Becsapják a vevőket az ételszállítást végző cégek

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálata szerint pontatlanok azok az adatok, amelyek az ételek összetételéről tájékoztatnak. Például kisebb a mennyiség, több a kalória, vagy magasabb a zsírtartalom. A minták mindössze tizenhárom százaléka felelt meg a feltüntetett értékeknek - hallhattuk a Kossuth rádióban.

A diétázóknak készült ételek nagy valószínűséggel több zsírt tartalmaznak, mint ahogy azt az egyes házhozszállítással foglakozó cégek fitness menüi ígérik, sőt a szénhidrát és fehérje tartalommal is ugyanez a helyzet - ismertette a Fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálatát Koltai Tünde a Nemzeti Egészségügyi Tanács tagja. Hatvan megvizsgált mintából mindössze nyolc, azaz tizenhárom százalék felelt meg a gyártók által megadott valamennyi paraméternek - közölte. Azt, hogy a fogyasztót megtévesztik az egy dolog, de sokszor még az egészségére is káros hatással van – tette hozzá.

A laboratóriumi vizsgálatot tavaly készítette a fogyasztóvédelmi hatóság, egy cég se felelt meg saját előírásainak - mondta el Kathy Attila, a szervezet szóvivője. Több mint 80 százalékban nem feleltek meg a deklarált értékeknek a mért információk. A legtöbbször a zsírtartalom vonatkozásában volt eltérés, de sokkal jobb nem volt a helyzet a fehérje- és a szénhidráttartalom vonatkozásában sem – jelentette ki a szóvivő. Egyetlenegy olyan házhoz szállító cég nem volt, amely megfelelt volna ezeknek az információknak.

Az egyik ételfutár Kft. az MR1-Kossuth Rádió megkeresésére azt mondta, hogy konyhatechnológiai okok miatt kerülhet más-más mennyiség a dobozba, az étlapon pedig már feltüntették, hogy az értékek tájékoztató jellegűek, ehát a valódi tápanyagtartalom ettől eltérhet. (MR1-Kossuth rádió)

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.