Borvacsorákkal vágódik be a bulinegyed új helye

Október 24-én háromszoros sommelier bajnok prezentálja a borválasztékot a friss, ropogós Dohány utcai egységben.

Szeptemberben megnyitott Budapest legújabb és legnagyobb borbárja, a VERITAS WINEBAR.‬ A Dohány utca nyüzsgő részén, a körút szomszédságában lévő vendéglátóhely mind ital- és ételválasztékában, mind belsőépítészeti megoldásaiban egyedi színfoltja lett a pesti bárvilágnak. A kétszintes, lazán elegáns, stílusos tér Csap Viktor tervező munkája.

A bár jelenleg az ország legnagyobb és a legszélesebb borkínálatával rendelkezik, azaz mintegy 380-féle hazai és külföldi borral várják vendégeinket, s ebből egy folyamatosan cserélődő, 60-tételes szelekciót kínálnak poharaztatva is. A borok mellett fő csapásirányként taláható a Márton és Lányai pálinkák teljes repertoárja, illetve különböző champagne-ok, proseccók, habzóborok, és párlatok szelekciója.

A széles italkínálat mellé olyan ételeket párosítanak, melyek a kultúrált borfogyasztás méltó kísérői. A mai, modern, egészséges táplálkozásra is fókuszálva, régiós, kistermelői alapanyagokkal is dolgoznak. Az ételkínálat minőségét a magas szintű és széles körű külföldi tapasztalatokkal rendelkező séfpáros, Tőkés Dániel és Jakab Attila garantálja.‬‬ A konyha elsősorban a magyar ízekre koncentrál, olyan klasszikusokkal, mint például a rántott hús vagy a pecsenye kacsamáj, de kiváló minőségű mangalica sonkatállal, és hazai, manufakturális sajtválasztékkal is találkozhatnak a vendégek. Emellett hangsúlyt kapnak majd a vegán ételek is, és változó táblaajánlatokkal, s a tervek szerint téltől ebédmenüvel is várják a napközben érkezőket.

Borbár nem létezhet képzett borszakértő nélkül, főleg, ha egy kereskedés is van a háttérben. Esténként Németh Alíz sommelier kóstoltatja a tételeket, és szakmai tanácsadóként erősíti a csapatot a háromszoros sommelier bajnok, Szik Mátyás is. Nemcsak a borguruk, hanem a kezdő érdeklődők számára is izgalmas programnak ígérkeznek a havonta két alkalommal zajló borvacsorák, egy hazai és egy külföldi pincészet, s borászaik részvételével.

Október 24-én, kedden 18:00 órától bemutatkozik a Jakab Attila-Tőkés Dániel séfpáros, a borválasztékot pedig Szik Mátyás prezentálja. 25-én, szerdán is érdemes csatlakozni, akkor pedig 18:30-tól a Vylyan borvacsorája lesz, ahol Ipacs Szabó István lesz a vendégséf, és szintén az új őszi étlap fogásait kóstolhatják a résztvevők.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.