Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Három évvel ezelőtt nyitotta meg újra kapuit a Jazz Kocsma, hogy új életet leheljen az évtizedes múltra visszatekintő vendéglátóhelybe.  A hely 29 éven át működött, mielőtt bezárt, és a tulajdonosok célja az volt, hogy az itt kialakult szellemiséget és baráti közösséget továbbörökítsék.. A hely szellemisége és közösségi értékei az elmúlt három évben újra élettel töltötték meg az épületet, a közösségi média bejegyzésekből pedig sugárzott az elhivatottság.

„Egészen pontosan három éve, hogy újra megnyitottuk a Jazz Kocsma ajtaját. Az ez előtt 29 évig ott működő kocsmahelyiség történetét így 32 évre tudtuk kibővíteni. 2021. november 19-én az volt a cél, hogy az ott kialakult szellemiséget és barátságokat fenntartsuk és tovább éltessük, legyen ez lent a pincében, vagy kint, az árnyas kertben.” – fogalmaztak Facebook bejegyzésükben.

A kép a Nigun Band fellépésén készült
A kép a Nigun Band fellépésén készült
Fotó: Kulinyi Gergely

Az elmúlt időszak alatt rendkívül népszerű lett a hely és számtalan rendezvénynek adott otthont és teret, ezért különösen fájdalmas, hogy jövőre már nem nyit ki.

A tulajdonosok úgy írták, hogy a bezárás oka sok más mellett a hely bérleti jogának év végi megszűnése.

„Nagyon hálásak vagyunk a szép emlékekért és a bizalomért. A következő hetekben várunk mindenkit további eseményekkel és programokkal. A pultnál pedig szokásosan megtaláltok minket.” – olvasható a búcsúposztban.


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.