Te is készíthetsz sört a Belvárosi Sörfesztiválra!

Június 5. és 10. között újra várja a sörkedvelőket a Belvárosi Sörfesztivál, ahol 6 nap alatt mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a látogatók. Az ingyenes rendezvényre idén először készül olyan sör, amely receptjének megalkotásában a fogyasztók is részt vehetnek.

A Belvárosi Sörfesztivál immár harmadszor hozza el a budapesti Szabadság térre az ország és a világ legjobb söreit, amelyeket kiváló street food finomságokkal kísérhetnek a látogatók, miközben színvonalas koncertek adják a zenei aláfestést. A rendezvény az ország legnagyobb sörfesztiváljaként a hazai sörvilág éves fóruma, ahol az egész sörpiac képviselteti magát.

A fesztivál szervezői – együttműködve a First Craft Beer kisüzemi sörfőzdével – a fogyasztók segítségével idén először elkészítik a Belvárosi Sörfesztivál saját sörét. A Magyarországon eddig páratlan kezdeményezés lényege, hogy bárki beleszólhat abba, milyen lesz idén az a sörkülönlegesség, amely csak a Belvárosi Sörfesztiválon kóstolható majd. A sörkedvelő közönség a fesztiválsör olyan paramétereit is meghatározza, mint az alkoholtartalom, vagy a szín, de az erre a célra létrehozott kérdőív kitöltői aszerint is választhatnak, hogy erősebben, vagy enyhébben komlózott, láger vagy ale típusú sört kortyolnának szívesebben a nyár első napjaiban. A kérdőívre érkezett válaszokat május 13-ig fogadják a szervezők, majd azok összesítése alapján a First Craft Beer-nél azonnal megkezdődik a Belvárosi Sörfesztivál 2019-es sörének az elkészítése, annak érdekében, hogy a rendezvény június 5-i megnyitóján a lehető legfrissebben kóstolhassák az új sört a fesztiválozók.

A Belvárosi Sörfesztivál – a tavalyi, hatalmas sikerű rendezvényt követően – idén immár hat napon keresztül várja a belváros szívében, a különleges sörökre, igényes gasztronómiára és felhőtlen kikapcsolódásra vágyókat. 2018-ban a rendezvényen több mint 100 000 látogató 150 000-nél is több korsó sört fogyasztott el, a legkedveltebb hazai sörfesztivál szervezőinek nem titkolt célja, hogy idén még többen ismerkedjenek a kiváló magyar sörökkel, és kóstolják meg a fogyasztók igényei szerint megalkotott, csak a fesztiválon elérhető főzetet is.

A fesztiválra készülő sör kérdőíve ezen a linken érhető el, további információk a rendezvényről a fesztivál honlapján találhatóak.

Forrás: Turizmus Online


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.