Borjog és bormarketing konferencia

Borjog és bormarketing konferencia

A Borjog és bormarketing 2013 konferencia keretein belül ismertetjük a 2013-tól aktuális borjogi változásokat, és szakemberekkel beszélgetünk a bormarketing jelenéről és távlati céljairól. Az esemény fővédnöke dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter, köszöntő beszédet mond Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a vitaindító előadást Tiffán Zsolt borász, az Országgyűlés Szőlészeti- Borászati Albizottságának elnöke, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő tartja.

Az esemény időpontja: 2013. április 12., péntek 9.00 – 17.00 óra

Az esemény helyszíne: Corinthia Hotel Budapest (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.), Exhibition Center / Tas-Huba-Töhötöm terem

Öltözet: üzleti

Program:

9.00–9.45 Érkezés, regisztráció, köszöntés

9.45–10.00 Fővédnöki megnyitó

Dr. Kiss Eliza a hegyközségek megújításáért és a szőlő-bor ágazat fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, Vidékfejlesztési Minisztérium

Köszöntőbeszéd

Lázár János vezető államtitkár, Miniszterelnökség

Moderátori köszöntő – Rókusfalvy Pál

10.00–11.20 Borjog: a hegyközségi rendszer

10.00–10.20 Az új, hatályos hegyközségi törvény indokainak, céljainak és eredményeinek ismertetése

Előadó: Tiffán Zsolt borász, az Országgyűlés Szőlészeti- Borászati Albizottságának elnöke, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő

10.20–10.40 Hegyközségek a múltban

Előadó: dr. Pókecz Kovács Attila, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője

10.40–11.00 Az új szabályok rövid bemutatása

Előadó: Sztanev Bertalan, a Vidékfejlesztési Minisztérium vezető tanácsosa

11.00–11.20 A hegyközségi rendszer a borász-érdekképviselet szemével

Előadó: Dr. Molnár Péter, a Vindependent elnöke

11.20–11.50 Kávészünet

11.50–12.50 Borjog: eredetvédelem

11.50–12.10 Az eredetvédelem hatályos szabályai, termékleírások nemzeti kincseink szolgálatában

Előadó: Gál Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárpiaci Főosztály szőlő és borpiaci referense

12.10–12.30 Aktuális magyar bor-eredetvédelmi pillanatkép

Előadó: Bányai Gábor Botond szakújságíró, a Nagy Magyar Boratlasz szerkesztője

12.30–12.50 Eredetvédelem Tokajban

Előadó: Demeter Zoltán borász, Tokaji Pincészet

12.50-13.10 A Tokaj Kereskedőház Zrt. Tokajt érintő tervei, céljai

Előadó: Tombor András, Tokaj Kereskedőház Zrt. Felügyelő Bizottság elnöke

13.10-13.50 Borjog: jövedéki szabályok

13.10–13.30 A hatályos jövedéki szabályok ismertetése, változások a pezsgő vonatkozásában

Előadó: dr. Bogdány Viktor Ferenc (Nemzetgazdasági Minisztérium, Jövedéki adó osztály)

13.30-13.50 Borjog: adminisztráció

13.30–13.50 Az adminisztrációs terhek csökkentése, dilemmák és lehetőségek

Előadók: Dr. Prónay Bence borjogász és Jásdi István borász

13.50–15.00 Állófogadás

15.00–15.40 Bormarketing: kommunikációs stratégiák

15.00–15.20 Központi kommunikációs tervek 2013-ban

Előadó: dr. Simon Péter, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese

15.20–15.40 Lehetőségeink és esélyeink a nemzetközi borpiacon

Előadó: Nemes Richárd, az In Vino Consulting ügyvezetője

15.40–16.20 Borjog: borjogi kerekasztal

Irányított kerekasztal-beszélgetés

16.20–17.00 Bormarketing: regionális bormarketing kerekasztal

Irányított kerekasztal-beszélgetés az alábbi résztvevőkkel:

Alkonyi László borszakíró (Tokaj)

Gál Helga bor és gasztronómiai tanácsadó, Külügyminisztérium Protokoll Főosztály

Pauli Zoltán étterem és borhotel vezető (Gere Pincészet)

Rigler Zsolt bormarketing szakember

Molnár B. Tamás gasztrokritikus

Gerendai Károly üzletember

17.00–17.10 Moderátori zárszó, a konferencia lezárása – Rókusfalvy Pál

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

Jelentkezés, bővebb felvilágosítás:

Roxer Produkció Kft. 2040 Budaörs, Kossuth L. u. 40.

Tel.: +36 23/501 230

Fax: +36 23/501 231

E-mail: [email protected]


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.