Borjog és bormarketing konferencia

Borjog és bormarketing konferencia

A Borjog és bormarketing 2013 konferencia keretein belül ismertetjük a 2013-tól aktuális borjogi változásokat, és szakemberekkel beszélgetünk a bormarketing jelenéről és távlati céljairól. Az esemény fővédnöke dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter, köszöntő beszédet mond Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a vitaindító előadást Tiffán Zsolt borász, az Országgyűlés Szőlészeti- Borászati Albizottságának elnöke, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő tartja.

Az esemény időpontja: 2013. április 12., péntek 9.00 – 17.00 óra

Az esemény helyszíne: Corinthia Hotel Budapest (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.), Exhibition Center / Tas-Huba-Töhötöm terem

Öltözet: üzleti

Program:

9.00–9.45 Érkezés, regisztráció, köszöntés

9.45–10.00 Fővédnöki megnyitó

Dr. Kiss Eliza a hegyközségek megújításáért és a szőlő-bor ágazat fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, Vidékfejlesztési Minisztérium

Köszöntőbeszéd

Lázár János vezető államtitkár, Miniszterelnökség

Moderátori köszöntő – Rókusfalvy Pál

10.00–11.20 Borjog: a hegyközségi rendszer

10.00–10.20 Az új, hatályos hegyközségi törvény indokainak, céljainak és eredményeinek ismertetése

Előadó: Tiffán Zsolt borász, az Országgyűlés Szőlészeti- Borászati Albizottságának elnöke, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő

10.20–10.40 Hegyközségek a múltban

Előadó: dr. Pókecz Kovács Attila, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője

10.40–11.00 Az új szabályok rövid bemutatása

Előadó: Sztanev Bertalan, a Vidékfejlesztési Minisztérium vezető tanácsosa

11.00–11.20 A hegyközségi rendszer a borász-érdekképviselet szemével

Előadó: Dr. Molnár Péter, a Vindependent elnöke

11.20–11.50 Kávészünet

11.50–12.50 Borjog: eredetvédelem

11.50–12.10 Az eredetvédelem hatályos szabályai, termékleírások nemzeti kincseink szolgálatában

Előadó: Gál Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárpiaci Főosztály szőlő és borpiaci referense

12.10–12.30 Aktuális magyar bor-eredetvédelmi pillanatkép

Előadó: Bányai Gábor Botond szakújságíró, a Nagy Magyar Boratlasz szerkesztője

12.30–12.50 Eredetvédelem Tokajban

Előadó: Demeter Zoltán borász, Tokaji Pincészet

12.50-13.10 A Tokaj Kereskedőház Zrt. Tokajt érintő tervei, céljai

Előadó: Tombor András, Tokaj Kereskedőház Zrt. Felügyelő Bizottság elnöke

13.10-13.50 Borjog: jövedéki szabályok

13.10–13.30 A hatályos jövedéki szabályok ismertetése, változások a pezsgő vonatkozásában

Előadó: dr. Bogdány Viktor Ferenc (Nemzetgazdasági Minisztérium, Jövedéki adó osztály)

13.30-13.50 Borjog: adminisztráció

13.30–13.50 Az adminisztrációs terhek csökkentése, dilemmák és lehetőségek

Előadók: Dr. Prónay Bence borjogász és Jásdi István borász

13.50–15.00 Állófogadás

15.00–15.40 Bormarketing: kommunikációs stratégiák

15.00–15.20 Központi kommunikációs tervek 2013-ban

Előadó: dr. Simon Péter, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese

15.20–15.40 Lehetőségeink és esélyeink a nemzetközi borpiacon

Előadó: Nemes Richárd, az In Vino Consulting ügyvezetője

15.40–16.20 Borjog: borjogi kerekasztal

Irányított kerekasztal-beszélgetés

16.20–17.00 Bormarketing: regionális bormarketing kerekasztal

Irányított kerekasztal-beszélgetés az alábbi résztvevőkkel:

Alkonyi László borszakíró (Tokaj)

Gál Helga bor és gasztronómiai tanácsadó, Külügyminisztérium Protokoll Főosztály

Pauli Zoltán étterem és borhotel vezető (Gere Pincészet)

Rigler Zsolt bormarketing szakember

Molnár B. Tamás gasztrokritikus

Gerendai Károly üzletember

17.00–17.10 Moderátori zárszó, a konferencia lezárása – Rókusfalvy Pál

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

Jelentkezés, bővebb felvilágosítás:

Roxer Produkció Kft. 2040 Budaörs, Kossuth L. u. 40.

Tel.: +36 23/501 230

Fax: +36 23/501 231

E-mail: [email protected]


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.