CSR: rossz időkben is jó célért az egyik legrégebbi budapesti olasz étterem

A korlátozások alatt is jó célokat támogat a Belgrád rakparton található Toscana.

Miközben a jelenlegi válsághelyzetben leginkább érintett vendéglátóipari ágazat szereplői csak nagy nehézségek árán tudják fenntartani vállalkozásuk működését és az alkalmazottak munkaviszonyát, egyre fogy azon vállalkozók száma, akik megengedhetik maguknak, hogy nehézsorsú embertársaikra is gondoljanak.

 Próbálnak túlélni, és közben másokra is gondolnak

A Belgrád rakparti Toscana tulajdonosai is próbálnak alkalmazkodni a viszontagságos időkhöz: elindultak a kiszállítással, bevezettek egy toszkán street food menüt, fitnesz és laktózmentes pizzákat tettek az étlapra a speciális diétával rendelkező vendégek kedvéért, és kedvezményes áron számolnak azoknak, akik az ételfelvételi ponton veszik át rendeléseiket. Ám egy valamin nem változtatnak; azon a bevett szokásukon, hogy mások gondját is észreveszik.

Budapest egyik első, máig autentikus olasz étterme nemcsak a 20 éve változatlan minőségének köszönheti fennmaradását, hanem annak a családias hozzáállásnak is, amellyel tulajdonosai a kollégáikra, a vendégeikre és a környezetükre figyelnek. „Ez a város és a lakói sokat adtak nekünk az első 20 évünkben. Bizalmat, szeretetet, barátságot. Ennek gyümölcsét mindig is szerettük megosztani. Válság ide vagy oda, ez lesz az utolsó, amin változtatunk – árulja el Baji Ferenc, a Trattoria Toscana egyik tulajdonosa. – Amikor szóltunk az olasz séfjeinknek, hogy kéne árva gyerekeknek sütni százegy egyforma pizzát, ők nem felmondtak, hanem megkérdezték, mennyivel előbb jöjjenek be dolgozni.”

Évente 1500-2000 közé becsülik azoknak a 6-18 éves gyereknek a számát, akik tartós betegségük miatt nem tudnak iskolába járni. Ők egyéni tanrendre kényszerülnek, osztálytársaikkal csak a tanévzáró vizsgák kapcsán találkoznak, ezért gyakran magányossá válnak. A KórházSuli mindent megtesz azért, hogy ezek a gyerekek is biztonságos közegben és egy vidám, kreatív, támogató kortárs közösségben tanulhassanak. Őket és a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítványi is 101-101 mosolygós pizzával, valamint készpénz adománnyal támogatta az egyik legrégebbi budapesti olasz étterem a pandémia miatti megszorítások közepette.

 

 

Forrás: whiteline.hu


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.