Bor- és halünnep péntektől négy napon át Balatonfüreden

Pénteken kezdődik Balatonfüreden a Balatoni Bor- és Halünnep, amelyen a gasztronómiai kínálat mellett koncertek várják a látogatókat. A hétfőig tartó fesztiválon fellép a Sebő együttes és Huzella Péter is.

 Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője elmondta, hogy a balatoni szezonnyitó fesztiválon, amely idén tizenötödik alkalommal várja a látogatókat, a balatoni halételek mellett 13 pincészet borait lehet majd kóstolni, és nyolc koncertet hallhatnak az érdeklődők. Hozzátette: a balatoni borok mellett idén a Pannonhalmi Borvidék kínálatával találkozhatnak a látogatók.    

A borbemutatót és borvásárt a hagyományos helyszínen, a Tagore sétányon rendezik meg. A megnyitón a Balatonfüredi Néptánc Együttes lép fel, este pedig Tátrai Tibor, Babos Gyula és László Attila Gitár Triója ad koncertet. Szombaton a Lánchíd Rádió élő műsort közvetít a Tagore sétányról, a Blaha Lujza Étterem teraszán pedig a Heti Válasz című folyóirat közönségtalálkozóját tartják, és bemutatják a Magyar Konyha című magazin legújabb számát is. Kora este Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar koncertjét, majd a Kisfaludy Színház Sóska, sültkrumpli című előadását láthatják a nézők. Az estet a dzsessz-, pop- és világzenét játszó Pankastic együttes zárja.

A családoké és a gyermekeké a főszerep a fesztivál harmadik napján: fellép a Cimbora együttes, Huzella Péter és a Sebő együttes is. A rendezvény zárónapján pünkösdi kézműves foglalkozás lesz a Vaszary Galériában, fellép a modern bordalokat játszó Vivat Bacchus és a Füred Dixieland Band. Paloznak pünkösdi hangversennyel, Tihany kézműves játszóházzal és könnyűzenei koncertekkel csatlakozik a fesztiválhoz - fűzte hozzá a szervező.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.