Dán lett a világ legjobb étterme

Hétfőn nyilvánosságra hozták a S.Pellegrino World's 50 Best Restaurant Awards 2010 díjazottjainak listáját. Az El Bulli trónját a koppenhágai Noma szerezte meg.

A két Michelin csillagos koppenhágai étterem a tavalyi harmadik helyezését váltotta a legmegbecsültebb pozícióra. A Noma konyháját a 33 éves René Redzepi fémjelzi, aki egyúttal társtulajdonosa is az immáron a világ legjobbjának választott étteremnek.

A Noma töretlen fejlődését jelzi, hogy 2006-ban a 33. helyen került be először a Top 50-be, majd 2007-ben a 15., 2008-ban a 10., 2009-ben pedig 3. helyezést szerzett. Közben 2008-ban két Michelin csillag került a bejárat fölé. A TripAdvisor már ebben az évben a Világ legjobb étterme címmel tüntette ki. Redzepi ezzel együtt a San Sebastian-i Lo Mejor Gastronomia konferencián elnyerte az International Chef of the Year kitüntetést.

Az albán apa, és dán anya gyermekeként született étteremtulajdonos-konyhafőnök Redzepi a tiszta ízek dominanciáján alapuló, ugyanakkor karakteres, és megújított "északi" konyhaművészet képviselője.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.