Csodahelyek Buda gasztro-negyedében

A Margit körút és környéke bővelkedik nosztalgikus presszekókban, modern vegán bisztrókban és szinte minden megtalálható itt, ami szem száj ingere, és számos kulináris élmény vár a Csalogány utca, a Bem rakpart, az Árpád fejedelem útja és az Apostol, Buday László, valamint Keleti Károly utcák határolta területen.

A felfedezést kezdhetjük a Széna térnél a LuLu könnyed reggelijeivel és brunchfogásaival, számol be róla a welovebudapest.hu.

Mint írják, innen továbbhaladva a Margit körúton betérhetünk a Budapest Bagel változatos szendvicseihez, majd a Blue Agori budai egységében egy jól elkészített görög gíroszt kóstolhatunk, és persze nem maradhat ki az Igen sem, amely az egyik első nápolyi pizzázó volt a városban.

Minőségi kenyérért a körúton található Három Tarka Macska pékségbe érdemes benézni,  de a közelben ott van a Permanens Vakáció, ahol  egy igazán nosztalgikus estét is tölthetünk el.


Fotó: Három Tarka Macska Facebook oldala

Aki édesre vágyik, annak érdemes betérni a Muci Pastry-ba, ahol a cikk szerint meg kell kóstolni a modern házi sütiket és a specialty kávékat, míg a Manyi emeletén található Nyami is kihagyhatatlan vegán fogásaival, köztük a város egyik legjobb céklatatárjával,  a Montage pedig a napközbeni munkavégzéshez biztosít kellemes környezetet, ahol kávé és szendvics is jár a hatékonysághoz.

Ha pedig komolyabb étkezésre vágyunk, a Margaret's húscentrikus étlapját ajánlatos tanulmányozni.

Ezután jöhet a Frankel Leó út vendéglátóegységeinek felfedezése: a Vietnámigulyás kiváló ázsiai leveseivel, a KicsiZsó reggelizője. A Bambi retró hangulatával csábít, de a Margit-negyed kis utcáiban is akadnak gyöngyszemek, mint a Monkey Cup Café vagy a Goosebumps kávézó a Fekete Sas utcában. Az Ide Süss pékség kiváló hely egy gyors harapnivalóra, míg a Ganz Söröző hangulatos terasszal vár.

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.