Szeptemberben megnyitott Budapest legújabb és legnagyobb borbárja, a VERITAS WINEBAR. A Dohány utca nyüzsgő részén, a körút szomszédságában lévő vendéglátóhely mind ital- és ételválasztékában, mind belsőépítészeti megoldásaiban egyedi színfoltja lett a pesti bárvilágnak. A kétszintes, lazán elegáns, stílusos tér Csap Viktor tervező munkája.
A bár jelenleg az ország legnagyobb és a legszélesebb borkínálatával rendelkezik, azaz mintegy 380-féle hazai és külföldi borral várják vendégeinket, s ebből egy folyamatosan cserélődő, 60-tételes szelekciót kínálnak poharaztatva is. A borok mellett fő csapásirányként taláható a Márton és Lányai pálinkák teljes repertoárja, illetve különböző champagne-ok, proseccók, habzóborok, és párlatok szelekciója.
A széles italkínálat mellé olyan ételeket párosítanak, melyek a kultúrált borfogyasztás méltó kísérői. A mai, modern, egészséges táplálkozásra is fókuszálva, régiós, kistermelői alapanyagokkal is dolgoznak. Az ételkínálat minőségét a magas szintű és széles körű külföldi tapasztalatokkal rendelkező séfpáros, Tőkés Dániel és Jakab Attila garantálja. A konyha elsősorban a magyar ízekre koncentrál, olyan klasszikusokkal, mint például a rántott hús vagy a pecsenye kacsamáj, de kiváló minőségű mangalica sonkatállal, és hazai, manufakturális sajtválasztékkal is találkozhatnak a vendégek. Emellett hangsúlyt kapnak majd a vegán ételek is, és változó táblaajánlatokkal, s a tervek szerint téltől ebédmenüvel is várják a napközben érkezőket.
Borbár nem létezhet képzett borszakértő nélkül, főleg, ha egy kereskedés is van a háttérben. Esténként Németh Alíz sommelier kóstoltatja a tételeket, és szakmai tanácsadóként erősíti a csapatot a háromszoros sommelier bajnok, Szik Mátyás is. Nemcsak a borguruk, hanem a kezdő érdeklődők számára is izgalmas programnak ígérkeznek a havonta két alkalommal zajló borvacsorák, egy hazai és egy külföldi pincészet, s borászaik részvételével.
Október 24-én, kedden 18:00 órától bemutatkozik a Jakab Attila-Tőkés Dániel séfpáros, a borválasztékot pedig Szik Mátyás prezentálja. 25-én, szerdán is érdemes csatlakozni, akkor pedig 18:30-tól a Vylyan borvacsorája lesz, ahol Ipacs Szabó István lesz a vendégséf, és szintén az új őszi étlap fogásait kóstolhatják a résztvevők.
Forrás: Vendég & Hotel