Benzinkutakra és kórházakba menne a Subway

Különlegesebb helyszíneken nyitna éttermeket a Subway, a célpontok között benzinkutak, autószalonok, kórházak vannak - írja az Index.

Megnyitotta első benzinkútnál üzemelő éttermét Lengyelországban a Subway. A társaság további éttermeket is tervez benzinkutaknál, de fontolgatják autószalonokban üzemelő Subway-ek létrehozását is. A nem megszokott helyszíneket azért támogatja a gyorsétterem-lánc, mert egy Subway étterem akár tíz négyzetméteren is elfér, és ezeken a helyeken lényegesen alacsonyabbak az induló költségek. Egy kórházhoz hasonló helyszínen akár negyven százalékkal olcsóbb éttermet nyitni, mint egy átlagos helyen.

A Subway franchise rendszerben működteti éttermeit, ami azt jelenti, hogy önálló vállalkozók megvásárolhatják a gyorsétterem üzemeltetésének jogát, azaz a licencet. Az éttermet ezután a vállalkozó saját felelősségére és költségére üzemelteti, viszont számos szolgáltatást a Subway központja biztosít számára. Fontos tényező, hogy milyen feltételekkel lehet üzemeltetni egy ilyen megvásárolt licenccel rendelkező éttermet, ezért az alacsonyabb induló költségek kedvezhetnek az étteremlánc terjedésének.

A szendvicses cég a régióban is hasonló helyszíneken szeretne terjeszkedni, így előbb-utóbb mi is találkozhatunk az étteremlánccal valamelyik töltőállomásnál. Tavaly ötvenhárom új éttermet nyitott a gyorsétterem-lánc a régióban, idén pedig körülbelül harmincötöt tervez. Mindezt annak ellenére, hogy Magyarországon tavaly még öt éttermet bezáratott a magas bérleti költségek miatt, igaz az ötből három újra megnyílt más helyszínen. (Forrás: index.hu)


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.