80 százalékban nem feleltek meg a deklarált értékeknek a mért információk. A legtöbbször a zsírtartalom vonatkozásában volt eltérés, de sokkal jobb nem volt a helyzet a fehérje- és a szénhidráttartalom vonatkozásában sem – jelentette ki a szóvivő. Egyetlenegy olyan házhoz szállító cég nem volt, amely megfelelt volna ezeknek az információknak.

Az egyik ételfutár Kft. az MR1-Kossuth Rádió megkeresésére azt mondta, hogy konyhatechnológiai okok miatt kerülhet más-más mennyiség a dobozba, az étlapon pedig már feltüntették, hogy az értékek tájékoztató jellegűek, ehát a valódi tápanyagtartalom ettől eltérhet. (MR1-Kossuth rádió)

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.