Hazánkat mindössze a második helyezett Norvégia és a győztes, aranyérmes Dánia előzte meg.
A Bocuse d’Orra a világ 24 országából érkeztek csapatok, a mezőny évről évre egyre erősebb. Ahogyan minden alkalommal, úgy most is rendkívüli tempót diktáltak a skandináv országok, és a mezőnybe visszatért a 2017-es győztes USA is.
A konyhai zsűriben olyan világklasszisok szerepeltek, mint Alexandre Couillon**, Enrico Crippa***, Alexandre Mazzia*** és Stéphanie Le Quellec**, hogy csak a két-, illetve három csillagos szakembereket említsük. A zsűri tiszteletbeli elnöke Dominique Crenn volt, a San Franciscó-i három Michelin csillagos Atelier Crenn séfje.
„Nagyon szerettünk volna a dobogóra kerülni, rengeteget dolgoztunk érte, hihetetlen öröm, hogy a bronz szobrot tarthatjuk a kezünkben, biztosan eltart egy ideig, hogy hozzászokjunk!”, mondta Dalnoki Bence.
A magyar csapat bronzérmet érő ételsora a következő volt:
„Etesd a gyerekeket” téma:
Szeresd a zöldségeket!
Hűvös sütőtök leves, sütőtökkel töltött roppanós uborka és petrezselyem.
Zabtejszín & grill olajban marinált zöldborsó.
Ropogós sütőtök “Halloween”
Serpenyőben sült tojás flan, gombákkal és hagymával, savanyított sütőtök, citromos kakukkfű & krémes tojássárgája.
Érlelt lágyan füstölt magyar sajt szósz, sütőtökkel és tökmagolajjal.
Mindennap egy alma a doktort távol tartja!
Vaníliás joghurt mousse sütőtökkel, almával, málnával töltve és sütőtökös piskóta.
Ropogós “föld” robbanó cukorkával, csokoládéval, mogyoró & citromos verbéna.
Ördöghal, Szent Jakab kagyló & Fekete kagyló
Ördöghal “Budapest” lágyan füstölt Jakab kagylóval, fekete alga, citrom & kovászolt kenyér kruton
Savanyított gyökérzöldség „rózsa”, burgonyapüré, medvehagyma termés, friss zöldfűszerek & érlelt sajt.
Sóban sült cékla lassan sült hagymával töltve, Tokaji must ecet zselével, feketebors & kakukkfű.
Ropogós csicsóka chips.
“Magyar lakoma”
Szezonális magyar zöldségek az erdőből és mezőről.
Feketekagyló tortellini, bükkfán füstölt fűszerpaprikával.
Feketekagyló szósz, zsenge torma & turbolya.
Szósz: Barnított vajban sült ördöghal szósz & Tokaji pezsgővel és Tokaji must ecet „kaviárral”
Szívből gratulálunk mi is a magyar csapatnak a valóban nem mindennapi teljesítményhez!
Forrás: Turizmus Online