Drink it easy(Jet)

Az Egyesült Királyság legnagyobb légitársasága, az easyJet nyerte el a legfinomabb fehérbor elismerést, amelyet a nemzetközi utasok és a borszakértők szavaztak meg egy vakteszt során.

A Skyscanner által szervezett kóstoláson a 10 fős szakértői zsűri (olyan szaktekintélyekkel, mint Juel Mahonney, a “Wine Women & Song”-tól és Peter Adshead az Edinburgh-i ötcsillagos Rocco Forte Balmoral Hotel borszakértője) 12 fajta vörös- és 12 fehérbort kóstolt végig, melyeket a legnagyobb légitársaságok járatain kínálnak az utasoknak.

Az easyJet járatain felszolgált Louis Mondeville Côtes de Gasgogne nevű francia bor nyerte az első helyet a fehérbor kategóriában. Az easyJet olyan konkurenseket előzött meg ebben a kategóriában, mint az AirFrance, a British Airways, az Emirates vagy éppen a Virgin Atlantic.

„A kóstoló előtt magas elvárásaim voltak olyan légitársaságokkal szemben, mint például az Emirates, akik nagy összeget költenek a fedélzeti ételek és italok minőségére. Kellemesen csalódtam a diszkont légitársaságoknál tapasztalt minőségben” – állapította meg James Cave, a Skyscanner borszakértője, aki egyben a regularwino.com borblog szerkesztője. – „Jó tudni, hogy 9000 méteren a feltételek jelentősen eltérnek. Az ízérzékelés például tompul, a bor esetleg nem szobahőmérsékletű, ráadásul az alacsonyabb oxigéntartalom miatt a bor nem úgy szellőzik, mint a földön. A légitársaságoknak ezeket mind figyelembe kell venniük, amikor a bort választanak.”


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.