Becsapják a vevőket az ételszállítást végző cégek

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálata szerint pontatlanok azok az adatok, amelyek az ételek összetételéről tájékoztatnak. Például kisebb a mennyiség, több a kalória, vagy magasabb a zsírtartalom. A minták mindössze tizenhárom százaléka felelt meg a feltüntetett értékeknek - hallhattuk a Kossuth rádióban.

A diétázóknak készült ételek nagy valószínűséggel több zsírt tartalmaznak, mint ahogy azt az egyes házhozszállítással foglakozó cégek fitness menüi ígérik, sőt a szénhidrát és fehérje tartalommal is ugyanez a helyzet - ismertette a Fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálatát Koltai Tünde a Nemzeti Egészségügyi Tanács tagja. Hatvan megvizsgált mintából mindössze nyolc, azaz tizenhárom százalék felelt meg a gyártók által megadott valamennyi paraméternek - közölte. Azt, hogy a fogyasztót megtévesztik az egy dolog, de sokszor még az egészségére is káros hatással van – tette hozzá.

A laboratóriumi vizsgálatot tavaly készítette a fogyasztóvédelmi hatóság, egy cég se felelt meg saját előírásainak - mondta el Kathy Attila, a szervezet szóvivője. Több mint 80 százalékban nem feleltek meg a deklarált értékeknek a mért információk. A legtöbbször a zsírtartalom vonatkozásában volt eltérés, de sokkal jobb nem volt a helyzet a fehérje- és a szénhidráttartalom vonatkozásában sem – jelentette ki a szóvivő. Egyetlenegy olyan házhoz szállító cég nem volt, amely megfelelt volna ezeknek az információknak.

Az egyik ételfutár Kft. az MR1-Kossuth Rádió megkeresésére azt mondta, hogy konyhatechnológiai okok miatt kerülhet más-más mennyiség a dobozba, az étlapon pedig már feltüntették, hogy az értékek tájékoztató jellegűek, ehát a valódi tápanyagtartalom ettől eltérhet. (MR1-Kossuth rádió)

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.