Csirkével újít a Zing-alapító

Rákanyarodik a csirkézők piacára a Zinggel már bizonyított Susánszky Ádám. A burgerező szépen robog előre, sikerült elindítaniuk a franchise-rendszert, és már egy vidéki étterem átadása is a rajtvonal felé kúszik, de közben az alapító kicsit háttérbe vonul, és új receptet próbál Budán: csirkézőt nyitott Crunchy néven - írja a Forbes.hu.

A projekt ötlete nem új, Susánszky Ádám azt mondta, másfél-két éve ugrott neki először, de nem talált olyan csirketelepet, ahonnan megfelelő alapanyagot tudott volna szerezni. „Fontos, hogy legyen jó a takarmányozás, legyen ökológiailag minősített a terület, legyen hova kimenni, ha mozogni akar.” Végül tavaly év vége felé sikerült két teleppel megállapodni, ami a nyitáskor jó ötletnek bizonyult, mert nem volt zökkenőmentes a rajt. „8-10 hét, amíg felnőnek a csirkék, a két ünnep között hívott fel az egyik telep tulajdonosa, hogy betörtek hozzájuk, és elvittek egy csomó eszközt, nem tudják teljesíteni a rendelést.”

A Crunchy ennek ellenére meg tudott nyitni a másik telepről hozott csirkékkel, de hamar kifogytak a készletből. Az étterem egyelőre csak pilot jelleggel működik az Allee bevásárlóközpont mellett, a fehérvári úti csarnok oldalában, ráadásul teljesen más megközelítést használtak, mint ahogy a Zingnél történne egy új egység nyitása. „A Zing éttermei már tervezőasztal mellett készülnek, amire célirányosan rá tudunk önteni hatvan-nyolcvan millió forintot.” Az alapító hozzátette: „Itt a saját kezünkkel csináltunk mindent, ötmillióból kihoztuk. Ahogy a Zingnél is anno, itt is Csanda Eszterrel közösen a saját megtakarításunkból finanszíroztuk, nem akartuk elvinni a drága beruházás irányába, a hangsúly végig a termékfejlesztésen volt.”

Persze ehhez hozzá van igazítva a méret és a design is, a Crunchyba jó másfél tucat ember fér csak be, a design szerves részét képezik az egyszerű OSB lapok is. A Crunchy ennek ellenére nem olcsó, ha abból indulunk ki, hogy csirkét adnak, aminek a bolti ára kilónként egy ezres környékén mozog, de Susánszky szerint a nem nagyüzemi körülmények között nevelt csirkehús felvásárlási ára a jó minőségű angusét is verheti, és szerinte az emberek szemléletmódja sem tükrözi a valóságot. „A csirke nem tálcán terem a hipermarket polcain. Az egy önálló entitás. Két szárnyhoz le kell ölni egy csirkét. Nálunk 25-50 csirke fogy el egy héten, többet nem is nagyon tudnának hozni, mert abból egy idő után már nagyüzemi tartásra kéne átállniuk. Ezért van, hogy limitáltan tudunk csirkeszárnyat adni egy vevőnek, mert egy délelőtt alatt elfogyna az összes.”

Forrás: forbes.com


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.