Bezáratták a balatoni hotel éttermét

Negyven embert láttak el az orvosok, közülük négyet kórházba is kellett szállítani. A szakemberek vírusra gyanakodnak, de még várják a laboratóriumi vizsgálatok eredményét - adta hírül a Kapospont.

Hasmenésre és hányásra panaszkodnak a betegek Balatonlellén és környékén.
A legtöbb megbetegedés - az esetek egynegyede - vélhetően egy kétcsillagos balatonlellei hotelhez köthető. Éppen ezért a környéken már mindenki ételmérgezésről beszél. Bár a szálloda vezetősége állítja: nem a náluk felszolgált ételek miatt lettek betegek az emberek, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) mégis bezáratta a létesítmény éttermét.

A NÉBIH ellenőrei a Somogy Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szervének munkatársaival közösen - egy bejelentést követően - kezdtek el vizsgálódni a helyszínen.

A KaposPont a megyei tisztifőorvostól megtudta, hogy a konyhában alapvető élelmiszerhigiéniai és közegészségügyi hiányosságokat találtak revizorok, ezért záratták azt be. Dr. Fadgyas Erzsébet azt is elmondta: az eddigi kórtörténetek alapján valamilyen vírusfertőzésre gyanakodnak a szakemberek, de a laboratóriumi vizsgálatok végleges eredményeire még néhány napot várni kell. Ami biztos: a hotel konyháján felhasznált alapanyagok eredete nem igazolható.

A hányással és hasmenéssel járó megbetegedés miatt negyven ember lett rosszul. Többen a térségi háziorvosoknál, illetve ügyeleteken jelentkeztek, négy ember azonban olyan súlyos állapotba került, hogy kórházba kellett szállítani. Hármójukat a kaposvári, egy beteget pedig a pécsi intézményben ápolnak.

Az általunk megkérdezett orvosszakértők véleménye szerint is valamilyen vírus okozhatta a panaszokat. Olyan, amelyik hasonlóságot mutat a rota-, illetve a kalici egyes vírustörzseihez.

Forrás: Kapospont


Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.