Becsapják a vevőket az ételszállítást végző cégek

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálata szerint pontatlanok azok az adatok, amelyek az ételek összetételéről tájékoztatnak. Például kisebb a mennyiség, több a kalória, vagy magasabb a zsírtartalom. A minták mindössze tizenhárom százaléka felelt meg a feltüntetett értékeknek - hallhattuk a Kossuth rádióban.

A diétázóknak készült ételek nagy valószínűséggel több zsírt tartalmaznak, mint ahogy azt az egyes házhozszállítással foglakozó cégek fitness menüi ígérik, sőt a szénhidrát és fehérje tartalommal is ugyanez a helyzet - ismertette a Fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálatát Koltai Tünde a Nemzeti Egészségügyi Tanács tagja. Hatvan megvizsgált mintából mindössze nyolc, azaz tizenhárom százalék felelt meg a gyártók által megadott valamennyi paraméternek - közölte. Azt, hogy a fogyasztót megtévesztik az egy dolog, de sokszor még az egészségére is káros hatással van – tette hozzá.

A laboratóriumi vizsgálatot tavaly készítette a fogyasztóvédelmi hatóság, egy cég se felelt meg saját előírásainak - mondta el Kathy Attila, a szervezet szóvivője. Több mint 80 százalékban nem feleltek meg a deklarált értékeknek a mért információk. A legtöbbször a zsírtartalom vonatkozásában volt eltérés, de sokkal jobb nem volt a helyzet a fehérje- és a szénhidráttartalom vonatkozásában sem – jelentette ki a szóvivő. Egyetlenegy olyan házhoz szállító cég nem volt, amely megfelelt volna ezeknek az információknak.

Az egyik ételfutár Kft. az MR1-Kossuth Rádió megkeresésére azt mondta, hogy konyhatechnológiai okok miatt kerülhet más-más mennyiség a dobozba, az étlapon pedig már feltüntették, hogy az értékek tájékoztató jellegűek, ehát a valódi tápanyagtartalom ettől eltérhet. (MR1-Kossuth rádió)

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.