Csúcsborok a VinCE Budapesten

Április végén 10. alkalommal rendezik meg Magyarország legismertebb és legszínvonalasabb beltéri boros rendezvényét, a VinCE Budapest Wine Show-t. A hazai kínálat legjavát felvonultató háromnapos rendezvényen nemcsak a kiváló magyar és külföldi boroknak és párlatoknak, de egyedülálló mesterkurzusoknak és workshopoknak is kiemelt szerep jut. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is különleges meglepetéseket tartogatnak a szervezők, és számos újdonsággal is készülnek.

A tavalyi évben közel 6000 látogatója volt a Várkert Bazárban mintegy kétezer négyzetméteren megrendezett háromnapos VinCE Budapest Wine Show-nak, ahol ezernél is több különböző borral és Magyarországon egyedülálló nemzetközi kitekintést nyújtó mesterkurzusokkal várták a vendégeket. 2019. április 25-27. között ismét alkalmat adnak a borászoknak, a hazai és nemzetközi szakmai látogatóknak és borkedvelőknek arra, hogy találkozzanak és élvezzék egymás, valamint a jó borok társaságát. Ráadásul ezúttal egy különleges, jubileumi eseményre kerül sor, ahol a tízes szám is fontos szerepet kap majd.

Csúcsboroké a főszerep

Nem túlzás, hogy a kiállítótérben kóstolható borok a hazai választék színe-javát felvonultatják: a kiállító pincészetek körébe ugyanis csak azok kerülhetnek be, akiknek a bora a VinCE Magazin valamelyik bortesztjén legalább négycsillagos, azaz kiváló minősítést ért el.

A háromnapos rendezvény minden délelőttje pezsdítő buborékokkal indul: a csütörtöki napot Essi Avellan Master of Wine és Márkus György champagne szakértő mesterkurzusa nyitja, ahol a 10 éve palackba került 2008-as évjárat válogatott champagne-ai kerülnek a poharakba.

Az idei tematikában a hazai dűlőmesterek is kiemelt szerepet kapnak: a Tokaj-hegyaljai borvidékről ifj. Szepsy István a furminton, Balatonfüred-Csopakról Figula Mihály az olaszrizlingen keresztül méltatja majd a borvidék kiemelt dűlőinek sajátosságait. A Mádi Kör tagjai pedig boraik legjavából válogatva mutatják meg a termőhely erejét.

A nemzetközi borvilág is számos tétellel képviselteti magát: olyan ismert és elismert márkák képviselői lépnek színpadra, mint az olasz Antinori és a Mionetto, vagy a portugál Symington, de lehetőség nyílik a vörösboros világ legismertebb házasításainak alaposabb megismerésére is, Bordeaux-tól Kaliforniáig.

Egyedülálló élmény, felejthetetlen találkozások

A VinCE Budapest erőssége a széles kiállítói körön és az igényes borértő közönségen túl az, hogy lehetőséget kínál a szakmai találkozásokra, ami idén sem lesz másképpen. Ismét számos hazai és külföldi véleményvezért és döntéshozót látnak majd vendégül az eseményen. Újdonság, hogy a 10. születésnapját ünneplő kiállításon ebben az évben először a VinAgora borverseny díjnyertes tételei is bemutatkoznak.

A-listás hollywoodi sztárok kedvenc borát is megkóstolhatjuk

Évek óta nemzetközi összehasonlításban is magas színvonalú mesterkurzusokra is jegyet vásárolhatnak azok, akik a VinCE Budapestre látogatnak. Ezt a tradíciót az idei évben a 10.

születésnap, az ikonikus termelők, a legjobb dűlők és az emlékezetes történetek köré épített előadások gazdagítják tovább. A rendezvény zárónapján például egy rendhagyó kóstoló keretében a világlátott erdélyi sommelier, Szabó Zoltán osztja meg élményeit a közönséggel, ráadásul megkóstolhatunk vele olyan különleges tételeket is, amelyeket a legismertebb hollywoodi sztároknak személyesen kínált fel az elmúlt években.

Forrás: Turizmus Online


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.