Csúcsborok a VinCE Budapesten

Április végén 10. alkalommal rendezik meg Magyarország legismertebb és legszínvonalasabb beltéri boros rendezvényét, a VinCE Budapest Wine Show-t. A hazai kínálat legjavát felvonultató háromnapos rendezvényen nemcsak a kiváló magyar és külföldi boroknak és párlatoknak, de egyedülálló mesterkurzusoknak és workshopoknak is kiemelt szerep jut. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is különleges meglepetéseket tartogatnak a szervezők, és számos újdonsággal is készülnek.

A tavalyi évben közel 6000 látogatója volt a Várkert Bazárban mintegy kétezer négyzetméteren megrendezett háromnapos VinCE Budapest Wine Show-nak, ahol ezernél is több különböző borral és Magyarországon egyedülálló nemzetközi kitekintést nyújtó mesterkurzusokkal várták a vendégeket. 2019. április 25-27. között ismét alkalmat adnak a borászoknak, a hazai és nemzetközi szakmai látogatóknak és borkedvelőknek arra, hogy találkozzanak és élvezzék egymás, valamint a jó borok társaságát. Ráadásul ezúttal egy különleges, jubileumi eseményre kerül sor, ahol a tízes szám is fontos szerepet kap majd.

Csúcsboroké a főszerep

Nem túlzás, hogy a kiállítótérben kóstolható borok a hazai választék színe-javát felvonultatják: a kiállító pincészetek körébe ugyanis csak azok kerülhetnek be, akiknek a bora a VinCE Magazin valamelyik bortesztjén legalább négycsillagos, azaz kiváló minősítést ért el.

A háromnapos rendezvény minden délelőttje pezsdítő buborékokkal indul: a csütörtöki napot Essi Avellan Master of Wine és Márkus György champagne szakértő mesterkurzusa nyitja, ahol a 10 éve palackba került 2008-as évjárat válogatott champagne-ai kerülnek a poharakba.

Az idei tematikában a hazai dűlőmesterek is kiemelt szerepet kapnak: a Tokaj-hegyaljai borvidékről ifj. Szepsy István a furminton, Balatonfüred-Csopakról Figula Mihály az olaszrizlingen keresztül méltatja majd a borvidék kiemelt dűlőinek sajátosságait. A Mádi Kör tagjai pedig boraik legjavából válogatva mutatják meg a termőhely erejét.

A nemzetközi borvilág is számos tétellel képviselteti magát: olyan ismert és elismert márkák képviselői lépnek színpadra, mint az olasz Antinori és a Mionetto, vagy a portugál Symington, de lehetőség nyílik a vörösboros világ legismertebb házasításainak alaposabb megismerésére is, Bordeaux-tól Kaliforniáig.

Egyedülálló élmény, felejthetetlen találkozások

A VinCE Budapest erőssége a széles kiállítói körön és az igényes borértő közönségen túl az, hogy lehetőséget kínál a szakmai találkozásokra, ami idén sem lesz másképpen. Ismét számos hazai és külföldi véleményvezért és döntéshozót látnak majd vendégül az eseményen. Újdonság, hogy a 10. születésnapját ünneplő kiállításon ebben az évben először a VinAgora borverseny díjnyertes tételei is bemutatkoznak.

A-listás hollywoodi sztárok kedvenc borát is megkóstolhatjuk

Évek óta nemzetközi összehasonlításban is magas színvonalú mesterkurzusokra is jegyet vásárolhatnak azok, akik a VinCE Budapestre látogatnak. Ezt a tradíciót az idei évben a 10.

születésnap, az ikonikus termelők, a legjobb dűlők és az emlékezetes történetek köré épített előadások gazdagítják tovább. A rendezvény zárónapján például egy rendhagyó kóstoló keretében a világlátott erdélyi sommelier, Szabó Zoltán osztja meg élményeit a közönséggel, ráadásul megkóstolhatunk vele olyan különleges tételeket is, amelyeket a legismertebb hollywoodi sztároknak személyesen kínált fel az elmúlt években.

Forrás: Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.