Borral bérelt nap a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

Január 25-én a BorÉrt Egyesület hatodik alkalommal szervez borturisztikai rendezvényt - BorÉRT Borturisztikai Konferenciát és BorTÚRÁT a Mezőgazdasági Múzeumban. Az új esztendő nyitórendezvényén a borágazat, a turizmus szakembereinek számos témában tanácskoznak.

A január 25-én délután megrendezésre kerülő esemény az elmúlt években a borturizmusban érdekelt szakemberek meghatározó eseményévé nőtte ki magát. A rendezvény második részének főszereplői a borok, élelmiszertermékek, turisztikai szolgáltatások - helyben lehet kóstolni és vásárolni.

Forrás: BorÉrt Egyesület
Forrás: BorÉrt Egyesület

Konferencia: az ágazat támogatásainak lehetőségeiről 

A konferencia témái között kiemelt figyelmet kapnak a 2024-ben megnyíló támogatási lehetőségek, amelyekről Dr. Feldmann Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára ad majd átfogó képet. A tervek szerint fontos előadás hangzik majd el az ágazat meghatározó szakmai szervezetének, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának a részéről is, amely szakmaközi szervezetként képviseli a teljes borágazatot, s egyúttal a rendezvény szakmai partnere is. Az elmúlt évhez hasonlóan a jógyakorlatok, ígéretes kezdeményezések bemutatására, interaktív beszélgetésre most is lehetőség nyílik „Borban a közösség - kerekasztal a jógyakorlatokról” címmel, ahol számos borvidék képviselői számolnak be tapasztalataikról, terveikről, marketing eszközeikről.

A konferencia díjmentes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.

BorÉRT BorTÚRA

A BorTÚRA a konferenciát követő program: bor és borturisztikai bemutató,  ahol borok és helyi termékek kóstolással egybekötött, gazdag kínálatával, valamint turisztikai szolgáltatások bemutatásával várják az érdeklődőket, és lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre is.

A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István, agrárminiszter

Szervező: BorÉrt Borturisztikai Egyesület

Társszervező: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Szakmai partner: Agrárminisztérium, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.