Drink it easy(Jet)

Az Egyesült Királyság legnagyobb légitársasága, az easyJet nyerte el a legfinomabb fehérbor elismerést, amelyet a nemzetközi utasok és a borszakértők szavaztak meg egy vakteszt során.

A Skyscanner által szervezett kóstoláson a 10 fős szakértői zsűri (olyan szaktekintélyekkel, mint Juel Mahonney, a “Wine Women & Song”-tól és Peter Adshead az Edinburgh-i ötcsillagos Rocco Forte Balmoral Hotel borszakértője) 12 fajta vörös- és 12 fehérbort kóstolt végig, melyeket a legnagyobb légitársaságok járatain kínálnak az utasoknak.

Az easyJet járatain felszolgált Louis Mondeville Côtes de Gasgogne nevű francia bor nyerte az első helyet a fehérbor kategóriában. Az easyJet olyan konkurenseket előzött meg ebben a kategóriában, mint az AirFrance, a British Airways, az Emirates vagy éppen a Virgin Atlantic.

„A kóstoló előtt magas elvárásaim voltak olyan légitársaságokkal szemben, mint például az Emirates, akik nagy összeget költenek a fedélzeti ételek és italok minőségére. Kellemesen csalódtam a diszkont légitársaságoknál tapasztalt minőségben” – állapította meg James Cave, a Skyscanner borszakértője, aki egyben a regularwino.com borblog szerkesztője. – „Jó tudni, hogy 9000 méteren a feltételek jelentősen eltérnek. Az ízérzékelés például tompul, a bor esetleg nem szobahőmérsékletű, ráadásul az alacsonyabb oxigéntartalom miatt a bor nem úgy szellőzik, mint a földön. A légitársaságoknak ezeket mind figyelembe kell venniük, amikor a bort választanak.”


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.