Csúcsborok a VinCE Budapesten

Április végén 10. alkalommal rendezik meg Magyarország legismertebb és legszínvonalasabb beltéri boros rendezvényét, a VinCE Budapest Wine Show-t. A hazai kínálat legjavát felvonultató háromnapos rendezvényen nemcsak a kiváló magyar és külföldi boroknak és párlatoknak, de egyedülálló mesterkurzusoknak és workshopoknak is kiemelt szerep jut. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is különleges meglepetéseket tartogatnak a szervezők, és számos újdonsággal is készülnek.

A tavalyi évben közel 6000 látogatója volt a Várkert Bazárban mintegy kétezer négyzetméteren megrendezett háromnapos VinCE Budapest Wine Show-nak, ahol ezernél is több különböző borral és Magyarországon egyedülálló nemzetközi kitekintést nyújtó mesterkurzusokkal várták a vendégeket. 2019. április 25-27. között ismét alkalmat adnak a borászoknak, a hazai és nemzetközi szakmai látogatóknak és borkedvelőknek arra, hogy találkozzanak és élvezzék egymás, valamint a jó borok társaságát. Ráadásul ezúttal egy különleges, jubileumi eseményre kerül sor, ahol a tízes szám is fontos szerepet kap majd.

Csúcsboroké a főszerep

Nem túlzás, hogy a kiállítótérben kóstolható borok a hazai választék színe-javát felvonultatják: a kiállító pincészetek körébe ugyanis csak azok kerülhetnek be, akiknek a bora a VinCE Magazin valamelyik bortesztjén legalább négycsillagos, azaz kiváló minősítést ért el.

A háromnapos rendezvény minden délelőttje pezsdítő buborékokkal indul: a csütörtöki napot Essi Avellan Master of Wine és Márkus György champagne szakértő mesterkurzusa nyitja, ahol a 10 éve palackba került 2008-as évjárat válogatott champagne-ai kerülnek a poharakba.

Az idei tematikában a hazai dűlőmesterek is kiemelt szerepet kapnak: a Tokaj-hegyaljai borvidékről ifj. Szepsy István a furminton, Balatonfüred-Csopakról Figula Mihály az olaszrizlingen keresztül méltatja majd a borvidék kiemelt dűlőinek sajátosságait. A Mádi Kör tagjai pedig boraik legjavából válogatva mutatják meg a termőhely erejét.

A nemzetközi borvilág is számos tétellel képviselteti magát: olyan ismert és elismert márkák képviselői lépnek színpadra, mint az olasz Antinori és a Mionetto, vagy a portugál Symington, de lehetőség nyílik a vörösboros világ legismertebb házasításainak alaposabb megismerésére is, Bordeaux-tól Kaliforniáig.

Egyedülálló élmény, felejthetetlen találkozások

A VinCE Budapest erőssége a széles kiállítói körön és az igényes borértő közönségen túl az, hogy lehetőséget kínál a szakmai találkozásokra, ami idén sem lesz másképpen. Ismét számos hazai és külföldi véleményvezért és döntéshozót látnak majd vendégül az eseményen. Újdonság, hogy a 10. születésnapját ünneplő kiállításon ebben az évben először a VinAgora borverseny díjnyertes tételei is bemutatkoznak.

A-listás hollywoodi sztárok kedvenc borát is megkóstolhatjuk

Évek óta nemzetközi összehasonlításban is magas színvonalú mesterkurzusokra is jegyet vásárolhatnak azok, akik a VinCE Budapestre látogatnak. Ezt a tradíciót az idei évben a 10.

születésnap, az ikonikus termelők, a legjobb dűlők és az emlékezetes történetek köré épített előadások gazdagítják tovább. A rendezvény zárónapján például egy rendhagyó kóstoló keretében a világlátott erdélyi sommelier, Szabó Zoltán osztja meg élményeit a közönséggel, ráadásul megkóstolhatunk vele olyan különleges tételeket is, amelyeket a legismertebb hollywoodi sztároknak személyesen kínált fel az elmúlt években.

Forrás: Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.