Bizarr, bizarrabb, még bizarrabb

A Forbes magazin legújabb összeállításában a legkülönlegesebb amerikai éttermeket gyűjtötték össze.Az összeállított étteremlajstrom azt bizonyítja, hogy a csomagolással szinte mindent el lehet adni. Az étteremvezetők fantáziája határtalan - írja a Média & Marketing.

Van, ahol a vendéglőtulajdonosok nem csinos lányokkal igyekeznek magukhoz csábítani a vendégeket. Hiszen aki a Los Angeles-i Opaqe-ban szeretne enni, annak önként le kell mondania arról, hogy evés közben az ételt nézegesse, ugyanis a vaksötétben csupán szaglószervére és ízlelőbimbójára hagyatkozhat. Ennek megfelelően a koromsötétben az ételeket vak, illetve gyengén látó pincérek szolgálják fel.

A Milwaukee-ben lévő Safe House-ban rögvest egy kémsztoriban találhatja magát az, aki betéved az 1966 óta működő étterembe. Na persze csak akkor, ha tudja a kódot, amellyel bebocsátást nyer a különös, labirintusszerű vendéglátóegységbe.

A távol-keleti hangulatot idéző Ninja étterem, vagy az egyik South Park-epizódban is szereplő, Disneylandhez hasonlító vendéglátóhely mellett egyáltalán nem meglepő, hogy egy magyar vonatkozású étterem is helyet kapott, méghozzá az Ohio állambeli Toledo magyar negyedében lévő Tony Packo's. Az éttermet a tengerentúlra kivándorolt hazánkfiai alapították még 1932-ben, s igazi, magyarnak nevezett hot dogot is kérhetnek a vendégek.

A Forbes listáján szerepel még egy San Franciscó-i étterem, ahol vacsora közben artisták szórakoztatják a vendégeket és egy skandináv stílusú palacsintaház, ahol tradicionális észak-európai népviseletet hordó felszolgálók tálalják fel a finomságokat. A New York-i Mars 2112 a jövőbe repít, remélhetőleg nem tubusos ételekkel, egy chicagói vendéglátóhelyen pedig a hetvenes évekbe csöppenhet bele az arra járó - bízva abban, hogy az ételek nem negyven évvel ezelőttiek.

Az USA legbizarabb éttermeit a www.forbes.com/2010/11/11/bizarre-strange-weird-restaurants-eateries-lifestyle-travel-food.html címen nézheti meg. (mmonline)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.