Csodahelyek Buda gasztro-negyedében

A Margit körút és környéke bővelkedik nosztalgikus presszekókban, modern vegán bisztrókban és szinte minden megtalálható itt, ami szem száj ingere, és számos kulináris élmény vár a Csalogány utca, a Bem rakpart, az Árpád fejedelem útja és az Apostol, Buday László, valamint Keleti Károly utcák határolta területen.

A felfedezést kezdhetjük a Széna térnél a LuLu könnyed reggelijeivel és brunchfogásaival, számol be róla a welovebudapest.hu.

Mint írják, innen továbbhaladva a Margit körúton betérhetünk a Budapest Bagel változatos szendvicseihez, majd a Blue Agori budai egységében egy jól elkészített görög gíroszt kóstolhatunk, és persze nem maradhat ki az Igen sem, amely az egyik első nápolyi pizzázó volt a városban.

Minőségi kenyérért a körúton található Három Tarka Macska pékségbe érdemes benézni,  de a közelben ott van a Permanens Vakáció, ahol  egy igazán nosztalgikus estét is tölthetünk el.


Fotó: Három Tarka Macska Facebook oldala

Aki édesre vágyik, annak érdemes betérni a Muci Pastry-ba, ahol a cikk szerint meg kell kóstolni a modern házi sütiket és a specialty kávékat, míg a Manyi emeletén található Nyami is kihagyhatatlan vegán fogásaival, köztük a város egyik legjobb céklatatárjával,  a Montage pedig a napközbeni munkavégzéshez biztosít kellemes környezetet, ahol kávé és szendvics is jár a hatékonysághoz.

Ha pedig komolyabb étkezésre vágyunk, a Margaret's húscentrikus étlapját ajánlatos tanulmányozni.

Ezután jöhet a Frankel Leó út vendéglátóegységeinek felfedezése: a Vietnámigulyás kiváló ázsiai leveseivel, a KicsiZsó reggelizője. A Bambi retró hangulatával csábít, de a Margit-negyed kis utcáiban is akadnak gyöngyszemek, mint a Monkey Cup Café vagy a Goosebumps kávézó a Fekete Sas utcában. Az Ide Süss pékség kiváló hely egy gyors harapnivalóra, míg a Ganz Söröző hangulatos terasszal vár.

 


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.