Bock-aranyak Brüsszelben és Pécsett

Több érlelt nagy cuvée-t és könnyedebb, gyümölcsös Bock-vörösbort is aranyéremre értékelt a szakértő zsűri két nemzetközi és egy hazai borversenyen.

Több mint fél évszázada, 1961 óta rendezik meg Brüsszelben a Monde Selection borversenyt, ahova több mint 80 országból küldenek mintákat. A villányi Bock Pince idén két tételét is benevezte: a Capella 2011-es és 2012-es évjáratát. A pince nagy válogatása csak kiemelkedő évjáratokban készül, és a legendás Ördögárok-dűlőben termett cabernet franc-ból, merlot-ból, valamint a Jammertál-dűlőből szelektált cabernet sauvignonból állítja össze Bock József. A nagy testű, koncentrált bor mind a két évjáratát aranyéremre méltatta a nemzetközi zsűri.  

Mondhatni, a Bock Pince hozta a papírformát az idén tizedik alkalommal megrendezett Magyarországi Németek Országos Borversenyén is. A megmérettetésre összesen 643 tételt neveztek, a Pince két ikonikus bort indított. A Mecseknádasdon megrendezett versenyre Bock József 2012-es Bock Capelláját, valamint a Bock Valér keze nyomát viselő Bock Libra szintén 2012-es évjáratát nevezték. A Bock borok ezen a versenyen is kiválóan helytálltak, az apa-fia „mérkőzés” döntetlennel végződött, mivel mind a Capella, mind a Libra aranyérmet szerzett a megmérettetésen.

A Bock Pince nemcsak nagytestű boraival szerez elismeréseket. A minap Pécsett az ötödik alkalommal megrendezett Portugieser du Monde borversenyen két kontinens kilenc országából több mint száz bor mérkőzött meg, és a pince 2015-ös jammertali portugieser válogatása (a PortaGéza Selection) szintén aranyéremmel gazdagodott. Utóbbit bárki megkóstolhatja, ám a Capellák tekintetében még kicsit várni kell: az óriási érlelési potenciállal bíró boroknak egyelőre a 2008-as évjárata van kereskedelmi forgalomban.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.