Csokoládé karnevált rendeznek Pécsett

Különleges csokoládékkal és az édességhez kapcsolódó színes programokkal várja a látogatókat a Pécsi Csokoládé Karnevál, amelyet február 7-én és 8-án rendeznek a Zsolnay-negyedben.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) és a Csoko-Láda Csokibolt által közösen rendezett karneválról csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Mosonyi Éva ötletgazda elmondta: az eseménynek otthont adó Pécsi Galéria m21-ben szakmai rendezvények éppúgy lesznek, mint, vásár vagy kiállítás.

Harka Éva csokiblogger a csokikóstolás alapjairól, Csiszár Katalin csokikészítő a csokoládé tudományáról tart előadást. Szántó Tibor csokikészítő a fő kakaóbabfajtákkal, Őrsi Zoltán csokoládépapír-gyűjtő a csokipapírokkal kapcsolatos ismereteit osztja meg az érdeklődőkkel.

A gyermekek malmozhatnak bonbonokkal, festhetnek muffin formájú medált, játszhatnak csokis memória és logikai játékokkal, hajtogathatnak könyvjelzőt csokipapírból. L. Molnár Edit pécsi meseíró saját csokis meséjét olvassa fel nekik.

Mosonyi Éva szólt arról is, hogy a Sásdi Vendéglátóipari Szakiskola diákjai többször is bonbonkészítő bemutatót tartanak, emellett elkészül egy csokoládé dísztárgy, amelyet a Zsolnay gyár porcelánfestői igazi csokoládéval festve díszítenek majd.

A kiállításon a látogatók tizenkét tabló segítségével ismerhetik meg a csokoládé történetét, a vásárban húsz kiállító különleges, minőségi, magyar kézműves termékei közül válogathatnak. 

Kozma Gábor, a ZSÖK programigazgatója hangsúlyozta: a rendezvény látogatása ingyenes lesz annak érdekében, hogy minél többen ismerhessék és kóstolhassák meg a minőségi csokoládékat.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.