Budapesten is lesz Hard Rock Café

Jövő ősszel egy neves világmárka nyitja meg kapuit a belváros szívében. Az amerikai étteremlánc, a Hard Rock Café a VÁCI1-ben nyitja meg első magyarországi egységét - adta hírül a Portfolio.hu.

A magyar közönség számára eddig csak külföldön látogatható amerikai étteremlánc összesen közel 1100 négyzetmétert bérel a budapesti VÁCI1-ben. A nemzetközi márka több éves előkészület után döntött úgy, hogy Magyarországon is piacra lép, a megjelenéshez pedig az ORCO által fejlesztett projekt választották ki.

A régióban, Lengyelországban, Csehországban és Romániában jelen lévő étteremlánc a vendéglátói egységen túl kültéri terasszal és egy Hard Rock Café üzlettel várja leendő látogatóit - írja a Portfolio.hu.

Az egyre telítődő kiskereskedelmi projekt bérlői sorát gyarapítja még a Jam bisztroték, amely szintén 1100 négyzetmétert bérel a VÁCI1-ben. A két étterem, illetve szórakoztató egység pedig így teljes egészében kitölti a Vörösmarty téren épülő projekt -1 szintjét.

Az amerikai lánc nem siette el a piacra lépést térségünkben, a hálózat most 37 országban van jelen 140 étteremmel. Általában szállodákkal együtt üzemelétetnek ilyen éttermeket, de egyes világvárosokban önállóak is üzemelnek, többnyire franchise formában.Az 1971-ben alapított hálózat terjeszkedése a nyolcvanas években gyorsult fel, de mérföldkőnek számít a 2006-os esztendő is, ugyanis akkor vette át a láncot a szerencsejáték iparban már régóta próbálkozó floridai szeminola indián törzs. A lánc tulajdonosa, a Hard Rock International tőzsdén jegyzett, régóta nyereséges vállalkozás. (forrás: Portfolio.hu, VG Online, elelmiszer.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.