Botrányba fulladt Magyarország leghíresebb halfesztiválja

A hivatalos kommunikáció szerint rengetegen érkeztek Szegedre, több ezer adag étel elfogyott, a kritikákra eddig még nem reagáltak a szervezők.

Hazaiak és külföldiek egyaránt elrettentek a Szegedi Halfesztiválon, ahol idén minden eddiginél nagyobb botrányt kavart a termékek ár-érték aránya -  tömegesen távoztak elégedetlenül a látogatók a fesztivál területéről.

Az utóbbi időben lehetett hallani bizonyos minőségromlásról és az infláció ezt a fesztivált sem kímélte, azonban mégis sokan hunytak efölött szemet és nagy reményekkel indultak el a csodás Szeged városába, egy jó családi halászlevezésre.

Idén a legnagyobb nyertesek a környékbeli éttermek voltak, rengeteg éhes család inkább ezt az alternatívát választotta, máskülönben üres gyomorral kellett volna hazatérniük.

A Minden, ami Szeged! Facebook csoportban teljesen elszabadultak az indulatok, igazi kommentáradat érkezett azokra a posztokra, melyekben az ominózus fesztiválról tartott valaki élménybeszámolót és nem voltak restek megosztani a személyes tapasztalataikat sem.

Volt, aki a 4400 Forintos ár ellenére egyszerűen a kukába dobta az ételét, a szerencsésebbek pedig még a vásárlás előtt látták, hogy valami híg, vizezett löttyöt akarnak eladni nekik a fenti áron és inkább elálltak a vásárlástól.

Menzás csirkepörkölt ízű alaplére panaszkodtak, a rántott hal pedig többek szerint nyesedékből készült, szintén horroráron eladva. Más azt mondta, hogy még a kóbor macskák sem ették meg a nekik adott halat, megint más egyszerűen moslékfesztiválnak nevezte az eseményt.

A fesztiválról sokan fotókat is töltöttek fel a fent említett Facebook csoportban, azonban Instagramra is került a panaszáradatból. A kép készítője semmit sem bízott a véletlenre, még a stand üzemeltetőjének az adatait is lefotózta, valószínűleg azért, hogy véletlenül se vásároljon nála soha többet semmit.

Az ártábla is világosan látszik, ami akkor is elég húzós lenne, ha az étel finom, de ebben az esetben az ember jobb szívvel fizeti: néha belefér ez címszóval.

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: promotions.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.