Borbás Marcsi: igazi magyar desszert az ország tortája

Igazi hungarikumot - tokaji aszút - is tartalmaz a Spicces füge respektus névre keresztelt sütemény, amely idén elnyerte az ország tortája címet, emelte ki Borbás Marcsi, a Szent István-napi programok nagykövete.

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda díjnyertes cukrásza, Lakatos Pál azt mondta, a Magyar Cukrász Ipartestület törekvése, hogy a nemzetközi trendet megtörve egy kicsit a magyar vonal felé irányítsa az ország tortája versenyt, és ennek megfelelően lett az idei nyertes torta egyik alapanyaga a tokaji aszú. "Ezúttal a nemzetközi technológiát kellett párosítani, illetve egybeolvasztani a magyar hagyományokkal", tette hozzá.

 

A Szent István-nap rendezvénysorozat közleménye szerint a nyertes torta mandulalisztes vajas piskótából, egy sóskaramellás mousse rétegből és egy kakaóbabtöretet is tartalmazó diós-karamellás ropogósból áll, a különleges ízvilágot a tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes fehércsokis párizsi krém (ganache) adja, amelyet egy diós morzsás, de mégis ropogós textúrájú süteménytészta koronáz meg.
A süteményt augusztus 19-től lehet megkóstolni a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és az országtorta ponton, ahol a korábbi évek első helyezettjei is elérhetőek lesznek a látogatóknak.

"A sütemény alsó részén lévő tésztából és a dióból lehet érezni, hogy ez egy igazi magyar torta", jellemezte a Spicces füge respektust Borbás Marcsi, aki ellátogatott a Levendula és Kert Cukrászdába.

    

Forrás: MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.