Búcsúzik a Fricska

Mától bezár a Fricska Gastropub. Azt ígérik ezzel kapcsolatos bejegyzésükben, hogy csak átmenetileg. Reméljük, be tudják tartani ígéretüket.

A Michelin-kalauz által is ajánlott hazai étterem, az egyik kiváló hazai topbisztró, a pesti Bulinegyedben található Fricska Gastropub búcsúzik közösségi oldalukon vendégeitől.

Ezt írták ki oldalukra az elmúlt hétvégén ezzel kapcsolatban:

"Tartogattunk egy szomorú hírt erre a napsütéses szombati napra. Egy időre most el kell köszönnünk Tőletek, persze nem végleg, csak addig, amíg ez a fura kihívásokkal teli időszak tart.
Bíztunk benne, hogy több ilyen posztra nem kerül sor, de sajnos az élet máshogy hozta. A jelenlegi feltételekkel nem tudunk tovább nyitva tartani, de bizakodóan állunk a jövő felé. Egyelőre sajnos nagyon sok kérdés kavarog a fejünkben, hogy mikortól, hogyan, és milyen szabályozások mellett nyithatunk ki, de egyet megígérünk Nektek! Nem tűnünk el, és akárhogy is alakulnak a dolgok, jelentkezni fogunk!
Köszönjük, hogy velünk voltatok ezekben a nehéz időkben is, és találkozunk hamarosan!"
 
 
Eddig tartottak az anyagi lehetőségeik a kiszállításos megoldásra, ahol, mint köztudott, az ételszállításos cégek is leveszik a maguk igencsak komoly százalékaikat (20-30 % között mozog ez az összeg). Ráadásul ha olyan kreációk készülnek a konyhán, amelyek a Fricskánál is megvalósulnak - ezek a fogások mindenre valók, csak kiszállításos megoldásra a legkevésbé. Eddig bírták - reméljük, hamarosan, a covid utáni lezárások feloldása után ismét visszatér a csapat a Dob utcai szuterénbe, ahol különleges vendéglátásban részesülhet az, aki majd hozzájuk ismét betér.

 

 

 

 

 

 

Forrás: Facebook


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.