Bréking: hatalmas siker, a magyar csapat ott van a dobogón!

Dalnoki Bence séf és commit-ja, Nyikos Patrik az eddigi legjobb magyar eredményt érte el Lyonban, a világ legfontosabb szakácsersenyén, Széll Tamás séf irányításával.

 

Hazánkat mindössze a második helyezett Norvégia és a győztes, aranyérmes Dánia előzte meg.

A Bocuse d’Orra a világ 24 országából érkeztek csapatok, a mezőny évről évre egyre erősebb. Ahogyan minden alkalommal, úgy most is rendkívüli tempót diktáltak a skandináv országok, és a mezőnybe visszatért a 2017-es győztes USA is.

A konyhai zsűriben olyan világklasszisok szerepeltek, mint Alexandre Couillon**, Enrico Crippa***, Alexandre Mazzia*** és Stéphanie Le Quellec**, hogy csak a két-, illetve három csillagos szakembereket említsük. A zsűri tiszteletbeli elnöke Dominique Crenn volt, a San Franciscó-i három Michelin csillagos Atelier Crenn séfje.

 „Nagyon szerettünk volna a dobogóra kerülni, rengeteget dolgoztunk érte, hihetetlen öröm, hogy a bronz szobrot tarthatjuk a kezünkben, biztosan eltart egy ideig, hogy hozzászokjunk!”, mondta Dalnoki Bence.

 

A magyar csapat bronzérmet érő ételsora a következő volt:

„Etesd a gyerekeket” téma:

 Szeresd a zöldségeket!

Hűvös sütőtök leves, sütőtökkel töltött roppanós uborka és petrezselyem.

Zabtejszín & grill olajban marinált zöldborsó.

Ropogós sütőtök “Halloween”

Serpenyőben sült tojás flan, gombákkal és hagymával, savanyított sütőtök, citromos kakukkfű & krémes tojássárgája.

Érlelt lágyan füstölt magyar sajt szósz, sütőtökkel és tökmagolajjal.

Mindennap egy alma a doktort távol tartja!

Vaníliás joghurt mousse sütőtökkel, almával, málnával töltve és sütőtökös piskóta.

Ropogós “föld” robbanó cukorkával, csokoládéval, mogyoró & citromos verbéna.

 

Ördöghal, Szent Jakab kagyló & Fekete kagyló

Ördöghal “Budapest” lágyan füstölt Jakab kagylóval, fekete alga, citrom & kovászolt kenyér kruton

Savanyított gyökérzöldség „rózsa”, burgonyapüré, medvehagyma termés, friss zöldfűszerek & érlelt sajt.

Sóban sült cékla lassan sült hagymával töltve, Tokaji must ecet zselével, feketebors & kakukkfű.

Ropogós csicsóka chips.

 

“Magyar lakoma”

Szezonális magyar zöldségek az erdőből és mezőről.

Feketekagyló tortellini, bükkfán füstölt fűszerpaprikával.

Feketekagyló szósz, zsenge torma & turbolya.

Szósz: Barnított vajban sült ördöghal szósz & Tokaji pezsgővel és Tokaji must ecet „kaviárral”

 

Szívből gratulálunk mi is a magyar csapatnak a valóban nem mindennapi teljesítményhez!

 

 

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.