Botrányba fulladt Magyarország leghíresebb halfesztiválja

A hivatalos kommunikáció szerint rengetegen érkeztek Szegedre, több ezer adag étel elfogyott, a kritikákra eddig még nem reagáltak a szervezők.

Hazaiak és külföldiek egyaránt elrettentek a Szegedi Halfesztiválon, ahol idén minden eddiginél nagyobb botrányt kavart a termékek ár-érték aránya -  tömegesen távoztak elégedetlenül a látogatók a fesztivál területéről.

Az utóbbi időben lehetett hallani bizonyos minőségromlásról és az infláció ezt a fesztivált sem kímélte, azonban mégis sokan hunytak efölött szemet és nagy reményekkel indultak el a csodás Szeged városába, egy jó családi halászlevezésre.

Idén a legnagyobb nyertesek a környékbeli éttermek voltak, rengeteg éhes család inkább ezt az alternatívát választotta, máskülönben üres gyomorral kellett volna hazatérniük.

A Minden, ami Szeged! Facebook csoportban teljesen elszabadultak az indulatok, igazi kommentáradat érkezett azokra a posztokra, melyekben az ominózus fesztiválról tartott valaki élménybeszámolót és nem voltak restek megosztani a személyes tapasztalataikat sem.

Volt, aki a 4400 Forintos ár ellenére egyszerűen a kukába dobta az ételét, a szerencsésebbek pedig még a vásárlás előtt látták, hogy valami híg, vizezett löttyöt akarnak eladni nekik a fenti áron és inkább elálltak a vásárlástól.

Menzás csirkepörkölt ízű alaplére panaszkodtak, a rántott hal pedig többek szerint nyesedékből készült, szintén horroráron eladva. Más azt mondta, hogy még a kóbor macskák sem ették meg a nekik adott halat, megint más egyszerűen moslékfesztiválnak nevezte az eseményt.

A fesztiválról sokan fotókat is töltöttek fel a fent említett Facebook csoportban, azonban Instagramra is került a panaszáradatból. A kép készítője semmit sem bízott a véletlenre, még a stand üzemeltetőjének az adatait is lefotózta, valószínűleg azért, hogy véletlenül se vásároljon nála soha többet semmit.

Az ártábla is világosan látszik, ami akkor is elég húzós lenne, ha az étel finom, de ebben az esetben az ember jobb szívvel fizeti: néha belefér ez címszóval.

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: promotions.hu


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.