Benzinkutakra és kórházakba menne a Subway

Különlegesebb helyszíneken nyitna éttermeket a Subway, a célpontok között benzinkutak, autószalonok, kórházak vannak - írja az Index.

Megnyitotta első benzinkútnál üzemelő éttermét Lengyelországban a Subway. A társaság további éttermeket is tervez benzinkutaknál, de fontolgatják autószalonokban üzemelő Subway-ek létrehozását is. A nem megszokott helyszíneket azért támogatja a gyorsétterem-lánc, mert egy Subway étterem akár tíz négyzetméteren is elfér, és ezeken a helyeken lényegesen alacsonyabbak az induló költségek. Egy kórházhoz hasonló helyszínen akár negyven százalékkal olcsóbb éttermet nyitni, mint egy átlagos helyen.

A Subway franchise rendszerben működteti éttermeit, ami azt jelenti, hogy önálló vállalkozók megvásárolhatják a gyorsétterem üzemeltetésének jogát, azaz a licencet. Az éttermet ezután a vállalkozó saját felelősségére és költségére üzemelteti, viszont számos szolgáltatást a Subway központja biztosít számára. Fontos tényező, hogy milyen feltételekkel lehet üzemeltetni egy ilyen megvásárolt licenccel rendelkező éttermet, ezért az alacsonyabb induló költségek kedvezhetnek az étteremlánc terjedésének.

A szendvicses cég a régióban is hasonló helyszíneken szeretne terjeszkedni, így előbb-utóbb mi is találkozhatunk az étteremlánccal valamelyik töltőállomásnál. Tavaly ötvenhárom új éttermet nyitott a gyorsétterem-lánc a régióban, idén pedig körülbelül harmincötöt tervez. Mindezt annak ellenére, hogy Magyarországon tavaly még öt éttermet bezáratott a magas bérleti költségek miatt, igaz az ötből három újra megnyílt más helyszínen. (Forrás: index.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.