Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Január közepén Preyer György egy különleges szakmai út során elmerült a pizzatészták világában. Úticélja az olaszországi Dallagiovanna malom volt, amely közel 200 éves múltjával az olasz lisztkészítés meghatározó szereplője.

Mattia Masala, a képzés vezetője irányításával Gyuri és társai nápolyi és római pizzatésztákat, valamint focacciát készítettek. A malom lisztjeivel dolgozva direkt tésztákat és előtésztákat dagasztottak, miközben különböző típusú sütőkben tesztelték az elkészített pizzákat. Az intenzív gyakorlati tapasztalat lehetőséget adott az olasz hagyományok és a modern pizzakultúra alapos tanulmányozására és egyesítésére.


Fotó: Preyer György

A szakmai program részeként betekintést kapott a Dallagiovanna malom működésébe és a lisztkészítés folyamataiba és megismerkedett azokkal a modern technológiákkal is, amelyek garantálják a malom termékeinek kimagasló minőségét.

A képzés sikeres elvégzése után Preyer György hivatalosan is a Dallagiovanna malom trénere lett, ami azt jelenti, hogy Magyarországon magas színvonalú képzésekkel segítheti az otthonsütő hobbistákat, valamint pizzériák és éttermi szakemberek munkáját.


Fotó: Preyer György

Nyár végén pedig Pizzaalkímia címmel jelenik meg a pizzakészítésről szóló könyv, amely átfogó képet ad majd a pizzáról, és történelmi áttekintésen keresztül megérhetjük a pizza, mint étel kialakulását, fejlődését, megismerhetjük a pizza és előtészta típusokat, a kis- és nagykonyhai eszközöket, a tésztakészítés folyamatait és a háttérben működő biokémiai folyamatokat.


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.