Betiltották Kaliforniában a játékajándékot az éttermekben

Az amerikai Kalifornia szövetségi állam egyik megyéje kedden megtiltotta az éttermeknek, hogy az egészségtelennek tartott ételek mellé, a gyerekek számára csábító játékokat adjanak. Santa Clara megye ezzel a lépéssel akar küzdeni a túlsúlyjárvány ellen.

A Független Hírügynökség értesülése szerint a tiltás több mint három hónap múlva lép életbe, hacsak az étterem-tulajdonosok nem jönnek elő egy jobb megoldással.

"Ez a rendelet megakadályozza az éttermeket abban, hogy a gyerekek játékszerek iránti szeretetén élősködve" szoktassák rá őket a magas kalória-, zsír- és nátriumtartalmú ételekre - jelentette ki a tiltást támogató egyik megyei képviselő. A rendelet értelmében nem lehet ingyenjátékokat csatolni olyan ételekhez, amelyek túllépnek bizonyos táplálkozási értéket. A szabályszegők akár ezer dolláros büntetést is kaphatnak.

A kaliforniai Santa Clara megyében hozott rendelet nagyrészt csak jelképes, ugyanis csak a helyi önkormányzat nélküli területekre érvényes, és így alig egy tucatnyi gyorséttermet, és pár családi vendéglőt érint. A megye képviselői azonban abban bíznak, hogy példájukat a városok, valamint más megyék, és államok is követni fogják - írta a Mercury News című helyi lap.

A rendeletről május 11-én újra szavazni kell, és, ha akkor is elfogadják, a szabályozás kilencven nappal később életbe is lép, hacsak az étterem-tulajdonosok nem jönnek elő egy jobb tervvel. A vendéglősöket tömörítő szövetség ellenezte a rendeletet. (FH)

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.