Csidei Tamás nyerte a METRO receptversenyét

A METRO Kereskedelmi Kft. 2011. május 27-én első ízben rendezte meg az „I LOVE ÉTTEREM…” program egy éves születésnapja alkalmából meghirdetett „Éttermem büszkesége” receptversenyt a METRO Vevőakadémián. A versenyre mintegy 130 étterem 150 receptje érkezett be régi/új magyar étel témakörben. Ezután a legjobb 12 recept beküldője a döntőben mérte össze tudását, akik közül a Révész étterem séfje, Csidei Tamás készítette el a nyertes versenyművet.

A METRO egy évvel ezelőtt, 2010 májusában hozta létre „I love étterem” programját, amelynek célja az, hogy a nagykereskedés a melegkonyhás éttermet üzemeltető partnerei részére kompetens termékválasztékot, tartósan egyenletes és versenyképes árakat, releváns szolgáltatásokat és kiemelt személyes kommunikációt kínáljon. A születésnap alkalmából a vállalat receptversenyt hirdetett éttermi partnerei számára. A felhívásra érkezett 150 recept közül Bérczi Róbert, a METRO Vevőakadémia állandó séfje választotta ki a legjobb 12 recept beküldőjét, akik 2011. május 27-én a döntőben mérték össze tudásukat a Vevőakadémia legkorszerűbb konyhai technológiával felszerelt, 12 főzőállásos tankonyhájában.

Az elkészült ételeket a Kalla Kálmán (mesterszakács, a METRO Vevőakadémia oktatóséfje), Béczi Róbert (konyhafőnök, a METRO Vevőakadémia séfje), Vincze Zsuzsa (a METRO Vevőakadémia tréning projektmenedzsere) és Haász Ákos (a METRO Vevőakadémia vezetője) alkotta zsűri véleményezte. A versenyműveket a konyhai munka (munkaszervezés, higiénia, felhasznált anyagok, technológia); az elkészített étel ízvilága, állaga, illata; a tálalás, valamint az ajánlás alapján értékelte a zsűri.

A versenyen Csidei Tamás, a Révész Étterem séfjének „Konfitált kacsamell, gyömbéres csirágpüré, és eperchutnej” receptje bizonyult a legjobbnak. A második helyezett Kiss Krisztián (Cascade Étterem) „Lassan készült Supreme gyöngytyúk mell mézes-mákos hajdinával, tejben főtt karalábéban tálalt, tavaszi főzelékkel” receptje lett. A harmadik helyen holtversenyben Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó) ”Csáky rostélyos - friss lecsó, buggyantott tojás, daragaluska” receptje és Kráner Zoltán (Tinódi Fogadó) „Csalánpestóban érlelt rábai harcsafilé tökmagos halcsücsörrel, zsenge karottszalagokkal és zöldborsórüggyel” receptje végzett.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.