Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Január közepén Preyer György egy különleges szakmai út során elmerült a pizzatészták világában. Úticélja az olaszországi Dallagiovanna malom volt, amely közel 200 éves múltjával az olasz lisztkészítés meghatározó szereplője.

Mattia Masala, a képzés vezetője irányításával Gyuri és társai nápolyi és római pizzatésztákat, valamint focacciát készítettek. A malom lisztjeivel dolgozva direkt tésztákat és előtésztákat dagasztottak, miközben különböző típusú sütőkben tesztelték az elkészített pizzákat. Az intenzív gyakorlati tapasztalat lehetőséget adott az olasz hagyományok és a modern pizzakultúra alapos tanulmányozására és egyesítésére.


Fotó: Preyer György

A szakmai program részeként betekintést kapott a Dallagiovanna malom működésébe és a lisztkészítés folyamataiba és megismerkedett azokkal a modern technológiákkal is, amelyek garantálják a malom termékeinek kimagasló minőségét.

A képzés sikeres elvégzése után Preyer György hivatalosan is a Dallagiovanna malom trénere lett, ami azt jelenti, hogy Magyarországon magas színvonalú képzésekkel segítheti az otthonsütő hobbistákat, valamint pizzériák és éttermi szakemberek munkáját.


Fotó: Preyer György

Nyár végén pedig Pizzaalkímia címmel jelenik meg a pizzakészítésről szóló könyv, amely átfogó képet ad majd a pizzáról, és történelmi áttekintésen keresztül megérhetjük a pizza, mint étel kialakulását, fejlődését, megismerhetjük a pizza és előtészta típusokat, a kis- és nagykonyhai eszközöket, a tésztakészítés folyamatait és a háttérben működő biokémiai folyamatokat.


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.