Bizarr, bizarrabb, még bizarrabb

A Forbes magazin legújabb összeállításában a legkülönlegesebb amerikai éttermeket gyűjtötték össze.Az összeállított étteremlajstrom azt bizonyítja, hogy a csomagolással szinte mindent el lehet adni. Az étteremvezetők fantáziája határtalan - írja a Média & Marketing.

Van, ahol a vendéglőtulajdonosok nem csinos lányokkal igyekeznek magukhoz csábítani a vendégeket. Hiszen aki a Los Angeles-i Opaqe-ban szeretne enni, annak önként le kell mondania arról, hogy evés közben az ételt nézegesse, ugyanis a vaksötétben csupán szaglószervére és ízlelőbimbójára hagyatkozhat. Ennek megfelelően a koromsötétben az ételeket vak, illetve gyengén látó pincérek szolgálják fel.

A Milwaukee-ben lévő Safe House-ban rögvest egy kémsztoriban találhatja magát az, aki betéved az 1966 óta működő étterembe. Na persze csak akkor, ha tudja a kódot, amellyel bebocsátást nyer a különös, labirintusszerű vendéglátóegységbe.

A távol-keleti hangulatot idéző Ninja étterem, vagy az egyik South Park-epizódban is szereplő, Disneylandhez hasonlító vendéglátóhely mellett egyáltalán nem meglepő, hogy egy magyar vonatkozású étterem is helyet kapott, méghozzá az Ohio állambeli Toledo magyar negyedében lévő Tony Packo's. Az éttermet a tengerentúlra kivándorolt hazánkfiai alapították még 1932-ben, s igazi, magyarnak nevezett hot dogot is kérhetnek a vendégek.

A Forbes listáján szerepel még egy San Franciscó-i étterem, ahol vacsora közben artisták szórakoztatják a vendégeket és egy skandináv stílusú palacsintaház, ahol tradicionális észak-európai népviseletet hordó felszolgálók tálalják fel a finomságokat. A New York-i Mars 2112 a jövőbe repít, remélhetőleg nem tubusos ételekkel, egy chicagói vendéglátóhelyen pedig a hetvenes évekbe csöppenhet bele az arra járó - bízva abban, hogy az ételek nem negyven évvel ezelőttiek.

Az USA legbizarabb éttermeit a www.forbes.com/2010/11/11/bizarre-strange-weird-restaurants-eateries-lifestyle-travel-food.html címen nézheti meg. (mmonline)


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.