Csőd szélére ették az éttermet

Tizenkét fontért, azaz nagyjából 4300 forintért kínál a Brightonban lévő Gobi-étterem korlátlan ételfogyasztás. Vagy mégsem? - teszi fel a kérdést a Mosaic Online.

George Dalmon, egy korábbi rögbi-játékos és egy barátja évek óta ebbe az étterembe jártak ebédelni, ahol a fenti összegért járó szolgáltatásokat – legalábbis az üzletvezető szerint – jócskán kihasználták. A probléma állítólag az volt, hogy a svéd-asztalra kirakott ételeket leginkább George és barátja fogyasztotta el, esélyt sem adva a többi vendégnek az ételek elfogyasztására - írja a Daily Mail híre alapján a Mosaic Online.

Az étterem vezetője szerint a két férfi szó szerint “kiette” őket a vagyonukból és épp itt volt az ideje megálljt parancsolni ennek. Amikor egy alkalommal a két férfi állítólag ötödik alkalommal fordult meg a levesestál körül, a vezetőnél végleg elszakadt a cérna.

“Odajött az asztalunkhoz, azt mondta a többi vendég füle hallatára, hogy disznók vagyunk, nem pedig emberek. Majd megkért minket, hogy távozzunk és soha ne jöjjünk vissza. Pedig örülhettek volna, hogy reklámoztam az éttermüket!” – mesélte felháborodva Dalmon.

A névtelenségét megőrző üzletvezető elmondta: két éve nézik, ahogy a renitens vendégek felzabálnak mindent a svédasztalról. "Ez nem egy jótékonysági intézmény, hanem egy üzleti vállalkozás. Ez a mi éttermünk, mi mondjuk meg, ki jöhet be az és ki nem" - zárta le a vitát.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.