Becsapják a vevőket az ételszállítást végző cégek

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálata szerint pontatlanok azok az adatok, amelyek az ételek összetételéről tájékoztatnak. Például kisebb a mennyiség, több a kalória, vagy magasabb a zsírtartalom. A minták mindössze tizenhárom százaléka felelt meg a feltüntetett értékeknek - hallhattuk a Kossuth rádióban.

A diétázóknak készült ételek nagy valószínűséggel több zsírt tartalmaznak, mint ahogy azt az egyes házhozszállítással foglakozó cégek fitness menüi ígérik, sőt a szénhidrát és fehérje tartalommal is ugyanez a helyzet - ismertette a Fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálatát Koltai Tünde a Nemzeti Egészségügyi Tanács tagja. Hatvan megvizsgált mintából mindössze nyolc, azaz tizenhárom százalék felelt meg a gyártók által megadott valamennyi paraméternek - közölte. Azt, hogy a fogyasztót megtévesztik az egy dolog, de sokszor még az egészségére is káros hatással van – tette hozzá.

A laboratóriumi vizsgálatot tavaly készítette a fogyasztóvédelmi hatóság, egy cég se felelt meg saját előírásainak - mondta el Kathy Attila, a szervezet szóvivője. Több mint 80 százalékban nem feleltek meg a deklarált értékeknek a mért információk. A legtöbbször a zsírtartalom vonatkozásában volt eltérés, de sokkal jobb nem volt a helyzet a fehérje- és a szénhidráttartalom vonatkozásában sem – jelentette ki a szóvivő. Egyetlenegy olyan házhoz szállító cég nem volt, amely megfelelt volna ezeknek az információknak.

Az egyik ételfutár Kft. az MR1-Kossuth Rádió megkeresésére azt mondta, hogy konyhatechnológiai okok miatt kerülhet más-más mennyiség a dobozba, az étlapon pedig már feltüntették, hogy az értékek tájékoztató jellegűek, ehát a valódi tápanyagtartalom ettől eltérhet. (MR1-Kossuth rádió)

Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.