Bock-aranyak Brüsszelben és Pécsett

Több érlelt nagy cuvée-t és könnyedebb, gyümölcsös Bock-vörösbort is aranyéremre értékelt a szakértő zsűri két nemzetközi és egy hazai borversenyen.

Több mint fél évszázada, 1961 óta rendezik meg Brüsszelben a Monde Selection borversenyt, ahova több mint 80 országból küldenek mintákat. A villányi Bock Pince idén két tételét is benevezte: a Capella 2011-es és 2012-es évjáratát. A pince nagy válogatása csak kiemelkedő évjáratokban készül, és a legendás Ördögárok-dűlőben termett cabernet franc-ból, merlot-ból, valamint a Jammertál-dűlőből szelektált cabernet sauvignonból állítja össze Bock József. A nagy testű, koncentrált bor mind a két évjáratát aranyéremre méltatta a nemzetközi zsűri.  

Mondhatni, a Bock Pince hozta a papírformát az idén tizedik alkalommal megrendezett Magyarországi Németek Országos Borversenyén is. A megmérettetésre összesen 643 tételt neveztek, a Pince két ikonikus bort indított. A Mecseknádasdon megrendezett versenyre Bock József 2012-es Bock Capelláját, valamint a Bock Valér keze nyomát viselő Bock Libra szintén 2012-es évjáratát nevezték. A Bock borok ezen a versenyen is kiválóan helytálltak, az apa-fia „mérkőzés” döntetlennel végződött, mivel mind a Capella, mind a Libra aranyérmet szerzett a megmérettetésen.

A Bock Pince nemcsak nagytestű boraival szerez elismeréseket. A minap Pécsett az ötödik alkalommal megrendezett Portugieser du Monde borversenyen két kontinens kilenc országából több mint száz bor mérkőzött meg, és a pince 2015-ös jammertali portugieser válogatása (a PortaGéza Selection) szintén aranyéremmel gazdagodott. Utóbbit bárki megkóstolhatja, ám a Capellák tekintetében még kicsit várni kell: az óriási érlelési potenciállal bíró boroknak egyelőre a 2008-as évjárata van kereskedelmi forgalomban.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.