Csidei Tamás nyerte a METRO receptversenyét

A METRO Kereskedelmi Kft. 2011. május 27-én első ízben rendezte meg az „I LOVE ÉTTEREM…” program egy éves születésnapja alkalmából meghirdetett „Éttermem büszkesége” receptversenyt a METRO Vevőakadémián. A versenyre mintegy 130 étterem 150 receptje érkezett be régi/új magyar étel témakörben. Ezután a legjobb 12 recept beküldője a döntőben mérte össze tudását, akik közül a Révész étterem séfje, Csidei Tamás készítette el a nyertes versenyművet.

A METRO egy évvel ezelőtt, 2010 májusában hozta létre „I love étterem” programját, amelynek célja az, hogy a nagykereskedés a melegkonyhás éttermet üzemeltető partnerei részére kompetens termékválasztékot, tartósan egyenletes és versenyképes árakat, releváns szolgáltatásokat és kiemelt személyes kommunikációt kínáljon. A születésnap alkalmából a vállalat receptversenyt hirdetett éttermi partnerei számára. A felhívásra érkezett 150 recept közül Bérczi Róbert, a METRO Vevőakadémia állandó séfje választotta ki a legjobb 12 recept beküldőjét, akik 2011. május 27-én a döntőben mérték össze tudásukat a Vevőakadémia legkorszerűbb konyhai technológiával felszerelt, 12 főzőállásos tankonyhájában.

Az elkészült ételeket a Kalla Kálmán (mesterszakács, a METRO Vevőakadémia oktatóséfje), Béczi Róbert (konyhafőnök, a METRO Vevőakadémia séfje), Vincze Zsuzsa (a METRO Vevőakadémia tréning projektmenedzsere) és Haász Ákos (a METRO Vevőakadémia vezetője) alkotta zsűri véleményezte. A versenyműveket a konyhai munka (munkaszervezés, higiénia, felhasznált anyagok, technológia); az elkészített étel ízvilága, állaga, illata; a tálalás, valamint az ajánlás alapján értékelte a zsűri.

A versenyen Csidei Tamás, a Révész Étterem séfjének „Konfitált kacsamell, gyömbéres csirágpüré, és eperchutnej” receptje bizonyult a legjobbnak. A második helyezett Kiss Krisztián (Cascade Étterem) „Lassan készült Supreme gyöngytyúk mell mézes-mákos hajdinával, tejben főtt karalábéban tálalt, tavaszi főzelékkel” receptje lett. A harmadik helyen holtversenyben Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó) ”Csáky rostélyos - friss lecsó, buggyantott tojás, daragaluska” receptje és Kráner Zoltán (Tinódi Fogadó) „Csalánpestóban érlelt rábai harcsafilé tökmagos halcsücsörrel, zsenge karottszalagokkal és zöldborsórüggyel” receptje végzett.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.