Egy hétig menüzhet a hazai éttermekben

A gasztronómiát kedvelők számára az ősz újra izgalmas programmal érkezik: az Országos Étterem Hét ugyanis immár XIII. alkalommal várja az érdeklődőket.

A 3.300 forinttól kezdődő 3 fogásos menüsorokat 2017. október 9-15. között kóstolhatják meg a vendégek. Az őszi programban minden eddiginél több, megközelítőleg 140 magyarországi közép- és felső kategóriás étterem vesz részt, amelyekbe szeptember 18-tól lehet előzetesen asztalt foglalni, kizárólag a www.etteremhet.hu weboldalon keresztül.

Néhány érdekes és hasznos tudnivaló: A 3 fogásos menük ára (3.300 Ft) már tartalmazza a szervízdíjat. Néhány exkluzív és több gourmet étterem prémium menüsorokkal készül, ezek 4.900 Ft-os áron érhetőek el. A résztvevő éttermek mindegyike igyekszik saját konyhájának legjavát bemutatni, a vendégeknek ínyenc és változatos ételeket felszolgálni. A program keretében különböző ízvilágokat kóstolhatnak meg a vendégek, mint például az olasz, a francia, a dél-amerikai, az ázsiai vagy akár a grúz konyha jellegzetes fogásait. A programban számos visszatérő étterem vesz részt, de bőven akadnak új vendéglátóhelyek is. Néhány résztvevő a teljesség igénye nélkül: Antré étterem, ARAZ étterem, Budapest Bisztró, Eiffel bisztró, Gundel étterem, KNRDY, La Perle Noire étterem, Macesz bisztró, Manna étterem, Mészár Steak, Pesti Disznó bisztró, Rickshaw étterem (Corinthia), SonkaArcok bárkonyha, Spoon hajó, Wasabi éttermek…stb.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.