Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Január közepén Preyer György egy különleges szakmai út során elmerült a pizzatészták világában. Úticélja az olaszországi Dallagiovanna malom volt, amely közel 200 éves múltjával az olasz lisztkészítés meghatározó szereplője.

Mattia Masala, a képzés vezetője irányításával Gyuri és társai nápolyi és római pizzatésztákat, valamint focacciát készítettek. A malom lisztjeivel dolgozva direkt tésztákat és előtésztákat dagasztottak, miközben különböző típusú sütőkben tesztelték az elkészített pizzákat. Az intenzív gyakorlati tapasztalat lehetőséget adott az olasz hagyományok és a modern pizzakultúra alapos tanulmányozására és egyesítésére.


Fotó: Preyer György

A szakmai program részeként betekintést kapott a Dallagiovanna malom működésébe és a lisztkészítés folyamataiba és megismerkedett azokkal a modern technológiákkal is, amelyek garantálják a malom termékeinek kimagasló minőségét.

A képzés sikeres elvégzése után Preyer György hivatalosan is a Dallagiovanna malom trénere lett, ami azt jelenti, hogy Magyarországon magas színvonalú képzésekkel segítheti az otthonsütő hobbistákat, valamint pizzériák és éttermi szakemberek munkáját.


Fotó: Preyer György

Nyár végén pedig Pizzaalkímia címmel jelenik meg a pizzakészítésről szóló könyv, amely átfogó képet ad majd a pizzáról, és történelmi áttekintésen keresztül megérhetjük a pizza, mint étel kialakulását, fejlődését, megismerhetjük a pizza és előtészta típusokat, a kis- és nagykonyhai eszközöket, a tésztakészítés folyamatait és a háttérben működő biokémiai folyamatokat.


Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.