Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Három évvel ezelőtt nyitotta meg újra kapuit a Jazz Kocsma, hogy új életet leheljen az évtizedes múltra visszatekintő vendéglátóhelybe.  A hely 29 éven át működött, mielőtt bezárt, és a tulajdonosok célja az volt, hogy az itt kialakult szellemiséget és baráti közösséget továbbörökítsék.. A hely szellemisége és közösségi értékei az elmúlt három évben újra élettel töltötték meg az épületet, a közösségi média bejegyzésekből pedig sugárzott az elhivatottság.

„Egészen pontosan három éve, hogy újra megnyitottuk a Jazz Kocsma ajtaját. Az ez előtt 29 évig ott működő kocsmahelyiség történetét így 32 évre tudtuk kibővíteni. 2021. november 19-én az volt a cél, hogy az ott kialakult szellemiséget és barátságokat fenntartsuk és tovább éltessük, legyen ez lent a pincében, vagy kint, az árnyas kertben.” – fogalmaztak Facebook bejegyzésükben.

A kép a Nigun Band fellépésén készült
A kép a Nigun Band fellépésén készült
Fotó: Kulinyi Gergely

Az elmúlt időszak alatt rendkívül népszerű lett a hely és számtalan rendezvénynek adott otthont és teret, ezért különösen fájdalmas, hogy jövőre már nem nyit ki.

A tulajdonosok úgy írták, hogy a bezárás oka sok más mellett a hely bérleti jogának év végi megszűnése.

„Nagyon hálásak vagyunk a szép emlékekért és a bizalomért. A következő hetekben várunk mindenkit további eseményekkel és programokkal. A pultnál pedig szokásosan megtaláltok minket.” – olvasható a búcsúposztban.


Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije 

A desszert már megjelenésében is a Balaton hangulatát idézi.
MVI-álláspont a felszolgálási díj változásával kapcsolatban

MVI-álláspont a felszolgálási díj változásával kapcsolatban 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) eljuttatta szerkesztőségünkbe álláspontjukat a pénteken megjelent kormányszintű döntéssel kapcsolatban.
Narancsfák árnyékában született az új Unicum

Narancsfák árnyékában született az új Unicum 

Narancsos változattal jelentkezik a gyógynövénylikőrökről ismert hazai cég, amely frissességével, olaszos ízvilágával a legújabb generációt szólítja meg.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.