A Sydneyben lévő Marque étterem "finomított" - finomabbá tett - csapvízzel szolgál, melyet megszűr, lehűt és szénsavval dúsít egy olasz gyártmányú masina, így palackozott ásványvízzel egyenértékű élvezet a csapvíz iszogatása. A vendéglő korábban bő 2 ezer forintért adott fél liter ásványvizet, így a vízár a felére csökkent, ha valaki ennyit iszik, ám még jobban jár, ha "degeszre" issza magát és egy hektóval hajt le, mert akkor sem kérnek tőle többet az ezer forintos "alapárnál".
A "vízgép" egyébként 1,2 millió forintnyi összegbe került. A tulajdonos, Mark Best környezetkíméletből váltott. A "csapos géppel" megtakarítható az ásványvíz fuvarozásának költsége - és kipufogó gáza -, továbbá a műanyag palackok gyártása, használat utáni elszállítása, "szemétkezelése". (MTI)