De mi lehet az az Atelier?

Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban.

Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining megannyi szálon fonódott össze: a Nespresso számos gasztronómiai rendezvényen volt jelen, melyek során több neves séf használta a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaiban.

A nemzetközi együttműködés folytatásaként 2015. novemberétől a Nespresso a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatójává lépett elő.

A csúcsgasztronómia azonban ma már nem csak a séfeket vagy a szakma képviselőit mozgatja meg,  hanem számtalan laikus érdeklődőt is vonz. A prémium kávé és a csúcsgasztronómia egyesítésével a Nespresso egy olyan rendezvényt honosított meg „Atelier” név alatt, amely lehetőséget ad arra, hogy a vendégek testközelből tapasztalhassák meg a gasztronómia új dimenzióját.

A résztvevők lehetőséget kapnak, hogy elismert séfek társaságában sajátítsanak el professzionális trükköket és szakmai fogásokat, illetve kifinomult recepteket készítsenek el és kóstoljanak meg. A vendégek természetesen nem csak az ételek, hanem a borpárosítások és a kávék világában is elmerülhetnek, mindezt egy páratlan környezetben.

A budapesti Nespresso Atelier rendezvény április 27-én kerül megrendezésre a Kopaszi gáton, az Öbölház Rendezvényközpontban. Az exkluzív eseményre Nespresso Club tagok, a Nespresso online nyereményjátékának nyertesei, VIP vendégek, a média képviselői, illetve bloggerek kapnak meghívást.

{youtube|id=ZVovDZfP8x4|width=550|height=200}

A rendezvényt 3 különleges kávépillanat köré szervezik: a brunch, az ebéd, illetve a vacsora keretén belül különleges érzékszervi élményekkel és Grand Cru kávék felhasználásával készült fogásokkal várják a vendégeket.

Az esemény során három hazai elismert séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista szakértelme egyesül a Nespresso kávészakértelmével, ennek az egyedülálló kombinációnak az eredményét élvezhetik a vendégek a nap során. A résztvevők közreműködésével a nap folyamán közel 500 fogást készítenek el séfjeink, kávészakértőink pedig több mint 200 kávékoktéllal gondoskodnak a felejthetetlen Nespresso Atelier élményről.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.