Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Három évvel ezelőtt nyitotta meg újra kapuit a Jazz Kocsma, hogy új életet leheljen az évtizedes múltra visszatekintő vendéglátóhelybe.  A hely 29 éven át működött, mielőtt bezárt, és a tulajdonosok célja az volt, hogy az itt kialakult szellemiséget és baráti közösséget továbbörökítsék.. A hely szellemisége és közösségi értékei az elmúlt három évben újra élettel töltötték meg az épületet, a közösségi média bejegyzésekből pedig sugárzott az elhivatottság.

„Egészen pontosan három éve, hogy újra megnyitottuk a Jazz Kocsma ajtaját. Az ez előtt 29 évig ott működő kocsmahelyiség történetét így 32 évre tudtuk kibővíteni. 2021. november 19-én az volt a cél, hogy az ott kialakult szellemiséget és barátságokat fenntartsuk és tovább éltessük, legyen ez lent a pincében, vagy kint, az árnyas kertben.” – fogalmaztak Facebook bejegyzésükben.

A kép a Nigun Band fellépésén készült
A kép a Nigun Band fellépésén készült
Fotó: Kulinyi Gergely

Az elmúlt időszak alatt rendkívül népszerű lett a hely és számtalan rendezvénynek adott otthont és teret, ezért különösen fájdalmas, hogy jövőre már nem nyit ki.

A tulajdonosok úgy írták, hogy a bezárás oka sok más mellett a hely bérleti jogának év végi megszűnése.

„Nagyon hálásak vagyunk a szép emlékekért és a bizalomért. A következő hetekben várunk mindenkit további eseményekkel és programokkal. A pultnál pedig szokásosan megtaláltok minket.” – olvasható a búcsúposztban.


Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.