Bizarr, bizarrabb, még bizarrabb

A Forbes magazin legújabb összeállításában a legkülönlegesebb amerikai éttermeket gyűjtötték össze.Az összeállított étteremlajstrom azt bizonyítja, hogy a csomagolással szinte mindent el lehet adni. Az étteremvezetők fantáziája határtalan - írja a Média & Marketing.

Van, ahol a vendéglőtulajdonosok nem csinos lányokkal igyekeznek magukhoz csábítani a vendégeket. Hiszen aki a Los Angeles-i Opaqe-ban szeretne enni, annak önként le kell mondania arról, hogy evés közben az ételt nézegesse, ugyanis a vaksötétben csupán szaglószervére és ízlelőbimbójára hagyatkozhat. Ennek megfelelően a koromsötétben az ételeket vak, illetve gyengén látó pincérek szolgálják fel.

A Milwaukee-ben lévő Safe House-ban rögvest egy kémsztoriban találhatja magát az, aki betéved az 1966 óta működő étterembe. Na persze csak akkor, ha tudja a kódot, amellyel bebocsátást nyer a különös, labirintusszerű vendéglátóegységbe.

A távol-keleti hangulatot idéző Ninja étterem, vagy az egyik South Park-epizódban is szereplő, Disneylandhez hasonlító vendéglátóhely mellett egyáltalán nem meglepő, hogy egy magyar vonatkozású étterem is helyet kapott, méghozzá az Ohio állambeli Toledo magyar negyedében lévő Tony Packo's. Az éttermet a tengerentúlra kivándorolt hazánkfiai alapították még 1932-ben, s igazi, magyarnak nevezett hot dogot is kérhetnek a vendégek.

A Forbes listáján szerepel még egy San Franciscó-i étterem, ahol vacsora közben artisták szórakoztatják a vendégeket és egy skandináv stílusú palacsintaház, ahol tradicionális észak-európai népviseletet hordó felszolgálók tálalják fel a finomságokat. A New York-i Mars 2112 a jövőbe repít, remélhetőleg nem tubusos ételekkel, egy chicagói vendéglátóhelyen pedig a hetvenes évekbe csöppenhet bele az arra járó - bízva abban, hogy az ételek nem negyven évvel ezelőttiek.

Az USA legbizarabb éttermeit a www.forbes.com/2010/11/11/bizarre-strange-weird-restaurants-eateries-lifestyle-travel-food.html címen nézheti meg. (mmonline)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.