De mi lehet az az Atelier?

Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban.

Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining megannyi szálon fonódott össze: a Nespresso számos gasztronómiai rendezvényen volt jelen, melyek során több neves séf használta a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaiban.

A nemzetközi együttműködés folytatásaként 2015. novemberétől a Nespresso a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatójává lépett elő.

A csúcsgasztronómia azonban ma már nem csak a séfeket vagy a szakma képviselőit mozgatja meg,  hanem számtalan laikus érdeklődőt is vonz. A prémium kávé és a csúcsgasztronómia egyesítésével a Nespresso egy olyan rendezvényt honosított meg „Atelier” név alatt, amely lehetőséget ad arra, hogy a vendégek testközelből tapasztalhassák meg a gasztronómia új dimenzióját.

A résztvevők lehetőséget kapnak, hogy elismert séfek társaságában sajátítsanak el professzionális trükköket és szakmai fogásokat, illetve kifinomult recepteket készítsenek el és kóstoljanak meg. A vendégek természetesen nem csak az ételek, hanem a borpárosítások és a kávék világában is elmerülhetnek, mindezt egy páratlan környezetben.

A budapesti Nespresso Atelier rendezvény április 27-én kerül megrendezésre a Kopaszi gáton, az Öbölház Rendezvényközpontban. Az exkluzív eseményre Nespresso Club tagok, a Nespresso online nyereményjátékának nyertesei, VIP vendégek, a média képviselői, illetve bloggerek kapnak meghívást.

{youtube|id=ZVovDZfP8x4|width=550|height=200}

A rendezvényt 3 különleges kávépillanat köré szervezik: a brunch, az ebéd, illetve a vacsora keretén belül különleges érzékszervi élményekkel és Grand Cru kávék felhasználásával készült fogásokkal várják a vendégeket.

Az esemény során három hazai elismert séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista szakértelme egyesül a Nespresso kávészakértelmével, ennek az egyedülálló kombinációnak az eredményét élvezhetik a vendégek a nap során. A résztvevők közreműködésével a nap folyamán közel 500 fogást készítenek el séfjeink, kávészakértőink pedig több mint 200 kávékoktéllal gondoskodnak a felejthetetlen Nespresso Atelier élményről.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.