Csodahelyek Buda gasztro-negyedében

A Margit körút és környéke bővelkedik nosztalgikus presszekókban, modern vegán bisztrókban és szinte minden megtalálható itt, ami szem száj ingere, és számos kulináris élmény vár a Csalogány utca, a Bem rakpart, az Árpád fejedelem útja és az Apostol, Buday László, valamint Keleti Károly utcák határolta területen.

A felfedezést kezdhetjük a Széna térnél a LuLu könnyed reggelijeivel és brunchfogásaival, számol be róla a welovebudapest.hu.

Mint írják, innen továbbhaladva a Margit körúton betérhetünk a Budapest Bagel változatos szendvicseihez, majd a Blue Agori budai egységében egy jól elkészített görög gíroszt kóstolhatunk, és persze nem maradhat ki az Igen sem, amely az egyik első nápolyi pizzázó volt a városban.

Minőségi kenyérért a körúton található Három Tarka Macska pékségbe érdemes benézni,  de a közelben ott van a Permanens Vakáció, ahol  egy igazán nosztalgikus estét is tölthetünk el.


Fotó: Három Tarka Macska Facebook oldala

Aki édesre vágyik, annak érdemes betérni a Muci Pastry-ba, ahol a cikk szerint meg kell kóstolni a modern házi sütiket és a specialty kávékat, míg a Manyi emeletén található Nyami is kihagyhatatlan vegán fogásaival, köztük a város egyik legjobb céklatatárjával,  a Montage pedig a napközbeni munkavégzéshez biztosít kellemes környezetet, ahol kávé és szendvics is jár a hatékonysághoz.

Ha pedig komolyabb étkezésre vágyunk, a Margaret's húscentrikus étlapját ajánlatos tanulmányozni.

Ezután jöhet a Frankel Leó út vendéglátóegységeinek felfedezése: a Vietnámigulyás kiváló ázsiai leveseivel, a KicsiZsó reggelizője. A Bambi retró hangulatával csábít, de a Margit-negyed kis utcáiban is akadnak gyöngyszemek, mint a Monkey Cup Café vagy a Goosebumps kávézó a Fekete Sas utcában. Az Ide Süss pékség kiváló hely egy gyors harapnivalóra, míg a Ganz Söröző hangulatos terasszal vár.

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.