Borjog és bormarketing konferencia

Borjog és bormarketing konferencia

A Borjog és bormarketing 2013 konferencia keretein belül ismertetjük a 2013-tól aktuális borjogi változásokat, és szakemberekkel beszélgetünk a bormarketing jelenéről és távlati céljairól. Az esemény fővédnöke dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter, köszöntő beszédet mond Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a vitaindító előadást Tiffán Zsolt borász, az Országgyűlés Szőlészeti- Borászati Albizottságának elnöke, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő tartja.

Az esemény időpontja: 2013. április 12., péntek 9.00 – 17.00 óra

Az esemény helyszíne: Corinthia Hotel Budapest (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.), Exhibition Center / Tas-Huba-Töhötöm terem

Öltözet: üzleti

Program:

9.00–9.45 Érkezés, regisztráció, köszöntés

9.45–10.00 Fővédnöki megnyitó

Dr. Kiss Eliza a hegyközségek megújításáért és a szőlő-bor ágazat fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, Vidékfejlesztési Minisztérium

Köszöntőbeszéd

Lázár János vezető államtitkár, Miniszterelnökség

Moderátori köszöntő – Rókusfalvy Pál

10.00–11.20 Borjog: a hegyközségi rendszer

10.00–10.20 Az új, hatályos hegyközségi törvény indokainak, céljainak és eredményeinek ismertetése

Előadó: Tiffán Zsolt borász, az Országgyűlés Szőlészeti- Borászati Albizottságának elnöke, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő

10.20–10.40 Hegyközségek a múltban

Előadó: dr. Pókecz Kovács Attila, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője

10.40–11.00 Az új szabályok rövid bemutatása

Előadó: Sztanev Bertalan, a Vidékfejlesztési Minisztérium vezető tanácsosa

11.00–11.20 A hegyközségi rendszer a borász-érdekképviselet szemével

Előadó: Dr. Molnár Péter, a Vindependent elnöke

11.20–11.50 Kávészünet

11.50–12.50 Borjog: eredetvédelem

11.50–12.10 Az eredetvédelem hatályos szabályai, termékleírások nemzeti kincseink szolgálatában

Előadó: Gál Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárpiaci Főosztály szőlő és borpiaci referense

12.10–12.30 Aktuális magyar bor-eredetvédelmi pillanatkép

Előadó: Bányai Gábor Botond szakújságíró, a Nagy Magyar Boratlasz szerkesztője

12.30–12.50 Eredetvédelem Tokajban

Előadó: Demeter Zoltán borász, Tokaji Pincészet

12.50-13.10 A Tokaj Kereskedőház Zrt. Tokajt érintő tervei, céljai

Előadó: Tombor András, Tokaj Kereskedőház Zrt. Felügyelő Bizottság elnöke

13.10-13.50 Borjog: jövedéki szabályok

13.10–13.30 A hatályos jövedéki szabályok ismertetése, változások a pezsgő vonatkozásában

Előadó: dr. Bogdány Viktor Ferenc (Nemzetgazdasági Minisztérium, Jövedéki adó osztály)

13.30-13.50 Borjog: adminisztráció

13.30–13.50 Az adminisztrációs terhek csökkentése, dilemmák és lehetőségek

Előadók: Dr. Prónay Bence borjogász és Jásdi István borász

13.50–15.00 Állófogadás

15.00–15.40 Bormarketing: kommunikációs stratégiák

15.00–15.20 Központi kommunikációs tervek 2013-ban

Előadó: dr. Simon Péter, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese

15.20–15.40 Lehetőségeink és esélyeink a nemzetközi borpiacon

Előadó: Nemes Richárd, az In Vino Consulting ügyvezetője

15.40–16.20 Borjog: borjogi kerekasztal

Irányított kerekasztal-beszélgetés

16.20–17.00 Bormarketing: regionális bormarketing kerekasztal

Irányított kerekasztal-beszélgetés az alábbi résztvevőkkel:

Alkonyi László borszakíró (Tokaj)

Gál Helga bor és gasztronómiai tanácsadó, Külügyminisztérium Protokoll Főosztály

Pauli Zoltán étterem és borhotel vezető (Gere Pincészet)

Rigler Zsolt bormarketing szakember

Molnár B. Tamás gasztrokritikus

Gerendai Károly üzletember

17.00–17.10 Moderátori zárszó, a konferencia lezárása – Rókusfalvy Pál

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

Jelentkezés, bővebb felvilágosítás:

Roxer Produkció Kft. 2040 Budaörs, Kossuth L. u. 40.

Tel.: +36 23/501 230

Fax: +36 23/501 231

E-mail: [email protected]


Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.