Bizarr, bizarrabb, még bizarrabb

A Forbes magazin legújabb összeállításában a legkülönlegesebb amerikai éttermeket gyűjtötték össze.Az összeállított étteremlajstrom azt bizonyítja, hogy a csomagolással szinte mindent el lehet adni. Az étteremvezetők fantáziája határtalan - írja a Média & Marketing.

Van, ahol a vendéglőtulajdonosok nem csinos lányokkal igyekeznek magukhoz csábítani a vendégeket. Hiszen aki a Los Angeles-i Opaqe-ban szeretne enni, annak önként le kell mondania arról, hogy evés közben az ételt nézegesse, ugyanis a vaksötétben csupán szaglószervére és ízlelőbimbójára hagyatkozhat. Ennek megfelelően a koromsötétben az ételeket vak, illetve gyengén látó pincérek szolgálják fel.

A Milwaukee-ben lévő Safe House-ban rögvest egy kémsztoriban találhatja magát az, aki betéved az 1966 óta működő étterembe. Na persze csak akkor, ha tudja a kódot, amellyel bebocsátást nyer a különös, labirintusszerű vendéglátóegységbe.

A távol-keleti hangulatot idéző Ninja étterem, vagy az egyik South Park-epizódban is szereplő, Disneylandhez hasonlító vendéglátóhely mellett egyáltalán nem meglepő, hogy egy magyar vonatkozású étterem is helyet kapott, méghozzá az Ohio állambeli Toledo magyar negyedében lévő Tony Packo's. Az éttermet a tengerentúlra kivándorolt hazánkfiai alapították még 1932-ben, s igazi, magyarnak nevezett hot dogot is kérhetnek a vendégek.

A Forbes listáján szerepel még egy San Franciscó-i étterem, ahol vacsora közben artisták szórakoztatják a vendégeket és egy skandináv stílusú palacsintaház, ahol tradicionális észak-európai népviseletet hordó felszolgálók tálalják fel a finomságokat. A New York-i Mars 2112 a jövőbe repít, remélhetőleg nem tubusos ételekkel, egy chicagói vendéglátóhelyen pedig a hetvenes évekbe csöppenhet bele az arra járó - bízva abban, hogy az ételek nem negyven évvel ezelőttiek.

Az USA legbizarabb éttermeit a www.forbes.com/2010/11/11/bizarre-strange-weird-restaurants-eateries-lifestyle-travel-food.html címen nézheti meg. (mmonline)


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.