Botrányba fulladt Magyarország leghíresebb halfesztiválja

A hivatalos kommunikáció szerint rengetegen érkeztek Szegedre, több ezer adag étel elfogyott, a kritikákra eddig még nem reagáltak a szervezők.

Hazaiak és külföldiek egyaránt elrettentek a Szegedi Halfesztiválon, ahol idén minden eddiginél nagyobb botrányt kavart a termékek ár-érték aránya -  tömegesen távoztak elégedetlenül a látogatók a fesztivál területéről.

Az utóbbi időben lehetett hallani bizonyos minőségromlásról és az infláció ezt a fesztivált sem kímélte, azonban mégis sokan hunytak efölött szemet és nagy reményekkel indultak el a csodás Szeged városába, egy jó családi halászlevezésre.

Idén a legnagyobb nyertesek a környékbeli éttermek voltak, rengeteg éhes család inkább ezt az alternatívát választotta, máskülönben üres gyomorral kellett volna hazatérniük.

A Minden, ami Szeged! Facebook csoportban teljesen elszabadultak az indulatok, igazi kommentáradat érkezett azokra a posztokra, melyekben az ominózus fesztiválról tartott valaki élménybeszámolót és nem voltak restek megosztani a személyes tapasztalataikat sem.

Volt, aki a 4400 Forintos ár ellenére egyszerűen a kukába dobta az ételét, a szerencsésebbek pedig még a vásárlás előtt látták, hogy valami híg, vizezett löttyöt akarnak eladni nekik a fenti áron és inkább elálltak a vásárlástól.

Menzás csirkepörkölt ízű alaplére panaszkodtak, a rántott hal pedig többek szerint nyesedékből készült, szintén horroráron eladva. Más azt mondta, hogy még a kóbor macskák sem ették meg a nekik adott halat, megint más egyszerűen moslékfesztiválnak nevezte az eseményt.

A fesztiválról sokan fotókat is töltöttek fel a fent említett Facebook csoportban, azonban Instagramra is került a panaszáradatból. A kép készítője semmit sem bízott a véletlenre, még a stand üzemeltetőjének az adatait is lefotózta, valószínűleg azért, hogy véletlenül se vásároljon nála soha többet semmit.

Az ártábla is világosan látszik, ami akkor is elég húzós lenne, ha az étel finom, de ebben az esetben az ember jobb szívvel fizeti: néha belefér ez címszóval.

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: promotions.hu


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.