Bock- és Koch-sikerek a Syngentán

Az idén 16. alkalommal megrendezett Országos Syngenta Borverseny díjait március 9-én adják át Siófokon. A Quadris elnevezésű fődíjat ezúttal – egy kéknyelű és egy ötputtonyos aszú mellett – a Bock Pince 2011-es Capella-cuvée-je nyerte el, míg a legeredményesebb versenyző hét aranyéremmel és egy nagyarannyal a Koch Borászat lett.

„Nagyon tetszik a Capella-cuvée 2011-es évjárata, de a fogyasztók legkorábban jövőre találkozhatnak vele, mert még túl jól teljesít a mostanság a csúcson levő 2008-as változata” – nyilatkozta Bock József villányi borász a Quadris-díjas „friss”, még palackérlelésben fejlődő 2011-es borról. A szomorkodókat azzal igyekezett vigasztalni, hogy a borversenyesen aranyéremmel méltatott 2013-as Bock cuvée viszont már kapható, s a pince zászlóshajójának tekintett házasítással talán ki lehet húzni a nagydíjas Capella megjelenéséig.

Összesen több mint 450 bort ismertek el a XVI. Országos Syngenta Borversenyen, ám a megmérettetésből kiemelkedett a hajós-bajai Koch Borászat is: a legtöbb aranyérmet, szám szerint hetet – és egy nagyaranyat – Koch Csaba vihette haza. A Villányban is aktív borász 2012-es Cabernet Sauvigonja érdemelte ki az említett nagyaranyat, a többit pedig felváltva kapták hajós-bajai fehérborai és Néró rozéja, valamint testesebb villányi tételei. Koch Csaba szerint ez is azt bizonyítja, hogy „egy igazán felkészült borász bármely termőhely adottságaihoz alkalmazkodva képes az ottani fajtákból kimagaslót alkotni.”

Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.