Csődbe ment Bangó Margit étterme?

Nemrég csődbe ment Bangó Margit étterme, amit három évvel ezelőtt azután nyitott, hogy a Tv2 Hal a tortán című főzőműsorában nagyon népszerűek voltak a fogásai – írja a Bors.

Bangó azzal magyarázta a csődöt, hogy a Váci utca szomszédságában, a József Nádor téren található étterem bérleti díja hirtelen nagyon megnőtt. "Egyszer csak a bérleti díjunkat megemelték kétszázezerről ha­vi egymillióra. A barátnőm, akivel üzlettársak voltunk, akkor közölte: Margit, bezárunk! Nem tudtunk volna kigazdálkodni ennyi pénzt, és közben fizetni a személyzetet, a közterheket. Kénytelenek voltunk bezárni" – mondta Bangó Margit a lapnak. Hozzátette, kifejezetten olcsó helyről volt szó, a legdrágább fogások sem voltak drágábbak 1700 forintnál, ezért állítása szerint voltak, akik sírtak, amikor megtudták, hogy bezár a hely. A bezárás egyébként Bangó szerint csak átmeneti. "Van olyan tervem is, hogy újra nyitok egy helyet valahol a Vörösmarty tér környékén. Úgyhogy a törzsvendégeimnek és az olvasóimnak üzenem: nem felejtettem el őket" – mondta. Az átmenetiségnek némileg ellentmond, hogy sem az étterem honlapja, sem a megadott telefonszáma nem elérhető, pedig ezek akkor is élhetnének, ha történetesen nem lenne mögöttük valódi üzlethelyiség.

Forrás: Bors


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.