Benzinkutakra és kórházakba menne a Subway

Különlegesebb helyszíneken nyitna éttermeket a Subway, a célpontok között benzinkutak, autószalonok, kórházak vannak - írja az Index.

Megnyitotta első benzinkútnál üzemelő éttermét Lengyelországban a Subway. A társaság további éttermeket is tervez benzinkutaknál, de fontolgatják autószalonokban üzemelő Subway-ek létrehozását is. A nem megszokott helyszíneket azért támogatja a gyorsétterem-lánc, mert egy Subway étterem akár tíz négyzetméteren is elfér, és ezeken a helyeken lényegesen alacsonyabbak az induló költségek. Egy kórházhoz hasonló helyszínen akár negyven százalékkal olcsóbb éttermet nyitni, mint egy átlagos helyen.

A Subway franchise rendszerben működteti éttermeit, ami azt jelenti, hogy önálló vállalkozók megvásárolhatják a gyorsétterem üzemeltetésének jogát, azaz a licencet. Az éttermet ezután a vállalkozó saját felelősségére és költségére üzemelteti, viszont számos szolgáltatást a Subway központja biztosít számára. Fontos tényező, hogy milyen feltételekkel lehet üzemeltetni egy ilyen megvásárolt licenccel rendelkező éttermet, ezért az alacsonyabb induló költségek kedvezhetnek az étteremlánc terjedésének.

A szendvicses cég a régióban is hasonló helyszíneken szeretne terjeszkedni, így előbb-utóbb mi is találkozhatunk az étteremlánccal valamelyik töltőállomásnál. Tavaly ötvenhárom új éttermet nyitott a gyorsétterem-lánc a régióban, idén pedig körülbelül harmincötöt tervez. Mindezt annak ellenére, hogy Magyarországon tavaly még öt éttermet bezáratott a magas bérleti költségek miatt, igaz az ötből három újra megnyílt más helyszínen. (Forrás: index.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.