Benzinkutakra és kórházakba menne a Subway

Különlegesebb helyszíneken nyitna éttermeket a Subway, a célpontok között benzinkutak, autószalonok, kórházak vannak - írja az Index.

Megnyitotta első benzinkútnál üzemelő éttermét Lengyelországban a Subway. A társaság további éttermeket is tervez benzinkutaknál, de fontolgatják autószalonokban üzemelő Subway-ek létrehozását is. A nem megszokott helyszíneket azért támogatja a gyorsétterem-lánc, mert egy Subway étterem akár tíz négyzetméteren is elfér, és ezeken a helyeken lényegesen alacsonyabbak az induló költségek. Egy kórházhoz hasonló helyszínen akár negyven százalékkal olcsóbb éttermet nyitni, mint egy átlagos helyen.

A Subway franchise rendszerben működteti éttermeit, ami azt jelenti, hogy önálló vállalkozók megvásárolhatják a gyorsétterem üzemeltetésének jogát, azaz a licencet. Az éttermet ezután a vállalkozó saját felelősségére és költségére üzemelteti, viszont számos szolgáltatást a Subway központja biztosít számára. Fontos tényező, hogy milyen feltételekkel lehet üzemeltetni egy ilyen megvásárolt licenccel rendelkező éttermet, ezért az alacsonyabb induló költségek kedvezhetnek az étteremlánc terjedésének.

A szendvicses cég a régióban is hasonló helyszíneken szeretne terjeszkedni, így előbb-utóbb mi is találkozhatunk az étteremlánccal valamelyik töltőállomásnál. Tavaly ötvenhárom új éttermet nyitott a gyorsétterem-lánc a régióban, idén pedig körülbelül harmincötöt tervez. Mindezt annak ellenére, hogy Magyarországon tavaly még öt éttermet bezáratott a magas bérleti költségek miatt, igaz az ötből három újra megnyílt más helyszínen. (Forrás: index.hu)


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.