Bemutatkozott a Komondor Hazy Dupla IPA

A hét elején került bemutatásra a skót BrewDog és a budapesti FIRST Craft Beer sörfőzdék első kollaborációs főzete.

A FIRST Craft Beer 2017-es megnyitása óta folyamatosan üzemel: már a kezdetekkor megfogalmazott cél sem volt kevesebb, mint az ország egyik vezető kisüzemi sörfőzdéjévé lépni elő.

Több mint egymillió liter lefőzött sör után nem is véletlen, hogy a skót eredetű BrewDog főzde 2020- ban őket választotta egyetlen magyarországi importőrjeként. Immár közel két évtizedes működése alatt a BrewDog minden esetben a hagyományos, nagyüzemben készült sörstílusokkal szemben helyezkedett el: Punk IPA sörük „egyszemélyben” mutatta be az USA- ból kiindult „sörforradalom” eredményét. Izgalmas, innovatív, dekadens söreik azóta is mértékadóak a feltörekvő európai sörfőzdéknek.

Első közös tételük a Komondor - maga a sör egy Hazy Dupla IPA, a szokásosnál magasabb alkoholfokkal rendelkező, a felhasznált maláták miatt kicsit édeskésebb alapízű, mégis nagy komlómennyiséggel készített, elsősorban keserű felsőerjesztésű, szűretlen, ködös sör. Fontos céljuk volt a recept megalkotásánál, hogy az aromákat, ízeket nagy mértékben biztosító újvilági komlók mellett mellett a hagyományos európai stílust és elsősorban dinnyés jegyeket képviselő német Huell Melon komlófajtából is kerüljön a sörbe, megadva ezzel a közép-európai csavart ennek a hagyományosan angolszász sörfajtának.

Mindenközben pedig elkészült második közös sörük is – Robert Thamm sörfőzőmester budapesti látogatása alatt lefőzték a közel 400 kilogramm málnával ízesített, tartályban, joghurttal savanyított első Budapest Weisse fantáziastílusú sört is.

 

Forrás: FIRST Craft Beer


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.