Csodahelyek Buda gasztro-negyedében

A Margit körút és környéke bővelkedik nosztalgikus presszekókban, modern vegán bisztrókban és szinte minden megtalálható itt, ami szem száj ingere, és számos kulináris élmény vár a Csalogány utca, a Bem rakpart, az Árpád fejedelem útja és az Apostol, Buday László, valamint Keleti Károly utcák határolta területen.

A felfedezést kezdhetjük a Széna térnél a LuLu könnyed reggelijeivel és brunchfogásaival, számol be róla a welovebudapest.hu.

Mint írják, innen továbbhaladva a Margit körúton betérhetünk a Budapest Bagel változatos szendvicseihez, majd a Blue Agori budai egységében egy jól elkészített görög gíroszt kóstolhatunk, és persze nem maradhat ki az Igen sem, amely az egyik első nápolyi pizzázó volt a városban.

Minőségi kenyérért a körúton található Három Tarka Macska pékségbe érdemes benézni,  de a közelben ott van a Permanens Vakáció, ahol  egy igazán nosztalgikus estét is tölthetünk el.


Fotó: Három Tarka Macska Facebook oldala

Aki édesre vágyik, annak érdemes betérni a Muci Pastry-ba, ahol a cikk szerint meg kell kóstolni a modern házi sütiket és a specialty kávékat, míg a Manyi emeletén található Nyami is kihagyhatatlan vegán fogásaival, köztük a város egyik legjobb céklatatárjával,  a Montage pedig a napközbeni munkavégzéshez biztosít kellemes környezetet, ahol kávé és szendvics is jár a hatékonysághoz.

Ha pedig komolyabb étkezésre vágyunk, a Margaret's húscentrikus étlapját ajánlatos tanulmányozni.

Ezután jöhet a Frankel Leó út vendéglátóegységeinek felfedezése: a Vietnámigulyás kiváló ázsiai leveseivel, a KicsiZsó reggelizője. A Bambi retró hangulatával csábít, de a Margit-negyed kis utcáiban is akadnak gyöngyszemek, mint a Monkey Cup Café vagy a Goosebumps kávézó a Fekete Sas utcában. Az Ide Süss pékség kiváló hely egy gyors harapnivalóra, míg a Ganz Söröző hangulatos terasszal vár.

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.