Csőd szélére ették az éttermet

Tizenkét fontért, azaz nagyjából 4300 forintért kínál a Brightonban lévő Gobi-étterem korlátlan ételfogyasztás. Vagy mégsem? - teszi fel a kérdést a Mosaic Online.

George Dalmon, egy korábbi rögbi-játékos és egy barátja évek óta ebbe az étterembe jártak ebédelni, ahol a fenti összegért járó szolgáltatásokat – legalábbis az üzletvezető szerint – jócskán kihasználták. A probléma állítólag az volt, hogy a svéd-asztalra kirakott ételeket leginkább George és barátja fogyasztotta el, esélyt sem adva a többi vendégnek az ételek elfogyasztására - írja a Daily Mail híre alapján a Mosaic Online.

Az étterem vezetője szerint a két férfi szó szerint “kiette” őket a vagyonukból és épp itt volt az ideje megálljt parancsolni ennek. Amikor egy alkalommal a két férfi állítólag ötödik alkalommal fordult meg a levesestál körül, a vezetőnél végleg elszakadt a cérna.

“Odajött az asztalunkhoz, azt mondta a többi vendég füle hallatára, hogy disznók vagyunk, nem pedig emberek. Majd megkért minket, hogy távozzunk és soha ne jöjjünk vissza. Pedig örülhettek volna, hogy reklámoztam az éttermüket!” – mesélte felháborodva Dalmon.

A névtelenségét megőrző üzletvezető elmondta: két éve nézik, ahogy a renitens vendégek felzabálnak mindent a svédasztalról. "Ez nem egy jótékonysági intézmény, hanem egy üzleti vállalkozás. Ez a mi éttermünk, mi mondjuk meg, ki jöhet be az és ki nem" - zárta le a vitát.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.