Csidei Tamás nyerte a METRO receptversenyét

A METRO Kereskedelmi Kft. 2011. május 27-én első ízben rendezte meg az „I LOVE ÉTTEREM…” program egy éves születésnapja alkalmából meghirdetett „Éttermem büszkesége” receptversenyt a METRO Vevőakadémián. A versenyre mintegy 130 étterem 150 receptje érkezett be régi/új magyar étel témakörben. Ezután a legjobb 12 recept beküldője a döntőben mérte össze tudását, akik közül a Révész étterem séfje, Csidei Tamás készítette el a nyertes versenyművet.

A METRO egy évvel ezelőtt, 2010 májusában hozta létre „I love étterem” programját, amelynek célja az, hogy a nagykereskedés a melegkonyhás éttermet üzemeltető partnerei részére kompetens termékválasztékot, tartósan egyenletes és versenyképes árakat, releváns szolgáltatásokat és kiemelt személyes kommunikációt kínáljon. A születésnap alkalmából a vállalat receptversenyt hirdetett éttermi partnerei számára. A felhívásra érkezett 150 recept közül Bérczi Róbert, a METRO Vevőakadémia állandó séfje választotta ki a legjobb 12 recept beküldőjét, akik 2011. május 27-én a döntőben mérték össze tudásukat a Vevőakadémia legkorszerűbb konyhai technológiával felszerelt, 12 főzőállásos tankonyhájában.

Az elkészült ételeket a Kalla Kálmán (mesterszakács, a METRO Vevőakadémia oktatóséfje), Béczi Róbert (konyhafőnök, a METRO Vevőakadémia séfje), Vincze Zsuzsa (a METRO Vevőakadémia tréning projektmenedzsere) és Haász Ákos (a METRO Vevőakadémia vezetője) alkotta zsűri véleményezte. A versenyműveket a konyhai munka (munkaszervezés, higiénia, felhasznált anyagok, technológia); az elkészített étel ízvilága, állaga, illata; a tálalás, valamint az ajánlás alapján értékelte a zsűri.

A versenyen Csidei Tamás, a Révész Étterem séfjének „Konfitált kacsamell, gyömbéres csirágpüré, és eperchutnej” receptje bizonyult a legjobbnak. A második helyezett Kiss Krisztián (Cascade Étterem) „Lassan készült Supreme gyöngytyúk mell mézes-mákos hajdinával, tejben főtt karalábéban tálalt, tavaszi főzelékkel” receptje lett. A harmadik helyen holtversenyben Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó) ”Csáky rostélyos - friss lecsó, buggyantott tojás, daragaluska” receptje és Kráner Zoltán (Tinódi Fogadó) „Csalánpestóban érlelt rábai harcsafilé tökmagos halcsücsörrel, zsenge karottszalagokkal és zöldborsórüggyel” receptje végzett.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.