Borvacsorákkal vágódik be a bulinegyed új helye

Október 24-én háromszoros sommelier bajnok prezentálja a borválasztékot a friss, ropogós Dohány utcai egységben.

Szeptemberben megnyitott Budapest legújabb és legnagyobb borbárja, a VERITAS WINEBAR.‬ A Dohány utca nyüzsgő részén, a körút szomszédságában lévő vendéglátóhely mind ital- és ételválasztékában, mind belsőépítészeti megoldásaiban egyedi színfoltja lett a pesti bárvilágnak. A kétszintes, lazán elegáns, stílusos tér Csap Viktor tervező munkája.

A bár jelenleg az ország legnagyobb és a legszélesebb borkínálatával rendelkezik, azaz mintegy 380-féle hazai és külföldi borral várják vendégeinket, s ebből egy folyamatosan cserélődő, 60-tételes szelekciót kínálnak poharaztatva is. A borok mellett fő csapásirányként taláható a Márton és Lányai pálinkák teljes repertoárja, illetve különböző champagne-ok, proseccók, habzóborok, és párlatok szelekciója.

A széles italkínálat mellé olyan ételeket párosítanak, melyek a kultúrált borfogyasztás méltó kísérői. A mai, modern, egészséges táplálkozásra is fókuszálva, régiós, kistermelői alapanyagokkal is dolgoznak. Az ételkínálat minőségét a magas szintű és széles körű külföldi tapasztalatokkal rendelkező séfpáros, Tőkés Dániel és Jakab Attila garantálja.‬‬ A konyha elsősorban a magyar ízekre koncentrál, olyan klasszikusokkal, mint például a rántott hús vagy a pecsenye kacsamáj, de kiváló minőségű mangalica sonkatállal, és hazai, manufakturális sajtválasztékkal is találkozhatnak a vendégek. Emellett hangsúlyt kapnak majd a vegán ételek is, és változó táblaajánlatokkal, s a tervek szerint téltől ebédmenüvel is várják a napközben érkezőket.

Borbár nem létezhet képzett borszakértő nélkül, főleg, ha egy kereskedés is van a háttérben. Esténként Németh Alíz sommelier kóstoltatja a tételeket, és szakmai tanácsadóként erősíti a csapatot a háromszoros sommelier bajnok, Szik Mátyás is. Nemcsak a borguruk, hanem a kezdő érdeklődők számára is izgalmas programnak ígérkeznek a havonta két alkalommal zajló borvacsorák, egy hazai és egy külföldi pincészet, s borászaik részvételével.

Október 24-én, kedden 18:00 órától bemutatkozik a Jakab Attila-Tőkés Dániel séfpáros, a borválasztékot pedig Szik Mátyás prezentálja. 25-én, szerdán is érdemes csatlakozni, akkor pedig 18:30-tól a Vylyan borvacsorája lesz, ahol Ipacs Szabó István lesz a vendégséf, és szintén az új őszi étlap fogásait kóstolhatják a résztvevők.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.