Bor- és halünnep péntektől négy napon át Balatonfüreden

Pénteken kezdődik Balatonfüreden a Balatoni Bor- és Halünnep, amelyen a gasztronómiai kínálat mellett koncertek várják a látogatókat. A hétfőig tartó fesztiválon fellép a Sebő együttes és Huzella Péter is.

 Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője elmondta, hogy a balatoni szezonnyitó fesztiválon, amely idén tizenötödik alkalommal várja a látogatókat, a balatoni halételek mellett 13 pincészet borait lehet majd kóstolni, és nyolc koncertet hallhatnak az érdeklődők. Hozzátette: a balatoni borok mellett idén a Pannonhalmi Borvidék kínálatával találkozhatnak a látogatók.    

A borbemutatót és borvásárt a hagyományos helyszínen, a Tagore sétányon rendezik meg. A megnyitón a Balatonfüredi Néptánc Együttes lép fel, este pedig Tátrai Tibor, Babos Gyula és László Attila Gitár Triója ad koncertet. Szombaton a Lánchíd Rádió élő műsort közvetít a Tagore sétányról, a Blaha Lujza Étterem teraszán pedig a Heti Válasz című folyóirat közönségtalálkozóját tartják, és bemutatják a Magyar Konyha című magazin legújabb számát is. Kora este Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar koncertjét, majd a Kisfaludy Színház Sóska, sültkrumpli című előadását láthatják a nézők. Az estet a dzsessz-, pop- és világzenét játszó Pankastic együttes zárja.

A családoké és a gyermekeké a főszerep a fesztivál harmadik napján: fellép a Cimbora együttes, Huzella Péter és a Sebő együttes is. A rendezvény zárónapján pünkösdi kézműves foglalkozás lesz a Vaszary Galériában, fellép a modern bordalokat játszó Vivat Bacchus és a Füred Dixieland Band. Paloznak pünkösdi hangversennyel, Tihany kézműves játszóházzal és könnyűzenei koncertekkel csatlakozik a fesztiválhoz - fűzte hozzá a szervező.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.