Botrányba fulladt Magyarország leghíresebb halfesztiválja

A hivatalos kommunikáció szerint rengetegen érkeztek Szegedre, több ezer adag étel elfogyott, a kritikákra eddig még nem reagáltak a szervezők.

Hazaiak és külföldiek egyaránt elrettentek a Szegedi Halfesztiválon, ahol idén minden eddiginél nagyobb botrányt kavart a termékek ár-érték aránya -  tömegesen távoztak elégedetlenül a látogatók a fesztivál területéről.

Az utóbbi időben lehetett hallani bizonyos minőségromlásról és az infláció ezt a fesztivált sem kímélte, azonban mégis sokan hunytak efölött szemet és nagy reményekkel indultak el a csodás Szeged városába, egy jó családi halászlevezésre.

Idén a legnagyobb nyertesek a környékbeli éttermek voltak, rengeteg éhes család inkább ezt az alternatívát választotta, máskülönben üres gyomorral kellett volna hazatérniük.

A Minden, ami Szeged! Facebook csoportban teljesen elszabadultak az indulatok, igazi kommentáradat érkezett azokra a posztokra, melyekben az ominózus fesztiválról tartott valaki élménybeszámolót és nem voltak restek megosztani a személyes tapasztalataikat sem.

Volt, aki a 4400 Forintos ár ellenére egyszerűen a kukába dobta az ételét, a szerencsésebbek pedig még a vásárlás előtt látták, hogy valami híg, vizezett löttyöt akarnak eladni nekik a fenti áron és inkább elálltak a vásárlástól.

Menzás csirkepörkölt ízű alaplére panaszkodtak, a rántott hal pedig többek szerint nyesedékből készült, szintén horroráron eladva. Más azt mondta, hogy még a kóbor macskák sem ették meg a nekik adott halat, megint más egyszerűen moslékfesztiválnak nevezte az eseményt.

A fesztiválról sokan fotókat is töltöttek fel a fent említett Facebook csoportban, azonban Instagramra is került a panaszáradatból. A kép készítője semmit sem bízott a véletlenre, még a stand üzemeltetőjének az adatait is lefotózta, valószínűleg azért, hogy véletlenül se vásároljon nála soha többet semmit.

Az ártábla is világosan látszik, ami akkor is elég húzós lenne, ha az étel finom, de ebben az esetben az ember jobb szívvel fizeti: néha belefér ez címszóval.

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: promotions.hu


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.